Директорите на детски градини очакват ясен регламент за работа

Как се подготвя столична детска градина за отваряне?
Обновена: 19 май 2020 11:04 | 19 май 2020 11:03,
11

"Имаме готовност за отваряне на детските градини. Всички учители и помощник-възпитатели вече са на място, подготвят помещенията. Имаме указания по отношение на спазването на противоепидемичните мерки. Очакваме да се разработи единен регламент за ясни правила", коментира директорът на столичната ДГ "Братя Грим" Петя Йосифова в "България сутрин".
Още по темата
По думите ѝ рисковете са големи, но всички са наясно, че рано или късно трябва да се върнем към нормалния си начин на живот.

"Всички се притесняваме заразата да не бъде пренасяна, затова трябва да се спазват противоепидемичните мерки, здравните правила, входът на детската градина да е сигурен и спокоен, така че да осигурим спокойна и здравословна среда", категорична бе Йосифова пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че все още няма яснота по какъв начин ще бъде тестван персоналът в детските градини, но това ще бъде направено.

"Министърът на образованието заяви готовност за това, че министерството има възможност да финансира и осигури средства за провеждането на тестове на персонала", посочи директорът на ДГ "Братя Грим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
5
 
! Отговори
директор на водопад преди 3 години
ДГ трябва да отворят, но с групи не по големи от 10 деца. Но това няма как да стане, защото женския персонал няма как да се справи. Има решение и то е - увеличаване заплатите на хората, заети в бранша в пъти. Не може да отговаряш за живота на деца и да получаваш 1000-2000 лева. Минимум заплатите на персонала трябва да са 5-10 к лева/месечно.
9
5
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Тая анонимната долу изгаря от нетърпение да си метне детето в детската понеже сигурно така я чеше а пред дететето неможе.
8
0
 
5
 
! Отговори
до родител... преди 3 години
Какво ще отнесат децата?? Я пак..? Ако те е страх от това което пишеш, следователно не си пускаш децата на градина! Толкова ли е сложно да го проумееш с малкото мозък в главата ти?
7
7
 
9
 
! Отговори
родител преди 3 години
Къде ги сравнявате моловете с градините? В градините децата са натъпкани като сардини, по 25-30 деца в група, цял ден са заедно, и ядат заедно, и спят, ако едно е болно, останалите и те ще го отнесат. Малки са, не могат да се пазят, а за цял ден е изключено. А в мола човек отива понякога, не всеки ден, носи си маската, мие си ръцете, и т.н. Съвсем различно е. Градините не трябва да се отварят толкова прибързано, не толкова децата ще го отнесат, а родителите и бабите и дядовците.
6
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tъпaнaри колкото искаш, мол-а може, ама градината не може.. Нали така, кофражисти и стругари?
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое е опасТно бе, Kiro кофражиста? Много обичам илитерати като теб да ръсят тъпизми!Разбираш от всичко, знам добре...
4
7
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Не е сега времето, да отварят градините на есен. Сега е още много опастно, все пак не сме преборили заразата, а да натъпчеш по 20-30 деца в една стая цял ден си е направо престъпление. Да им дадат на децата лятото за почивка, и на есен, като стане Октомври да отварят градините, сега не е нужно да се рискува.
3
4
 
3
 
! Отговори
до Радомир преди 3 години
Нали нямаш деца бе, kaун?? Какво ти дреме?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До радомир ти май си от персонала
1
6
 
10
 
! Отговори
радомир преди 3 години
Недейте да отваряте детешките градини, само такива развъдници на зарази ни трябват сега. Ако меренето на температурата сутрин на детитата е някакъв достоверен критерий, ами отваряйте границите и мерете температура, поне да ходим на почивка.