Маските остават задължителни само в градския транспорт

Ананиев ще предложи да отпадне ограничението за пазаруване сутрин
Обновена: 10 юни 2020 11:23 | 10 юни 2020 11:18, Веселина Йорданова
249
Маските остават задължителни само в градския транспорт
Снимка: БГНЕС

Маските остават задължителни на закрито единствено в градския транспорт след 15 юни. Това стана ясно от думите на здравния министър Кирил Ананиев пред журналисти в МС.

Още по темата
По-рано днес правителството удължи извънредната епидемична обстановка до края на месеца, но засега без връщане на мерки.

Министърът заяви, че в моловете се справят много добре с организацията на движение и задължително носене на маски там не е необходимо. Това обаче остава като препоръка на закрити обществени места.

Нищо ново не се случва, просто трябва да се спазва това, което действа в момента, посочи той.

Ананиев информира, че ще отпадне ограничението за пазаруване единствено на възрастни за 2 часа сутрин в следваща заповед.

От думите му стана ясно, че ако няма влошаване и промяна на ситуацията, от 15 юни може да започне туристическият сезон. Очаква се това първо да се случи за съседните страни като Гърция.

Ситуацията ще продължи да се наблюдава, каза министърът. Ананиев изрази опасения, че се увеличават заразените медици, които днес са с 5 повече.

Той каза, че вече е ясно какво трябва да се предприеме за по-добра организация при футболните мачове след провеждането на първите.

Продължава да се ограничава влизането на граждани от трети страни, с изключение на Сърбия, Черна Гора и Босна и Херцеговина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 205 стая 101 - Пресата и телевизиите по цял свят постоянно предават колко са жертвите на коронавируса и какви мерки се взимат, хората в Китай, Япония, Корея, Англия, Испания, Германия и т.н. ходят с маски и само ти твърдиш, че няма такава болест, бе селянджър. По цял свят направиха хиляди аутопсии. Аз ако съм на мястото на Гешев ще се позаинтересувам от такива като теб и защо и с каква цел заблуждавате хората,че коронавирусът не е опасен.
197
2
 
2
 
! Отговори
имам чувството преди 3 години
че на щаба има поръчка да се увеличи многократно броя на заразените. Има нещо за усвояване доста заразени ще трябват и затова ще махнат ограничението за маски в магазина. Аз пък щ2 си влизам с маска. Колко пази толкова и ще гледам да съм на 5 м от антихората без маски.
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
DO 205 стая 101 - Само не уточняваш стая 101 от Карлуково или от Четвърти километър
195
1
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Утре министъра да не размисли, или да го накарат да размисли и да си отмени пак решението? Щото не го прави за първи път.
194
0
 
3
 
! Отговори
така е преди 3 години
никакъв контрол, никакво популяризиране. В англия седалки са блокирани с надписи и ленти. На всяка крачка предупреждение за дистанция. на гарите - места за дезинфекиция и МАСКИ безплатно...тук се бутат и блъскат. една седмица някаква ходи болна на работа и не се сеща да си вземе болничен, никой не я вижда? в някакво село кмета заяви, че хората няма да спазват карантината щот си имали работа, доктора и той каза, че селяните не приемат вируса?! и щели да праят каквото си искат...
193
0
 
2
 
! Отговори
вместо преди 3 години
А аз ще си нося МАЦКА вместо МАСКА по приятно е
192
4
 
4
 
! Отговори
КРУМ преди 3 години
Масксите масово не се носят в градският транспорт/изключвам метрото/Резултатите ще се появят.....скоро...никакъв контрол от овластените институции....Няма как да нняма покачване на заболелите...
191
4
 
12
 
! Отговори
стая 101 преди 3 години
Ковид19 е измислица. Къде са тези болни? Защо никой журналист не ги разследва? Защо е забранена аутопсията? За огнището в Доспат чух че се давали пари на хора да казват че са болни.
190
1
 
5
 
! Отговори
Но преди 3 години
С изключение на политиците, тъй като те винаги си носят маските !
189
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дават се яки пари на хора за да се впишат болни от короната.А Киро Тефтеро балтави некакви дивотии.
188
1
 
0
 
! Отговори
Без коментар преди 3 години
До АнонименРеакцията на поста Ви показва правотата Ви, за жалост.
187
0
 
3
 
! Отговори
а бе нафталин преди 3 години
Не искам да вървя с теб към небитието.
186
0
 
1
 
! Отговори
пу.тю преди 3 години
иииии, много добре бе.........................
185
4
 
9
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Супер, ще се заразяваме извън градския транспорт. Добре измислено.
184
17
 
8
 
! Отговори
до 187 преди 3 години
Заради такива като вас,без грам здравна култура ,кашлящи върху продуктите,които купуваме от магазина ще пламнем.
183
16
 
11
 
! Отговори
3седмици преди 3 години
След 3 седмици ще видим резултата от махането на маските в магазините. Дано не последваме примера на Англия и Щатите, които твърдяха че вирус няма преди да почнат да *** масово.
182
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Масовото използване на маски ще предотврати втората вълна от инфекция и ще победи пандемията спред изледване на учени от Кембридж пубикувно в списание Proceedings of the Royal Society. Проучването установява, че ако всички хора носят маски на обществени места, това намалява наполовина броя на заразяванията, в сравнение със ситуацията, при която маските се поставят само след появата на признаци на заболяване.
181
16
 
14
 
! Отговори
маската преди 3 години
е казвах ви вчера, че трябва да останат в магазина. Днес 104 броя заразени. Ако махнат и в магазина ще почнат по 1000 на ден. Ама тук ми се дръвчиха някакви свободомислещи т.паци.
180
7
 
3
 
! Отговори
бг днес преди 3 години
Няма да плюете герп,че веднага ви блокирам
179
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Дания маските са задължителни в SAS трнспорта ot 6 годишна възраст на горе, а правителството гласува закон за задължително и принудително ваксиниране срещу ковид. В Испания, Англия, Франция маските са задължителни