Още 4 души от завода в Пазарджик са с коронавирус

Случаите са установени след масово тестване
21 май 2020 09:26, Анисия Иванова
4
Още 4 души от завода в Пазарджик са с коронавирус
Снимка: БГНЕС

Още 4 души от завода за авточасти "Костал" в Пазарджик са с положителна проба за коронавирус.

10 души бяха установени снощи. За тях съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев на редовния брифинг на Областния оперативен щаб. Заразени бяха 7 жени и 3 мъже, на възраст между 22 и 58 години. Сред тях има хора от град Септември и от няколко близки на Пазарджик села.

Още по темата

Общо заразените с COVID-19 вече са 14 работници. Случаите на положителни проби са установени след масово тестване в завода.

"Действително до снощи заразените бяха 10. Тази нощ обаче още четири лица са показали положителен резултат. Това съобщиха от лабораторията в Пловдив. Доказаните проби са на двама души от Пазарджик, и по един от Пловдив и Смолян”, информира директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова пред Нова тв.

Тя посочи още, че състоянието на заразените е добро. Още снощи е започнало издирването на контактните им лица. "Бяха издирени близки и познати, с които те са общували. От завода поеха ангажимент да ограничат броя на контактните лица”, допълни д-р Петрова.

Заводът няма да бъде затварян. „На този етап считаме, че е добре да бъдат ограничени само линиите, на които се намират положителните лица. Да бъде извършена качествена текуща и впоследствие крайна дезинфекция”, уточни директорът на РЗИ-Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се увеличава безработицата...Падане на мерки = увеличение броя на заразени = цели фирми спират работа...
3
19
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 3 години
От 2 500 работници 14 заразени ...Страшна зараза ви казвам !Вероятно в завода има повече с разтройство, отколкото с коронавирус.
2
4
 
9
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Затворете го този завод навреме, преди да е отаковал положението. Вярно че фирмите у нас са с всякакви права над гражданите, но чак и да им се разрешава да сеят зараза, не бива.
1
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Мен никой не ме е тествал, пълна лъжа. В завода дето работя няма нито един болен от корона. Всичко е балон и политика. Взехте парите за тази новина.