Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса

Предлагат той да се състои на 17 юни, чакат отговор
10 юни 2020 16:19, Александър Попов
190
Лекари призоваха на дебат НОЩ за коронавируса
Снимка: БГНЕС
Лекари призоваха членовете на Националния оперативен щаб на дебат, свързан с епидемията от коронавирус и прилаганите мерки у нас.
 
Д-р Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и д-р Антония Първанова призовават той да се осъществи на 17 юни в залата за пресконференции на БТА от 14:00 часа и ще очакват отговора на щаба през следващите 5 дни.
Още по темата
Те изразиха позицията си в отворено писмо-покана:
 
"Уважаеми колеги,
 
В страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено Ковид-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция. От една страна НОЩ, на който Вие сте членове, има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата, за да информира гражданите. От друга, все повече стават критиците на решенията на МС, взети по препоръка на НОЩ. 
Мненията, различни от Вашите си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност.
 
С достатъчно факти, ние аргументирано оспорихме не само мерките, които се приложиха, но споменахме и тези, които следваше да бъдат прилагани. Очевидно е разминаването на лекарите специалисти, когато се говори за: брой на болните; починалите в асоциация с вирус; брой на заразените със САРС-Ковид 19; изградилите имунитет (независимо от неговата трайност).
 
Гражданите имат право да чуят истината и в тази връзка бихме искали да Ви поканим на публичен диспут в БТА, на който да обсъдим: различията в оценките за степента на опасност от този вирус; какви мерки е редно да се вземат и адекватността и резултатността на досега взетите, не само в медицински аспект; как това ще бъде от полза за гражданите и обществото като цяло.
 
Дебатът е един от инструментите в демократичната държава и дава възможност на тези, които трябва да поемат отговорност да стигнат до решения, почиващи на научни данни и анализи. Изводите от един такъв дебат могат да доведат до предложения, които са полезни за обществото. Нека го използваме.
 
Предлагаме да дебатираме като лекари, а не като служители в дадена институция!"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До до 8 от славянинВидеото се казва "2/7. 5G антени като причина за ковид19", има го в канала му в YouTube. А ти щом си му изгледал всички глупости, явно също не си наред с главата.
39
7
 
8
 
! Отговори
до 39 от славянин преди 3 години
''Освен Мангъров никой друг в целият свят не отрича наличието и сериозността на ковид-19. От дебат няма нужда видяхме, че Швеция се провали.''Ами малко четеш затова така мислиш! На един разсипан от хроничен скара-бираджийско-ракиджийско-тютюнджийски живот му трябва съвсем малко, за да се гътне, ето откъде идва ''сериозността'' на вируса!
38
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната провокация на БСП да произвеждат скандали.
37
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На някои лекари които са се чалнали леко, трябва да им взимат дипломите също както взимат книжките на нарушителите.
36
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен Мангъров никой друг в целият свят не отрича наличието и сериозността на ковид-19. От дебат няма нужда видяхме, че Швеция се провали.
35
3
 
10
 
! Отговори
до 27 от славянин преди 3 години
А ти защо мислиш, че Мангъров отдавна не е прекарал ''апокалиптичния'' вирус без да го разбере, понеже работи в детска инфекциозна болница!? И правиш ли разлика между ''заразен'' и ''болен''!? Понеже има балкан такава между двете!? Очевадно е че не правиш! И въобще каква дискусия може да се прави с някого, който не прави разлика между черно и бяло!?
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛЛИ двете даскалици, и медицинската сестра от софийската детска градина ли ги изкараха "болни"? Тези дето са си постнали снимки от Сърница в петък? Да не си този дето разпространява, че в Доспат се дават 1400лв.да се пишеш болен от корона вирус? А фейса ти с постове на Радев, Свиленов и Мангъров? Ей, и през трупове сте готови да минете!
33
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На д-р Менгеле му доскуча и реши да прави цирк. И какво ще бори 5G мрежите и ще напада Бил Г ли.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АНОНИМЕН 12Искрено ти пожелавам ако ти се наложи лечение да посетиш Мангъров. Хах
31
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебат може да има когато спорят специалисти.В случая такива са само едната група. Вторите също са специалисти , но по кариерно израстване чрез орално задоволяване на властта.
30
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен Точно, точно. Никакъв смисъл няма
29
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера какво целят? Да приемем, че са лекари на различно мнение от щаба, но отричат опасността от ковид и то след като шведския модел се провали. И в няколко интервюта Мангъров говори, за влиянието на мерките върху икономиката и туризма конкретно и тук също иска уж дебат вежду лекари, но да излезе извън рамките на медицинските аргументи. Преследват се други немедицински цели, но ще проличи след време.
28
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека познаем. Дебат няма да има, понеже Годжи и другите пудели от щаба са под командването на главния епидемиолог Д-р Боко Тиквата, а той дебати не прави, той решава еднолично
27
20
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ееее, на този Мангъров много му се показва по телевизията. Голям мерак. Не им прави чест на тези доктори да застават срещу колегите си. Много намирисва на българска злобичка, защо са те, а не съм аз. Сам верликият Ви Мангъров казва " Да се пуснат младите да оберат вируса, но да пазят старите"!!! Е, дай начина по който да стане, като живеят млади и стави заедно!!?? ОТГОВОРИ МИ ВЕЛИКИ МАНГЪРОВ!!! Сега пък казва да се спазва дистанцията - е какво толкова го величаете. Последно какво....
26
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви други аспекти ще обсъждат? Швеция изгърмя с ръста на безработицата и спада на БВП.....и хиляди умряха? За разлика от съседна Дания. За Англия да не говорим. Щаба да не си губи времето с чугунени глави! У лево!
25
6
 
12
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Е защо дебат.Просто отиват и се заразяват в някоя болница.
24
1
 
11
 
! Отговори
Сделано в Китае преди 3 години
Уханската НОЩ се оказа Мрачна!
23
15
 
15
 
! Отговори
ЛЛ преди 3 години
Манипулациите излизат на бял свят... Имат ли възможност хората в Доспат и Сърница да се изследват със собствени средства? Дали не ги изкараха болни просто за статистиката? Хора , купете си от аптеката PCR тест и повикайте журналисти да изчетат резултата.
22
24
 
25
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Нагли лъжи! Търсели алтернативни канали! Та тоя комплексар Мангъров не се спря да обикаля из телевизиите през последните два месеца и половина. Ако се пресметне колко време е бил в ефира и колко страници текст са му отделили по сайтовете ще излезе, че е имал повече от НОЩ
21
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде дебелщината почна.Ако ще се разправят като експерти, имат си научни форуми. НОЩ е събран и легитимира от премиера, и за политически дебат, нямат представителност.