Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре започна денят ми.Спечелих два вчерашни баса и съм напред с две бири.Първо се обзаложих,че БайХ...ще се натресе на сутрешния брифинг при Мутафчийски и ще се провъзгласи за спасител на нацията.Вторият ми бас беше,че първият журналист(пърдон мисирка),която ще зададе въпрос ще бъде Ива Николова от агенция пик-ня,по известна като баба Яга.
49
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той щото е много смел ,затова носеше маски и се тестваше през ден ,затова не излиза от в къщи без няколко едри момчета с дебели вратове . Не каза че сме на дъното по брой на тестваните и от тестваните само те политиците се тестваха безплатно и когато си поискат ,всички останали най-вече пенсионерите /най-застрашената група / си плащаха тестовете като попове ,щото бълг. пенсионери са най "богатите" в цяла Европа !
48
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такъв чудодеец, направо ще те канонизират приживе пък си и набожен най-вече и скромен.
47
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обществото трябва да спазва хигиена, Дезинфекция и Дистанция. Това е премиера ви го каза, лекарите също.
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност от казаното от Борисов оставам с впечатление, че е от малкото случаи, в които той хвали обикновените хора, а не толкова себе си. Заглавието на статията създава погрешно впечатление и е направено с цел негативни коментари и трафик.
45
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да похвалим Боко за неоценимата му роля в борбата с коронавируса: за люшкането му като ветропоказател, за ръсенето на тъ пизми и за безкрайното му самохвалство. Без тях бяхме загубени.
44
28
 
2
 
! Отговори
Поклонник преди 3 години
Държавник е г- н Борисов. Бих го сравнил само със Стамболов и цар Борис трети. Ще го пишат в учебниците този човек. На първо място сме в света по справяне с пандемията, това е безспорно. Благодарение на премиера и екипа му. Аз и моето семейство сме дали завет до края на живота си да гласуваме за ГЕРБ. Няма алтернатива друга.
43
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Вие като го видите Тикватаа на снимка и се побърквате от екстаз и еуфория
42
1
 
25
 
! Отговори
wild horse преди 3 години
На кого ли прилича с тази фукня- Ще направи България велика,ха,ха,ха. Затънали сме в посредственост,бедност и простотия,а той с шайката си дебели глигани се перчи ,като петел...
41
2
 
24
 
! Отговори
Тъжно, но вярно преди 3 години
Никой друг по света не може да нарече народа си "Tулупи" по държавната национална телевизия, да се задържи на власт, да се самопохвали с това и да продължи по старому. Евала, уникални сте, няма други като вас в целия свят.
40
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направихме чудо, 10г. полу грамотен про стак да управлява една държава член на ЕС.Това е осмото чудо на света.Ние българите вършим чудеса !!!
39
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Албания, Гърция пак са пред нас няма нито един вече от доста време заразен ,пред нас са и по стандарт на живот ,и с по-високи пенсии и по много неща ни задминаха ,но само по самовлюбен вожд не могат ни минат !
38
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боцко Боцко... гоуем! Носенето на маска означава според Баце не че сте по- отговорни ... а по- страхливи ... а той е най- смелия естествено и за това носеше лигавник дори и в "пика" на "пандемията" :)
37
4
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ако не беше яхнал този...цирк с вируса,Бокича и...шайката вече щяха да са сдали...багажа на държавната власт.Вирусът го...закрепи и за това сме...първи в света.
36
1
 
12
 
! Отговори
инфо сайт преди 3 години
В информационния сайт пише че е обявена извънредна епидемична обстановка до 14 юни но нищо повече. Дайте инфо.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най много ме дразни липсата на собствено достойнство в журналистите от брифингите и на списвателите във форумите. Някой си ги бил спасил от страшния вирус. Абе ти ако не се пазиш сам, другите ли искаш да те пазят. Всеки който се чувства застрашен може и трябва да се пази сам. Например възрастните хора. Обществото трябва да спазва хигиена, Дезинфекция и Дистанция. Това е премиера ви го каза, лекарите също.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано Кьовеши се задейства по бързо защото съдейки по изказванията МУ може да пледира за неадекватност!Иначе,след нейното вчерашно изказване в ЕС не вярвам някой от лидерите да се срещне с НЕГО!
33
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами прав е, никой никъде по света не се е задържал на власт след доказани разкрития за корупция и изнудване.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, и сега като дойдат едни милиарди,ще падне лапане ..а герберасчета
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тия безумни решения от вчера да не станем като в Македония, то приказката за края на Дунава не е случайна

Спонсорирани публикации