Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно

Има недофинансирани болници
11 май 2020 10:13,
147
Проф. Генчо Начев предупреди: Отхлабването на мерките е много опасно
Снимка: БГНЕС

Отхлабването на мерките е много опасно, свободата я тълкуваме като слободия. Нищо не е отминало. Това каза проф. Генчо Начев, директор на болница "Св. Екатерина" в София, съобщава БНТ.

В момента болниците, които активно се борят с Covid-19, са недофинансирани. Тези, които са спрели планови операции през изминалите месеци, ще получат 85% от средната заработка за последните 3 месеца, което е глътка въздух в такава среда, каза проф. Начев.

Той коментира и защитата на персонала на болниците. По думите му тя не се изразява само в предпазните облекла, но и в правилното обучение как тези защитни средства се поставят и как се махат.

Проф. Генчо Начев припомни, че при неправилно боравене с тези защитни облекла рискът от инфекция е много висок. Нищо от повърхността на тези облекла не трябва да влиза в допир с кожата, когато те се свалят.

Той даде пример с ръководената от него болница, където лекарите е трябвало да избират къде да работят, ако са заети на повече от едно място, тъй като така контролът е по-стриктен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от *** пишман доктори. Защо докторе нищо не казваш за далеч по-големи катастрафови за народа предизвикани от вкарването на 5 Джи технологията , за това че ако ваксинирането от този вирус е толкова много по-опасно от вероятността да го лепнеш вируса тогава какво правим? Ако вие сте част от схемата за намаляване популацията на населението чрез тези вредни ваксини ще се ваксинирате ли вие с правителството първи от същите тези ваксини а не от правилните?
128
0
 
3
 
! Отговори
KUKOTO преди 3 години
И това е шеф на държавна болница не частна.
127
4
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Точно така проф. Начев, нека го чуят и прочетат ***, които мрънкат срещу мерките.
126
2
 
4
 
! Отговори
стар комунист преди 3 години
А бе, я се скрий плежек такъв! Плуваше с големите и преди и сега алчен бизач!
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това недофинансиране! И аз съм недофинансиран, ама не хленча по цял ден като тоя професор, който май трябва да си "продаде майбаха"!
124
1
 
9
 
! Отговори
бекането преди 3 години
По декларация според новия закон на КОНПИ- Проф генчо начев - най богатия лекар в БГ- 15 апартамента и къщи, 515 декара гори, няколко коли сред тях порше, влогове за над 6,5 млн, дялове за над 1млн в дружества в поликлиника в хърватска, унгария и полша. наскоро си купи и къща в испания. и други ненаписани и недекларирани имоти и пари
123
1
 
5
 
! Отговори
до 126 преди 3 години
А ти какъв, какъв "демократ" беше. Ехееее...
122
4
 
4
 
! Отговори
Ели преди 3 години
До ?Как не разбрахте, че проблема не е да се пазим, а да пазим другите. Не всички се ръководят от чист егоизъм.
121
1
 
4
 
! Отговори
лкхй преди 3 години
Играта свърши
120
4
 
14
 
! Отговори
? преди 3 години
Абе, какъв ви е проблема на тези, дето искате да е карантина до Коледа??? Ами, стойте си у вас, носете, маски, шлемове, шнорхели, неопренови костюми и бидоните с дезинфектант. Някой пречи ли ви да се "пазите"? Правителството си сваля карантината и точка!
119
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв отявлен комунист беше тоя на времето!
118
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя ли пишман професор Генчо иска, да се проточва до безкрайност агонията с тази измислена "пандемия"? Всеобщи национални карантини, пък после заради тях,- втори и трети вълни...
117
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забелязвам, че човек, колкото повече апартаменти и кеш е трупа, толкова повече трепери за живота си. Този от горната снимка - също! Ние с нашата дисциплина трябвало да му осигурим безсмъртие!?
116
5
 
19
 
! Отговори
Вредителите преди 3 години
Трябва да бъдат съдени хората, които всяват страх и паника сред населенито на страната с най-малко заразени и умрели в Европа. От covid умират основно старци и онкоболни - по 1-2 на ден. Чудо голямо! Подозирам, че всяващите паника хора, имат за цел да унищожат цели сектори от българската икономика, напр. ресторантьорство и туризъм . Другият вариант е да са купили прекалено големи количества китайски маски по 3 ст., но държат да ни ги продадт по 3 лв!? А за това е нужен страх и паника!
115
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров трябва да бъде съден и линчуван заради повишените нива на заболели с короната
114
5
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
Съгласен съм, много е опасно за управляващата хунта, защото тогава вече ще стане ясно за каква гигантска манипулация и безхаберие иде реч!
113
4
 
10
 
! Отговори
Интерпол преди 3 години
Търси се Бил Г,за геноцид с биол.оръжие срещу човечеството,да бъде арестуван и съден.100 000 000 д.награда
112
4
 
1
 
! Отговори
проблема е преди 3 години
До ? че в момента БОЛНИЦИТЕ разнасят заразата. А иначе курот предстои , ама то у назе е винаги тека.
111
9
 
9
 
! Отговори
? преди 3 години
До ПрофесорскиНедоразумНикаква логика няматe защитниците на Мангъров. Защо трябва да се съобразяваме с 200 000, неквалифицирани, с ниска социална интелигентност хора? Нали харесвате стадните имунитети, те включват оцеляване като в джунглата, вие също не сте на върха на хранителната верига. Защо сте решили, че сте с някакво предимство пред хронично болните или старите хора?
110
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Добро утро за президента,БСП и Нинова,ти сега ли разбра от кои са?