Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес
Обновена: 15 май 2020 16:21 | 15 май 2020 11:27, Красимир Ангелов
341
Борисов нареди: Моловете ще работят от понеделник
Снимка: БГНЕС

Моловете у нас ще отворят от понеделник, стана ясно от среща на министър-председателят Бойко Борисов с представители на големи търговски обекти тип мол и на Българската ритейл асоциация.

След срещата, на която присъстваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски, премиерът Борисов разпореди организация за отварянето на търговските обекти от понеделник.

Още по темата
Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно днес.

"С колегите от икономиката, здравеопазването и щаба последните 2 седмици работим по темата с много дискусия, с много медицински аргументи и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В много от държавите в момента се говори за разхлабване на мерките, а в България някои от търговските обекти въобще не бяха спирани“, посочи премиерът Бойко Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разискани условията, при които да бъде възобновена дейността на моловете предвид борбата с разпространението на COVID-19 у нас. Бе изтъкнат също приносът на бранша за българската икономика, което налага въпроса за рестартиране на дейността му.

Премиерът Борисов отбеляза още, че е задължително да продължи да се спазва балансът между постепенното възстановяване на нормалния икономически живот и осъществяването на противоепидемичните мерки с цел максимална защита на здравето на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще плаща сметката?
230
1
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 3 години
Системно и последователно се изгражда образът на царя-самодържецБойко Банкянски.Той еднолично разрешава и забранява,останалите са просто клакьори
229
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мек е Боко, мек е! Трябва един кат турчина или руснака тука. Да шибне по масата и да има ред.
228
3
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До Анонимендо 242 Така ли?:):):)Това го чувам от 10 години:):):)Ти се стегай за "Борисов4" още отсега:):):):)Пътник вика,видяхме вчера "народа"колко беше на протеста:):):)БСП,Възраждане,***,Боец,Гъзец,Шоуто на Славей,Атака и Протестърите=1000 човека със 100 зора:):):):)Бойко само да е жив и здрав и 5ти мандат ше го избереме:):):):)
227
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаНачалникът ти е пътник,бе човек. Като риба на сухо си.
226
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе що отлабва мерките ген.Годжи?А?Нали беше прав?
225
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До емиКойто го е страх да се крие в къщи под леглото и да не ходи никъде! Защо страхливците искат да държат в плен на страха си цялото общество. Ние не забраняваме на страхливците да си се крият. Това е демокрацията.
224
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят вече и фитнесите!
223
3
 
31
 
! Отговори
Munchen_DE преди 3 години
Това с моловете е прибързано. Парковете, планините, спортът на открито - да, даже са препоръчителни, защото UV лъчите унищожават вирусите моментално, но в затворените и спарени магазини и фитнеси - още им е рано, където буквално слънце не огрява.
222
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата с изсипаната физиономия се кара онлайн на простолюдието. Боже, докъде стигнахме - мутра да ни се кара че сме живи!
221
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 231Така е, напълно е вярно това което казваш, знам го от личен опит.Когато синът ми беше малък, редовно беше канен на рождени дни по "джунглите" на моловете. И след всеки рожден ден в "джунглата" беше с висока температура и някакво вирусно респираторно заболяване!
220
11
 
17
 
! Отговори
Случайно минаващ преди 3 години
Е, нали това искахме! Сега нека всички да сме щастливи по кафенета и молове! Ще поживеем , ще видим! Който оцелее! Искания, протести! Ето ни сега свобода! От сега нататък, всеки отговаря сам за себе си! Изключвам, тези които трябва да работят и да си хранят семействата!
219
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 232Съгласен съм, а после родителите ще ревнат че учителите виновни, че детето не ще на градина
218
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се отворят градините след седмица децата ще реват че не искат да ходят - защото по цял ден ще стоят на столчетата на разстояние едно от друго,не могат да играят на уредите на двора, защото не може и още и още... и така след седмица няма да има деца в групите
217
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете са развъдници на вируси.
216
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aбитурентите да минат пак през Боце, тоя път може и да го съгласят за бала, добре че тоя не е жена все бременен щеше да ходи ;))
215
11
 
13
 
! Отговори
обобщение преди 3 години
И накрая ще видим прекрасните резултати от тези смели действия. Масово заболели, без да има кой да лекува. Красота!
214
3
 
17
 
! Отговори
еми преди 3 години
то и моловете е грешка да се отворят.
213
0
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 3 години
на основание заповедта на здравния министър за извънредното епидемично положение, която забранява събирането на деца и посещението им в детски градини и ясли, до 14 юни няма да отворят. Инак, ще излезе така, че един си издава заповеди, после някой друг ги отменя и т.н. И всеки ден - нещо ново. И още нещо - да питам ТАКА -тия деца цял ден на двора ли ще седят?
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така,ТЕ ХУБАВО ЩЕ ИГРАЯТ ДЕЦАТА НА ДВОРА, А КЪДЕ ЩЕ ЯДАТ И СПЯТ - ПАК НА ДВОРА ЛИ?