15 млн. за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили!

Църкви и манастири също получават финансиране от държавата
Обновена: 3 юни 2020 10:52 | 3 юни 2020 10:40, Веселина Йорданова
202
15 млн. за училища и забавачки в София, Борисов: 100 нови сме направили!
Снимка: Facebook

15 млн. лв. отпуска правителството за училища и детски градини в Столичната община. Това съобщи премиерът Бойко Борисов в началото на първото присъствено заседание от началото на пандемията от коронавирус. По-голяма част от министрите са с маски.

"Когато станах кмет, 40 детски градини бяха реституирани на най-хубавите места в София и от тези псевдодемократи, които сега говорят, бяха синьо-червената мъгла в София, ги разпродаде за смешни пари. Оттогава досега над 100 нови сме направили и продължаваме да правим", коментира Борисов липсата на места в забавачките.

Не може 20 и кусур годишни политици да се обявяват за нови, сякаш са се появили вчера, подчерта премиерът.

В началото на заседанието Борисов направи забележка на здравния министър Кирил Ананиев за текстове на заповедта, свързани с маските на закрито.

"Сега, ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант това", коментира Борисов. Всеки ден на някой човек му създаваме проблем с нещо недомислено, коментира премиерът и нареди това да се промени.

Премиерът посочи, че от 15 юни ограниченията падат, но остават социалните мерки, предприети заради пандемията.

Той съобщи, че както беше обещано, за Рилския манастир се отпускат 600 хил. лв. за ремонт.  1.3 млн. лв. трябват за една малка пречиствателна станция, отбеляза той и допълни, че днес регионалният министър Петя Аврамова ще бъде на място.

Мярката 60/40 много добре работи и в манастирите, отбеляза Борисов.

За Бачковския манастир се отпускат 200 хил. лв, също толкова за Троянския манастир. За манастира "Света Троица" в Кръстова гора ще бъдат дадени 300 хил. лв. за ремонт.

За Духовната семинария се отпускат за момента 500 хил. лв.също за ремонти. 

Вицепремиерът Томислав Дончев информира колегите си за ситуацията около Многогодишната финансова рамка на ЕС за следващия период.

Ако има Многогодишна финансова рамка до края на годината, още в рамките на 2020 г. България би имала възможност да има достъп до 692 млн. еврофинансиране. За юни и за юли това е задачата - да изработим схеми за безвъзмездно финансиране, грантови схеми, ако това финансиране е налично есента или късната есен, да го предоставим на пазара, обясни Дончев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
18
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Изключителен недостиг на сиво вещество демонстрира тоя г-н пожарникар!Над 10 години управлява и не можа да задоволи столицата с необходимия брой детски градини , забавачки и училища!Но да бяха само забавачките , охоо , нещата във всяко направление са все по-зле!Вкопчил се е в препрескъпите си магистралки , а шосетата в страната осеяни с дупки , няма никакви чуждестранни инвестиции , не се строят заводи , фабрики и т.н. Призовава младите да гледат овце ???Борисов , Вие нормален ли сте?
50
2
 
2
 
! Отговори
ела във София преди 3 години
До АнонименБКП-агентура обикаля провинцията и издирва надарени специалисти чрез РК на БКППосле им се предлага софийско жителство,работа,висока заплата,апартамент и кола.Ако се провалиш или се изчерташ тогава ти бият шута и се връщаш откъдето идваш.Междувременно издирват също красавици срещу привелегии за да не старее София столицата
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имаше едно време касетки на Шкумбата- Сливен градът на 100те войводи - 102 обажда се станко тодоров, 140 станко, хората искат да има.Та, същият е и Бойко, 100 градини бил построил. Не бе, направо кажи, че са 1000.Аз си залагам лявата ръка, че по гербаджийско време не са построени 100 градини в София.Някой, който може и има желание да провери данните, нека го направи.Но, на този от снимката не му вяярвам дори, когато ми пожелава добър ден.
48
0
 
5
 
! Отговори
начало и край! преди 3 години
До ТРЪМПО,абе аре бегаиИ на Америка- страната на нашите мечти настъпва края както на болшевиките СССРИдвайте при нас преди евреите да се преселят! - плана Моисей
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази снимка на Борисов откога е? Този човек трябва да се прибере вкъщи и да си почива.
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората бягат масово, да не се убеждаваме в топ заплати и възможтости дори и в София.В София, при определени обстотелства, можеш да живееш доста добре. Особено ако имаш собствено жилище. Но това далеч не означава, че в цяла България е така.Да не говорим, че може би само в София можеш да сменяш работа горе-долу без проблеми. Навсякъде другаде си зависим я от местен партиен дерибей, я от някой мафиот и нямаш почти никакъв избор.
45
2
 
13
 
! Отговори
До Софиянец преди 3 години
Нещо си се объркал - нови училища в София освен частни, което означава че не са направени от ГЕРБ и за да учиш там трябва да плащаш солени такси, няма.
44
3
 
2
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Премиерът посочи, че от 15 юни ограниченията падат, но остават социалните мерки, предприети заради пандемията.Това е ключовото в новината. Нека спрат с лъжите. Ограниченията падат. Стига сме си играли на котка и мишка. Стига вече с тези маски. Като си в заведение с без маска като трябва да ядеш. Носенето на маска беше ту я слагаш на закрито, ту я махаш на открито, после пак я слагаш, пак я махаш като трябва да се храниш в ресторанта, после като ходиш да плащаш на бармана, пак я слагаш.
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 нови СМЕ НАПРАВИЛИ.Много скромен си бате Бойко.100 НОВИ училища и забавачки СЪМ НАПРАВИЛ.БАТМАН СИ.
42
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Не мога да разбера защо се дават толкова пари за нови училища,а не се ползват старите,които пустеят?Например 13 то основно училище в центъра стои празно!
41
2
 
13
 
! Отговори
простата... преди 3 години
Борисов на два пъти намекна ,че има проблеми с простата и Мутафчийски го ръчкал и преглеждал.На няколко пъти е имал проблеми с хламиди и подобни инфекции - това повишава и риска от рак.С други думи Борисов топи във всичко де що види и има солиден коктейл от венерически предавани болести - и вече не може чак толкова. Според запознати това много го е озлобило и за това напоследък всеки се пази и не иска да има бизнес и е почнал да краде на поразия
40
1
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Искам да попитам ГЕРБ-ерските тролчета тука, щото те ще са наясно, от къде мога да взема информация за тези 100 детски градини и ясли, които са направени в София от ГЕРБ? Списък нещо по квартали и т.н., че живо ме интересува.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много си е прав 36, 38.Ти си за психиатрия, не той!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е отегчен, няма много за крадене от 15 милки. Направо се чуди, защо е станал от леглото днес
37
5
 
1
 
! Отговори
само турски вилает! преди 3 години
До ТРЪМПО,абе аре бегаиСъвместно българо-турско развитие!!! Долу СССР окупаторите-освободители!!!!!!!!!Изпърдяхме 500 - годишен опит и си правим болшевишки експерименти!!!Съветската империя падна и сега е на ред американската с живот на кредит! НАРОДЕ!!!
36
3
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
БОЙЧО , СЕЛЯНИНО !!!ПРЕВЪРНА ЖИВОТА НА ТЕРИТОРИЯТА В БЕЗКРАЙНА ПРОСТОТИЯ !!!!
35
4
 
7
 
! Отговори
До НАДАЛИ? преди 3 години
Родители излязоха на протест пред Столичната община заради продължаващия от години недостиг на места в яслите и детските градини в София. Те искат общината да започне ударно строителство на нови забавачки с ясен план и график.При първото класиране за градините за тази година извън забавачките останаха 8000 деца.Викаш няма деца, а? Ко речи?
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах, защо църквите и манастирите не откажат финансиране от държавата? Успех се постига с не с упорит труд , а само с молби към...тия които си живуркат и ни съсипват с нездрав разум.
33
3
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Не бягайте,а се борете-за вас и за децата си.Не бъдете мишки,а лъвове.Това животно го има и на герба и не е случайно.Нашата държава е била силна и велика.Дедите ни с кръв са я защитавали.Да не позволим на един еднокнижник да я унищожи.
32
2
 
13
 
! Отговори
До32 преди 3 години
С неее,палати в Барселона са Дар от един друг назначен бизнесмен-който си купи индулгенция!