Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!

Министърът припомни, че ситуацията с коронавируса е динамична
Обновена: 11 май 2020 22:05 | 11 май 2020 22:03, Веселина Йорданова
223
Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!
Снимка: Dnes.bg

Българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

Още по темата
"Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите", каза министърът и призова българите да изберат родните курорти.

Ангелкова разговаря и с представители на Обединение "Бъдеще за туризма" и ги запозна с предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша.

Сред тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.
 
Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
62
 
! Отговори
Pf преди 3 години
Масово хората ще търсят почивка на морето в бунгала,къмпинги или някъде където могат да си разпънат палатки далеч от тълпите. Като се усетят властите ще направят всичко възможно да забранят тези евтини варианти от които мутрите няма да печелят пари.
16
2
 
64
 
! Отговори
Гнилият капитализъм преди 3 години
Минали години, комунизогерберастити плашеха, с това че който мине границата с Гърция, му сваляли номерата, дерели го с яки глоби, смъквали му кожата от гърба, за щяло и нещяло, то не бяха детски столчета, тегличи и какви ли не милиционерски тъпотии. А всъщност, минаваш границата, гасиш фаровете и кеф,двуседмичен кеф и удоволствие. Сега плашат с карантина. Дооообре. Нито лев за ***.
15
3
 
39
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
За да задържи хората от почивка в Гърция или Турция - "Хубавицата" ще трябва да измоли от Боко карантината за туристите да е 140 дни...За Испания ще е по либерално - че един виден Гербер има там отроче...
14
4
 
66
 
! Отговори
Без море тая година преди 3 години
Ангелинке-Николинке, ако стане твоята/вашата, мислиш ли, че византийците ще ти/ви простят?Съвсем сте се окакали! Никой вече не ви вярва, даже и ваште ора.Рекет и изнудване. Самопочивайте си в собствените бетонови чудовища с изкуствени китки, развалени манджи и менте-алкохол.
13
0
 
35
 
! Отговори
Minuva42 преди 3 години
Ти каза ли му това на Марешки, за тълпите американски туристи?Да си планират по месец в България, че първите две седмици ще са под карантина :)Уникални сте целия Министерски Съвет. Бойко, вземи ги карантинирай всичките и затвори вратата от вътрешната страна...
12
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ще има прочистване скоро... това нещо говори ли ви?
11
3
 
54
 
! Отговори
Стоп преди 3 години
Недейте ти забранява Гърция.....писна ни от наши мизерници по черноморието
10
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре карантина отколкото да ме заразят на кафявоморието освен с корана и с хранително отравяне от мърсотията + метиловото уйски което продават за марково!Мутрите да фалират до един
9
5
 
83
 
! Отговори
Уго Шмайзер преди 3 години
Знам, че открай време ни управляват тъ.паци, но чак такива умствени крушения не съм и сънувал.1. С тоя ход ще загубите огромен процент български избиратели, почиващи навън.2. Ей така се влошават двустранни взаимоотношения. Какво си мислите, че Гърция или Турция нама да въведат същите мерки в отговор?3. Да не би в България да няма коронавирус???4. Пак си показахте комунистическия произход - направо опънете мрежи с ток и минирайте цялата граница.5. Когато си ***, това е завинаги.
8
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де ,този крокодил до кога ще ни е министър?!
7
0
 
22
 
! Отговори
Дядо Ви преди 3 години
Добре де този вирус солената вода мори ли го?Понеже в нашето море си а.к.аме ние, а в Средиземно море Южна Европа. Да не стане така че сами си налапваме вирусчето.
6
5
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като знам как следите карантината направо ме уплашихте. То в най-тежките моменти всеки си летеше, влизаше и излизаше как си иска, вие ходите да го гоните по такситата после. И сте некадърни и не ви стиска, ще си прекарам лятото в Гърция мога да ви го гарантирам.
5
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отлично! Така се прави протекционизъм по макронски! Същият номер като с тираджиите- подличко ама *** кажи нещо - всичко е облечено в грижата за адравето и социални бъртвежи!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Щирлицпоне, докато мине ентеровируса..
3
5
 
72
 
! Отговори
писна ми преди 3 години
Ще отида на някое жабясоло блато ,но не -на БГ. море !
2
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Генче тая няма да я бъде ще си промениш мнението :)
1
3
 
78
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
А за тези,които са "отдъхвали" на родното мутроморие-един месец.