Отиде си Вилхелм Краус, дългогодишен зам.-кмет на София

Той е починал след кратко боледуване
Обновена: 6 юни 2020 20:18 | 6 юни 2020 20:15, Веселина Йорданова
121
Отиде си Вилхелм Краус, дългогодишен зам.-кмет на София
Снимка: БГНЕС, архив

Почина Вилхелм Краус, дългогодишен заместник-кмет на София, министър на транспорта в служебния кабинет на Стефан Софиянски и в правителството на Иван Костов.

Поклонението ще се състои във вторник, 09.06.2020 г. от 14 ч. в "Св. Седмочисленици", София, съобщиха от семейството, цитирани от "24 часа".

Вилхелм Краус, който е роден на 24 април 1949 г. в София, е починал в петък след кратко боледуване.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: кончинаВилхелм Краус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
4
 
3
 
! Отговори
Шумкара 1923 преди 3 години
Супер новина ... пикам му на гроба повече такива *** да си заминават Костов ,коня , Масларова господ да ги прибира тия омрази и ша играя пак хоро на Шопският мегдан.
106
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
До Анонимен 111.....Сега Сф е СУПЕР ЕВРОПЕИСКИ ГРАД- избран е в 10-ката на градове "Цена - качество на живот "....наред със......ПАРИЖ.....Монте Карло......Амстердам.....Виена.....Флоренция ...Прага ...ама ти откъде да знаеш ??????като от селото си излизал само МИСЛЕНО ..до Масква..Комсомолск на Амур....Махачкабат...Магадан .и ако доидеш в СФ ...да не забравиш .че в метрото релсите не се прескачат...няма ток
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При смяната на две системи се получава, че не винаги може да се изясни кой действително и в каква степен носи вината. Част от тях стават корумпирани дори и "пасивно" - т.е. за да оцелеят. И накрая не се разбира кой на какво ниво и какви поражения е нанесъл. Много от ръководителите, са били възприемани като добри от определен кръг хора, които са имали изгода през този период.
104
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега при Йоханка Щраус по-добре ли е столицата? Защо сте си заровили главите в пясъка между кривите павета на Графа? Не виждате ли, че превърнаха столицата ви в град от третия свят, като Могадишу?
103
3
 
24
 
! Отговори
Zohan преди 3 години
До Анонимен 109Автобусите ги разредиха защо маршрутките ги държеше този. Също така съсипа жп превозите за да се лобира за автобусните връзки между големите градове. Общо взето даде тон на разсипията в транспорта за лична облага. Показа как се прави.
102
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тази фамилия нищо не се пише.Навремето бяха ,,някои'',после ,,прехода'' пак бяха ,,някои'',после по времето на приватизацията пак бяха ,,някои'',после ги отвличаха и им рязаха ушите носовете и ръцете,и тогава пак бяха ,,някои''. Аве ей ***,вие кога ще се научите когато пишете за ,,накой си'', да ни информирате за КОЙ ТОЧНО ПИШЕТЕ? Какви са тия измислени герои в БЪЛГАРИЯ? Аааа??? Аре малко по коректно ако обичате.От КОГО ви е страх още???
101
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крал е ,ама в сравнение с Главатаря, Свинечовека и Черепа е истински чирак...
100
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма заслуга има и за влошаването на градския транспорт в София. Примерно автобусите в ж.к. Младост бяха на много по кратки интервали. В работните дни сутрин и вечер в час пик автобус 76 беше на 2 минути, 305 на 2,5 минути, 306 на 2 минути. По времето на този ги разредиха на по 7-9 минути, което наложи използването на личните коли и съответно при ГЕРБ станаха на 12 минути преди пускането на метрото в Младост, a сега са през 17-20 минути, т.е. неизползваеми за София, но това започна при този.
99
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По едно време прокуратурата го разследваше за престъпления по служба, но не знам какво стана с този крадлив демократ.
98
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 1989 г. само Ал. Каракачанов като кмет за една година се опита да работи за София. После започна хаос и голямото крадене. Първо Янчулев за 4 години. После Мафиянски 10 години, а този му беше съперник в грабежа, после Бойко Борисов за 4 години и сега Фандъкова над 10 години съсипва София със селските си виждания.
97
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 1989 София беше добре поддържан град, чист, със здрави тротоари и улици, но дойдоха демократите, започнаха грабежа и пари за София не останаха и така вече 30 години. Маршрутки имаше още преди 1989 година - струваше ни по 30 стотинки возенето с тях, правостоящи нямаше.
96
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа той бил зам-кмет човеку, ясно. Фамилията ми е известна с отвличане и бурен социален живот. Ясно откъде произтичат нещата. Е, взел ли си е със себе си комисионните? Май не, нали?
95
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демократ, антикомунист и крадец разбира се, като всички сceдepacти.
94
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой можеше да направи фирма за маршрутки?С какви пари и защо никой не го спъваше?Всеки може да развие бизнес в БГ ако не го притеснява администрацията и особено ако е монополист и регулациите се правят така,че само неговата фирма да отговаря на условията.Другия монополист е Муравей.Той пък въведе всяка сергийка да е с касов апарат.Лошо няма,ама до ден днешен е монополист в тази лицензионна дейност.Раздадоха си бизнеси,приватизираха магазини и после се отдръпнаха от властта костовистите-комунисти
93
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовашките ..... докараха всякаква *** и сега и се опитват да ги канонизират. Спомням си София по тия времената какво беше, нямаше един нормален тротоар, кал локви, дупки, каруци, всичко разбито, а този маал кюфтета.
92
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не се знае по тия досиета и никога няма да се узнае, каквато е била целта естествено. И да ги е имало, същите са или откупени, или притежателите им вече не са м/у живите.
91
24
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Това им е коронния номер на петолъчниците!Да плюят по хората, които не са червени и да обясняват колко корумпирани и продажни са, а комунистите са целите в бяло и са сиромаси като Р. ОВЧ. и сие.Да цитирам почетния консул на РФ за България другаря Георги Гергов :-милионерите в БСП мога да ги изброявам с часове!
90
14
 
6
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До анонимен 98Еми знам другарю. Ако имаше досие, ченгетата да го бяха извадили досега! Те извадиха фалшива партийна книжка на Софиянски, така че мога да си представя какво щеше да е, ако Краус имаше вземане - даване с ДС! Комрадите не прощават!
89
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откъде знаеш, че не е бил доносник ми е интересно.Много досиета изчезнаха в началото на "прехода".To и за Сталин няма черно на бяло списък за разстрел, подписан от него, ако е въпросът.
88
39
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Царство му небесно.Четейки коментарите, ми прави впечатление, че повечето петолъчници не могат да му простят факта, че беше ерудиран и успял човек, при това без да е бил доносник на ДС или притежател на партиен билет!Обикновен българин, българофил и русофоб.Малко останахме такива!