За влизане в Албена: Колите се дезинфекцират, мери се температурата

В комплекса са въведени строги мерки за безопасност на туристите
9 май 2020 17:41, Анисия Иванова
54
За влизане в Албена: Колите се дезинфекцират, мери се температурата
Снимка: БГНЕС

В черноморския комплекс "Албена" са въведени мерки срещу разпространението на Covid-19, за да се осигури безопасна среда за туристите, съобщават от ваканционното селище.

Курортът, в който достъпът на външни хора бе спрян с обявяване на извънредното положение, от няколко дни е достъпен за разходки.

Моторните превозни средства влизат във ваканционното селище през контролно-пропускателен пункт като преди преминаване на входната бариера гумите и шаситата се дезинфекцират от служители с гръбни пръскачки и разтвор.

Измерва се и температурата на влизащите хора в комплекса. Служителите на контролно-пропускателния пункт са оборудвани с предпазни средства, посочват от курорта.

В пакета от мерки е предвидено и ежедневно измиване и дезинфекциране на пътните комуникации и на пейките по алеите в курорта. След събиране на отпадъците от плажа кошчетата също ще се дезинфекцират.

Вътрешно-транспортните средства, превозващи туристите в курорта, ще се пръскат няколко пъти през деня и след края на работната смяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За ***-*** нищо не се променя! И преди и сега си седят лятото удобно в панелките и творят!
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неделните писарушки вместо на разходка чертаят края на света!
37
0
 
3
 
! Отговори
Шнорхел преди 3 години
(продължение)и Ливърпул. Тази година море няма да има, нямаме малки семейни хотелчета и вили под наем като гърците! Дори нашите топ хотелиери, които не са още по затворите, сами се осъзнаха и обявиха сезона за нулев. Иначе - фалитите следват.
36
1
 
10
 
! Отговори
Шнорхел преди 3 години
Ангелкова знае ли в какво се е забъркала? Туризмът в стария си вид приключи, а милата напира да отваря нашите допотопни хотели по Слънчака с шведските маси с шпеков салам, палмово сирене и гранясало масло и призовава алкохолиците от Европа да идват да пият ментаците на "Цар Киро"... Кого моли Ангелкова да дойде: англичаните, които сеят заразата един на друг с рекордно умрели в Европа и руснаците, които обявяват по 10 хиляди заразени на ден. България ще пламне и изгори за месец! Ние изгорихме Ямбол и Сливен заради няколко заразени роми от Холандия, камо ли тълпи кашлящи про.шляци от Манчест
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тамън си мислехме,че зорът преминава и сега ще ни напълнят с *** от рисковите дестинации.То аслъ нормален турист у нас няма и да дойде.
34
0
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
С техните цени мога да ида по целия свят и всяко едно място е по-добро от албена. Сори пичове бях един път и повече няма да повторя. За същите пари отидох в бали.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: 30Не прочете ли? Колите се дезинфекцират на входа на курорта.Всички курортисти са с лични автомобили. Пешаци няма да се допускат.Като имаш кола не ти трябва самолет. Връщаш се откъдето си дошъл!!!
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми добре. Хубаво. Одобрявам.
31
3
 
9
 
! Отговори
Ел преди 3 години
По чист и уреден курорт от Албена няма на българското черноморие. Най ми е готино,че не може *** и пульо да си паркира колата до шезлонга.Може,но струва 20 или 30 лева.Въздухът е чист и така трябва да бъде.Който иска си оставя колата срещу 5 лв. на външния паркинг и върви пеш до плажа.От ръководството на Албена даже и за това са помислили-има шатъл бас от паркинга до плажа на всеки 30 мин.при това безплатено...Е,е,е,на *** никога не може да се угоди...
30
2
 
6
 
! Отговори
То си пише преди 3 години
До Тъ. п въпросВ изолатора на хотела. Всеки хотел трябва да има изолатор по новите правила. После в болница, ако се налага. Друг е въпросът как ще те затворят в изолатор без да си съгласен...Но като цяло, като ви предлагат варианти за полу-нормално лято - "това как, онова как".Ми стойте си вкъщи цяла година, като не ви изнася. Няма да мине без неудобства. И да, ако решим да се правим на отворени трудно ще ни вкарат в изолатор без наше съгласие.
29
2
 
11
 
! Отговори
Тъ. п въпрос преди 3 години
И като някой на входа е с температура какво точно ще го правят? Ще го пратят на автостоп да ходи да спи на летището ли?
28
1
 
10
 
! Отговори
Семеен курорт №1 преди 3 години
После "Ривиера", Руският комплекс "Камчия", "Св. Константин и Елена", "Слънчев ден".Всичко останало е сбирщина от хотели без цялостна инфраструктура и туристическа политика. Под общо наименование "Златни пясъци", "Слънчев бряг"...
27
1
 
3
 
! Отговори
Що? преди 3 години
До fffКакво ти пречат?
26
6
 
9
 
! Отговори
fff преди 3 години
Дано фалират,много ще се зарадвам
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Соц. Курорт.....
24
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Албена е най хубавото и уредено място на бг черноморието. От 3 години ходя там а това с бариерите е супер. *** искат да спрат на пясъка и да се пекът в колата с извадени крака ама няма. Не е презастроено. Безумието с коли на всеки ъгъл като в Созопол просто е изключено. Колите извън курорта на паркинг и толкова. И то платен. Всеки хотел е задължен да има БЕЗПЛАТНИ чадъри. Ако можеше всички курорти да са като Албена гърчолята няма да ни стигнат никога.
23
1
 
14
 
! Отговори
Само че, преди 3 години
Ти можеш да нямаш температура и да си сееш зараза поне 5--6 дена и чак тогава да дойдат първите симптоми... Така. , че това е отбиване на номера и е ясно на всеки дето го е измислил....пуснете и дискотеките на младия българин не му дреме за баба му .....
22
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Албена си е на добруджанци и никакви бариери и приватизации няма да промени този факт.Няма да мине безнаказано това мародерство Може да е след време , но Албена пак ще е със свободен достъпПомнете ми думата - може още това лято да стане Само бойкот за сега на Албена и знаете тайните места за вход -ползвайте ги Не наливайте пари в измислените им бариери
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма някой стабилен управник да развали тази приватизация "кражба" на Албена Ако не става развалянето , поне да махнат тези безумни бариериСъс сигурност има някакъв начин Хората търпяха , ама няма да им издържат нервите , като знам добруджанците как търпят , но като полудеят е страшно
20
0
 
8
 
! Отговори
Варна преди 3 години
Всъщност Албена вече е курорт за румънци. Яко ги челастрят за паркинг 5лв. За на километър от плажа, десет за 500 метра, а до плажа зелена зона 30 кинта, вземи ииии.