Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини

Очаква се градините да отворят на 24 май
18 май 2020 15:04, Ния Христова
181
 Учители и помощен персонал с петиция против отварянето на детските градини
Снимка: БГНЕС
Учители и помощен персонал в детски градини организираха онрайн петиция срещу предстоящото отваряне, което премиера Бойко Борисов заяви, че ще се случи на 24 май. Близо 1000 подписа са събрани до момента за петицията, в която се настоява градините да останат затворени до 15 септември, предаде БНР. 
 
Подписалите се в петицията смятат, че е непочтено решението забавачките да бъдат отворени на база мнението на родителите, без да се взема превдив гледната точка на учитебите и помощниците в тези заведения. 
 
"Всеки от нас има право да вземе решение за своето здраве, своя живот и своята готовност за работа", пише в петицията. Обръща се специално внимание и на това, че по-голямата част от персонала в детските градини попада в рискова по отношение на COVID-19 група, както и че при поява само на един случай на заразен с коронавирус - дете или човек от персонала - съответната детска градина ще трябва да бъде затворена незабавно.  
Още по темата
 
"Абсолютно съм против да се експериментира с нашето здраве и  със здравето на децата", пише авторът на петицията Елеонора Петрова. Също така допълва, че трябва да спрат опитите да бъдат извивани ръцете на работещите в детските градини и да бъдат заплашвани с неплатен отпуск, уволнение, глад.
 
В петицията се изтъква още, че ако лекари, полицаи и Националния оперативен щаб са на първа линия в борбата с COVID-19, то работещите с деца са преди тях са на нулева. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
1
 
! Отговори
До "До Павлина& преди 3 години
Като са такива , ти какво правиш там?
166
0
 
1
 
! Отговори
ала - бала преди 3 години
Като толкова мразите децата и не искате да се занимавате с тях, усеща се и агресията ви тук в коментарите, защо сте си избрали точно тази професия? И защо не напускате? Това си е направо мазохизъм! Съветвам родителите да се замислят на какви хора поверяват децата си. "Учители", много олекнахте!!!
165
2
 
2
 
! Отговори
Павлина преди 3 години
Надявам се, че това не отразява нагласата на мнозинството работещи в ДГ/ДЯ. Изключително нагло е да се слагат пред лекарите! Децата не са прокажени чудовища. Как никой не помисли за физическото и психическото здраве на децата - седмици наред затворени, ограничавани, лишавани от контакти с връстниците си. Всеки има право да пази здравето си, но нека се откаже от заплащане и други придобивки,а не да ходи фиктивно на работа в празна ДГ. Нека тези пари се дадат за учебници, материали за децата!
164
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Защо лекарите не са ЗАСТРАШЕНИ а само ВИЕ.Защо лекарите трябва да работят и да чудят при коя баба да заведат децата си а вие да си стойте у дон=*** и да си вземате заплатките половин година.Ако не ви се работи за вашите места има много желаещи.
163
3
 
7
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо само бюджетните си мислят, че парите валят като дъжд от небето, докато те си стоят вкъщи?
162
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все сте недоволни учителите, а не напускате. Обвинявате родителите, че си пращат децата на градина, за "да си пият спокойно кафето вкъщи". Това последното мисля, че го искате вие, защото на родителите никой не им плаща, докато са вкъщи с децата си. Бихме ви подкрепили,само ако с достойнство се откажете от възнагражденията си за лятото.
161
3
 
8
 
! Отговори
читател преди 3 години
На тях им е лесно,защото си получават възнагражденията-през м.март и април бяха в платен отпуск,за май им отпуснаха по още 20дни и се научиха да получават без да работят.Но ако трябваше да останат без доходи,щяха да драпат да се върнат! Иначе щъкат по магазини,улици и кафенета! Не е ли безотговорно? А родителите какво да правят?
160
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стига, че имат толкова големи отпуски, ами и могат да се пенсионират по - рано, че се амортизирали повече от другите хора. Ами хайде, възползвайте се, защо още заемате местата, щом сте в рисковата група! Мили учители, откъде мислите, че идват парите за заплатите ви? От данъкоплатците, чиито деца отказвате да обгрижите, докато същите тези данъкоплатци не са спирали да работят през цялото време. И, извинявайте, но как можете да се сложите на по - предна линия дори и от лекарите?
159
3
 
9
 
! Отговори
111 преди 3 години
Държавата трябва да отвори градините,но в тях да работят младите учители и тези без заболявания. Стари учители с по 3-4 съпътстващи заболявания които няма да преживеят една евентуална зараза не трябва да работят все още. На никой няма да му е приятно ако болното му дете зарази някой стар учител и той умре. После ще живее с мисълтта,че има вина.
158
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
148 айде без излишен патриотизъм. Това им е работата. Никой в 6.30 ти си оставя детето, това, че в България почасовота работа за родителите е лукс е друга тема. Не става въпрос за неуважение, но не ги боготворете. Потресаващи случай на тормоз излязоха, ама те родителите са виновни, че записват, нали.
157
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възпитателките щъкат по кафетата и ще идат сигурно на моренце лятото без да ги е страх от вирус. Ама като км кажеш, че трябва да си заработят парите, петиции пускат ...
156
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те така могат октомври и без коронавирус, като почне сезонния грип да искат 6 месеца Даун текат заплатите, без да работят !
155
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уволнявай, Бойко !!! 3 дена не дошъл на работа - самоотлъчка и дисциплинарно уволнение. Толкова млади искат да им заемат местата !
154
7
 
17
 
! Отговори
Мама преди 3 години
Като не искат да работят, да напускат. Като си мислят за стари, да си намерят работа подходяща за възрастта. Защо моето дете да страда от това, че са непригодни за работа? Защо с моите данъци да им се плаща да си седят вкъщи? Защо щом ги е страх от вируси докато яслите са затворени заради "обстановката" детски учителки предлагат почасово да гледат деца и да прибират пари на ръка от родители, които нямат възможност да си стоят у дома с децата?
153
4
 
11
 
! Отговори
Niki преди 3 години
Споменах ли че са съгласни да Не получават заплати до 15-ти септември?Защото аз ако не работя не получавам заплата.
152
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властта даде много на педагогическия и не педагогическия персонал и той се почувства равен на управляващите като иска все повече и повече и най вече е уверен че за сетен път ще получи каквото иска и ще отиде в поредната лятна ваканция. Колко дни са работени реално с деца тая година. Ми няма смисъл. Пускайте ги.
151
10
 
10
 
! Отговори
Прави са преди 3 години
Правилно. Само едно дете да донесе коронавирус, което ще стане, после цялата градина с всички семейства са под карантина и няма да могат до банкомат да отидат. Ще пазаруват по Интернет и ще им оставят пред вратата продуктите. И ще ги проверяват от РПУто по няколко пъти на ден да не вземат да излезнат от каторгата. И това 28 дни
150
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 151 Вече тази въшка я изтриха но номерата се промениха и сега кого репликиаме?
149
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кривондел "Май ви хареса ние да гледаме децата, да образоваме децата и да работим едновременно с това, за да има пари от нашите данъци за вашите заплати, а?"
148
4
 
5
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
Тая твоя диплома е толкова нищожна, че е престъпен разход на енергия дори да се споменава, камо ли да се предприемат някакви действия, свързани с нея, все пак можеш да си я за вреш, където й е мястото, за твое успокоение.