Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес
Обновена: 15 май 2020 16:21 | 15 май 2020 11:27, Красимир Ангелов
341
Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник
Снимка: БГНЕС

Моловете у нас ще отворят от понеделник, стана ясно от среща на министър-председателят Бойко Борисов с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация.

След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

Още по темата
Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

"С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
12
 
! Отговори
ТАКА-не така преди 3 години
Ти виждал ли си снимки на деца, върнали се в детска градина? Имаше една от Франция - децата висят по едно, в разчертани квадрати, на разстояние - като в клетка. Играят сами. Да ти имам разбирането за весел детски живот. Като обречени са. И за кво? Щото трябва да спазват мерки и ако не се направи да е така, следва хаос. Е, кое му е хубавото?
210
2
 
3
 
! Отговори
до ТАКА преди 3 години
Така, онака - не си ти този който ще решава! И да дава от скапания си акъл
209
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Действията на правителството стават все по-хаотични. Вчера Ананиев обясняваше как моловете няма да отварят, днес друга песен. И това на фона на увеличаващи се заразени. Един ден така, другия друго, третия.... Никва ясна цел на действията няма.
208
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Чувам хеликоптер бръмчи над Позитано... - ръси ли, що ли...
207
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов нареди! Мирнооооо! Здравният министър ще издава "заповедта"! Един казва: до 14 юни няма! Егати и "държавата"!
206
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали не може много хора да се събират в затворени помещения?Тоя е решил да замаже гафа с Божков с безумни нареждания.Тогава за какво да ходим с маски.Да отменят карантината,а не в едни случаи да ни ограничават,а в други да отпускат.Подозирам,че след 1-2 месеца пак ще ви арестуват.
205
14
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ако някой си мисли,че вчера на Костя къде ги събра 1000та човека са "Народа"много се лъже:):):)Миналото Лято бех на една сватба на открито в Гърция къде бехме повече хора:):):):)
204
5
 
12
 
! Отговори
Така, преди 3 години
след моловете, в реда на нещата е да се отворят и ДГ и ДЯ, от 1.06.20. В МОЛ се пазарува на закрито. А в градините и яслите децата ще играят на двора! Учебната година свърши. Така че нежелаещите да ходят на училище ще си стоят вкъщи или в МОЛ. Но нека, желаещите, родители да имаме право да си водим децата на градина и ясла! И персоналът им иска да работи, че без пари, в неплатена не се стои. Която даскалица/ леля я е страх, то спокойно може да се преквалифицира!
203
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БибиткоА ШЛЕМ ИЛИ МАСКА КУПИХА ЛИ ТИ?
202
2
 
12
 
! Отговори
к тонку преди 3 години
товарищ тонка,когда человек выростил дураком , это оБычно будет на всю жизнь
201
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали моловете нямаше да ги отварят скоро бе. Всеки ден си мените мнението, няма да се чудите после защо хората вече не ви вярват за нищо.
200
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Божков се сдоби с още едно обвинение... - подкуп на длъжностно лице...
199
10
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Има ли гладни kyманизи тука... - питам...
198
0
 
25
 
! Отговори
Голям смях преди 3 години
Бате ви Бойко е толкова уплашен, че няма да се учудя, ако вече не стяга товарен хеликоптер с джипката вътре в него да фръкне след Избегалеви...
197
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката, Боко много бързо клека.
196
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се движи по един сценарий в целия свят. Проблема е, че след като разхлабят мерките ще пуснат истинския вирус и след това ви е бедна фантазията как ще отнемат права.Вече виждам всички световни лидери - тикви да казват:- Искахте разхлабване на мерките и видяхте колко умряха, въвеждаме още забрани, за доброто на хората.
195
24
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вчерашната пародия на протест показа,че догодина "Борисов4"е сигурен на 100%:):):):)
194
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен203От какво ще се разболеят хората?
193
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
властта е в състояние на свободно падане. Няма логика в нищо,което се прави. Лошото за тях е,че няма връщане назад. Ударът ще бъде звучен.
192
0
 
22
 
! Отговори
До 193 преди 3 години
Не може на пейка в парка, само в Мола.