Без дискотеки и ресторанти... Как ще празнуват абитуриентите тази година?

Те имат надежда, че ще има тържества след извънредните мерки
47

Абитуриентски балове през май няма да има заради епидемиологичната обстановка в страната. Дванадесетокласниците приеха новината с разочарование, но с надежда, че все пак ще има тържества след края на извънредните мерки.

Докато родители и учители се притесняват как ще се проведат изпитите на техните деца, за завършващите по-голяма тревога предизвикаха тези думи на просветния министър. "Балове никой не препоръчва на този етап".

Без дискотеки и ресторанти абитуриентите със сигурност няма да могат да отпразнуват края на училищните години подобаващо. И докато момичетата са разочаровани, че роклите им ги чакат на закачалките вкъщи, за момчетата тази емоция се преодолява по-лесно.

Още по темата
"В такива моменти, когато приоритет е здравето на хората, това е малко излишен кич, който, ако няма как да се случи – за по-хубаво няма как да се случи", сподели абитуриентът във Френската езикова гимназия Марио Николов.

Въпреки новината, че дванадесетокласниците трябва да имат повече търпение за баловете, не липсват и креативни идеи как завършването все пак да бъде отпразнувано. "Имаше някакви идеи да се събираме на двора на училището да люпим семки в костюмите, имаше идея в момента да наемем националния стадион целия випуск – да си празнуваме там псевдобал. Постоянно се обсъждат някакви такива варианти, но ако стане – стане", разказа Марио пред Bulgaria ON AIR.

А освен за абитуриентите – трепет има и в родителите, макар и по-различен.

Не са различни и младежките копнежи по бъдещето, които за последно поглеждат назад към класните стаи.

"Когато още ходихме на училище още преди да обявят това положение – ние не знаехме, че това ще ни е последният учебен ден и всички бяхме много леко настроени, защото бяхме сигурни, че ще имаме още близо 2 месеца училище. Мисля, че тази ситуация ни накара да се замисляме затова, че трябва да живеем на момента и да сме горди от това, което правим в момента", смята абитуриентката в 119 ОУ Анна Чернева.

Макар и не през май, завършващите се зарекоха, че тържества ще имат и ще броят годините, които ще запомнят вечно.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и оператора Мартин Ангелов.


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Ебльо на 3 морета преди 1 година
Спокойно абуригенти, това да нямаш бал също е голям спомен
41
3
 
1
 
! Отговори
... преди 1 година
Баловите = ялова сватба
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А е кой ви пита щом цар Боко е решил букви балове Останете си у дома. 500 лв глоба за празнуващи друсани и пияни ученици на откритоЩЕ СЕ качат в джиповете на татковците и друсани и пияни наркомани па да отрепят някой журналист?
39
2
 
13
 
! Отговори
Видовдан преди 1 година
Тъкмо да се преустанови тази простотия и селяндурщина - ежегодните абитуриентски балове, кич, безвкусица, пошлост и фалшива показност.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** то за какво са деца и учен и. И СЕКС да не правим кораби вече му харесва и в мъжките пищни и обича и СЕКС да гледа явно китаец кво искаш. ДА излязат в гората или на нивата с маски и шлемове да няма шумна музика ще уплашил цар Боко и ще събудим внучетата му. ШШШШШТ ТИХО МУТАФЧИЙСКИ СПИ.
37
1
 
3
 
! Отговори
Камен преди 1 година
Направете си виртуален бал ,или нещо подобно ,може и в фейсбук на видео чат, но като искате се съберете , направете си тест за коронавирус , в затворено заведение си празнувайте
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми голямата работа пък. Какво като няма бал? Значи може мрънкат, че няма има бал, ама като чуха, че трябва да ходят на матури, където в стая ще са по 15 човека "Ау, ще умрем!". Значи да разбирам не е проблем за родителите да съберат випуск от около 180 ученика в дискотека, ама е проблем 15 в една стая за матура?
35
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То балове някакви ще измислят,но какво става с абитуренските екскурзии в Турция и Гърция.
34
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
Да не празнуват!
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще броят до дванадесет от терасите. ОК са си, няма какво да ги мислим.
32
2
 
3
 
! Отговори
БАЛами преди 1 година
Ще изкарат още една година (13-ти клас) и като се дипломират - тогава.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи сватби с по над 100 човека са разрешени, но баловете не.Справка статията за остров св. Анастасия/ Болшевик/ до Созопол.
30
2
 
16
 
! Отговори
ненка абитЮреНка преди 1 година
Големи тревоги къде ще пият и друсат гюбеци, досега бая висяха по кръчми и дискотеки. Не е голяма загуба, че няма къде да си покажат голите паласки и силиконовите "сиси", подарък за бала. Таман родителите няма да потънат в кредити в тези трудни времена.
29
5
 
9
 
! Отговори
6666 преди 1 година
На кой го интересува ***!!!????Хората нямат работа и хляб на масата,ще мислят за бъдещите чистачи и чистачки на БГ WC-то!!!!
28
7
 
5
 
! Отговори
Начини има преди 1 година
След като ще работят заведенията на открито, значи може да се направят абитуриентски празненства също на открито. Вариантите са различни.Нека всяка отделна паралелка да реши какво иска да прави. Може да не е като еднотипните балове, които се случват всяка година, но след като вече са си приготвили тоалетите, какво им пречи да идат да се почерпят някъде на открито?И по-добре да е в края на юни, защото тогава вече е по-топло. Може да не стоят цяла нощ, а само да си прекарат вечерта.
27
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
клин клин избива-вирусът като лек срещу епидемията от простотия
26
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има бал. Толкова ли е трудно да се организира и който иска да отиде пък който не иска да седи във вкъщи.
25
20
 
7
 
! Отговори
Съвет за младите преди 1 година
Да се вдигнат до един на протеста за сваляне на колониалното и подмандатно правителство, който е организиран от единствената партия искаща да изправи България - Възраждане - на 14.05.от 12 часа пред народното събрание.
24
2
 
16
 
! Отговори
Старата истина преди 1 година
Младите хора и да се отчайват, и да не се отчайват, все едно. Животът си тече и не пита.
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младите хора не трябва да се отчайват. След месец-два ситуацията ще се промени. Балове ще има, дори да са през юли или август. Животът е пред тях и ще имам много поводи за празненства!