Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им

МОН и МЗ ще разпишат мерките, които ще се спазват
Обновена: 13 май 2020 11:42 | 13 май 2020 11:40, Веселина Йорданова
135
Абитуриенти при Борисов, подготвят протокол за изпращането им
Снимка: Правителствена пресслужба

Ще има Протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година.

Решението е било взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас. Протоколът ще бъде изготвен от Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката.

Още по темата
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години“, отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците.

Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал.

"Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.

По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.

Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протоколът да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година.

В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Неандерталец преди 3 години
Кро уага-уага какви девойчета! Ще има плющене по баловете
48
1
 
0
 
! Отговори
до 47 преди 3 години
Първо тебе, после...
47
2
 
0
 
! Отговори
568835778 преди 3 години
Да бе. Българките Да не са от един специфичен етнос че да се задомят и родят преди навършени 18 години.
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целият български народ ще се събере когато изпращаме Шайката....
45
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това наистина беше един от най-големите проблеми в държавата.Не е дори това,че тези хора са полуграмотни,а че не могат да преброят до 12! Отказвам да повярвамче живея в такава държава.Надявам се ,че това е някакъв сън и той ще свърши!
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия да внимават, да не им прехвърлят случайно акциите на Левски
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Махат баловете и момичетата да се въспитават патриотично да се задомяват рано на 18 г. и да раждат повече деца защото не останаха българи.
42
3
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
След няколко дни изпращаме и Борисов.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски защо си мълчи, нали бил много смел?????Щом има изпращане на абитурент,в къщи ще се събере цялата рода на ядене и пиене...Няма да ни правят на луди нас после,заради това че сега се правят на готини.
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов Горанов и Бананиев не са с бурки. Баловете са глупост и трябва да ги отменят, защото се правят на богаташи и няма някаква практическа полза от тях. Напиват се и се дрогират и пълнят джоба на мафията. Може по едно селфи на класа за спомен и по един чай и това е.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не става от тия някога имаше ТВУ-та пак си пафкахме в тоалетните и правехме по хиляди забранени неща. Тия са родени да пълзят и да бъдат слуги и роби, иначе знаят наизуст всички конспирации и са гледали Матрицата и други филми.
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тия безличници, закърмени от малки с лакейство след време ще управляват Държавта...
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите годиниТиквата да им даде стадиона на Левски за събитието бе ахахахахха
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от ГЕРБ-абитуриенти ли са ?
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога най-после ще изпратим в историята тиквата Борисов, бездомника Горан off и цялата им некадърна крадлива Шайка ?
34
1
 
9
 
! Отговори
пораснал тийнейджър преди 3 години
Преди около 30 години, така във моето село кмета се вживяваше във велик управник и шериф, та се налагаше постоянно да му искаме разрешение за това и онова........!
33
0
 
13
 
! Отговори
Ми съберете се бе преди 3 години
"Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години.Ми съберете се бе!Ама искате и публика, щото чалгари без публика си е едно нищо.
32
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червените неудачници са се развихрили хихихихи
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде са им учителите, защо унижават децат,а защо го няма Министъра на ОбразУванието, защо Ананиев е на закрито без маска и не спазва собствената си заповед тя важи до 13-и май включително въпроси, въпроси.
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, тоя чичко Борисов колко е добър бе ...Как великодушно е РАЗРЕШИЛ на децата.Да не го забравят, когато пораснат и да го изберат да съсипва доживот Държавата ни.