Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса

Предлагат той да се състои на 17 юни, чакат отговор
10 юни 2020 16:19, Александър Попов
190
Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса
Снимка: БГНЕС
Лекари призоваха членовете на Националния оперативен щаб на дебат, свързан с епидемията от коронавирус и прилаганите мерки у нас.
 
Д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова призовават той да се осъществи на 17 юни в залата за пресконференции на БТА от 14:00 часа и ще очакват отговора на щаба през следващите 5 дни.
Още по темата
Те изразиха позицията си в отворено писмо-покана:
 
"Уважаеми колеги,
 
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. 
Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
 
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).
 
Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.
 
Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.
 
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
14
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
Гледал съм всички видеа с Пламен Пасков и такова видео където той да твърди, че 5G разнасяли вируса няма, пробвай се да лъжеш малко по-интелигентно! Пасков е ветеринарен лекар с 30 годишна практика във ваксинирането на животни, така че няма как да твърди такава глупост, кояти ти искаш да ни пробуташ! В едно от тези видеа даже показа учебника по вирусология с раздел в него за коронавирусите по който е учил докато е бил студент!
19
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от къде изпълзяха? Освен повече контрол на пристигащите от рискови държави, което вече явно се прави. Последния случай със семейството върнало се от Холандия. Друго какво? Последния случай със семейството от Холандия. Ама някой не разбрал, че има CORONA вирус? Световен заговор. Не било пандемия. В страните около нас бе въведен полицейски час! Шведския главен вирусолог се извини публично за грешката си! Ямбол и Видин останаха без медицински персонал! Мангъров се провали!!!
18
22
 
28
 
! Отговори
+ преди 3 години
Мангърчето пак изпълзя от дупката - кошмар.
17
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национален олигoфренски щаб.
16
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе те от НОЩ ако требва че внесат вирус, ако требва здрави за болни ще броят, ама на дебат нема да отидат, гледайте как ни пускат некакви "огнища" и то се в райони на коалиционния партньор от ДъПъСъ
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от НОЩ имат ли общо с Тwilight, актьорите същите ли са, там за вампира и върколака?
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не би било лошо да се състои такъв дебат. Няма значение кой е крив или прав, по-важното е да се упражни правото на информация от народа. Сигурен съм за един човек на много високопоставено място в държавата, който няма интерес хората да имат информация.
13
38
 
17
 
! Отговори
само минавам преди 3 години
Тоя Мангъров трябва да го уволнят, и да му закрият частната му лабораторийка
12
18
 
34
 
! Отговори
Най-после! преди 3 години
Най-после нещо се раздвижи, но дали сърдитковците от НОЩ им стиска да дебатират! Някой въобще ще потърси ли сметка на Мутафчийски за твърденията "много хора ще измрат...ЯКО ще измрат!"
11
18
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 години
Доцент Мангъров не упреквайте куклите на конци от НОЩ те не са виновни за мерките на тях така им нарежда Мутрата , а на него заповедите се спускат от Козяк 16 и Брюксел. Такава среща никога не може да има по простата причина че хората от НОЩ не са компетентни по темата за вируси и биха си *** на обещаните им от Мутрата пари а и той не би им позволил да се явят на такава дискусия.Важното е че Народът не им се връзва и не им вярва напротив прави ги на маймуни във феисбук
10
29
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
И тези запяха в хора на опозицията. Защо не отидат в Италия, Франция или Англия да си развият тезите???
9
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОЩниците са за съд и затвор, за продължителен затвор!
8
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ще е интересно, най-много да си вкарат автогол.
7
10
 
19
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До УнуфриГледах едно видео, в което Пламен Пасков разправяше как 5G мрежата разнася корона вирус. Човекът не е наред с главата.
6
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
е кой да дебатира от НОЩ ?, министър на здравеопазването без медицинско образования, Кунчев и Кантарджиев през живота си един човек не са излекували и шапкаря Майтапчийски военен хирург, с кой да се дебатира, какво да се дебатира, просто закривайте тоя НОЩ и това е нема смисъл от него
5
11
 
9
 
! Отговори
Унуфри преди 3 години
Пламен Пасков ще присъства ли, защото май само той не се страхува да се изправи очи в очи с щаба
4
15
 
29
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
Много ми е интересно какво оправдание ще си измислят от НОЩ, за да откажат.
3
17
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
...и адекватността и резултатността на досега взетите, НЕ САМО В МЕДИЦИНСКИ АСПЕКТ; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло...."Някой може ли да ми обясни защо въпросните автори искат да намесват в дебата други аспекти освен медицинския?
2
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката няма сметка от истината ще им замине ореола изграден от мисирките дебат нЕма да има.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едната царската метреса