Промениха програмата за безлихвените кредити

Част от изискванията в нея затруднявали достъпа
6
Промениха програмата за безлихвените кредити
Снимка: БГНЕС

Правителството направи промени в Програмата за гарантиране на безлихвени кредити, която е в защита на хора, лишени от възможността да работят поради пандемията от COVID-19.

Още по темата
В хода на изпълнение на Програмата се установи, че заложените в нея изисквания в известна степен затрудняват достъпа на част от нуждаещите се да получат безлихвен кредит, съобщиха от правителствената пресслужба.

Предлага се достъп до програмата да имат лица, които отговарят на изискването да са страна по трудово правоотношение в последните 6 месеца, преди кандидатстването за кредит. Това изискване се отнася само за лицата по трудов договор.

По отношение на самоосигуряващите се се предвижда лицето да търпи поне 20% спад в доходите си за първото тримесечие на 2020 г., или за което и да е следващо календарно тримесечие на 2020 г., сравнено с доходите му през съответното тримесечие на 2019 г.

Създава се възможност достъп до програмата да имат както лица с платени осигурителни вноски, така и лица, които имат декларирани, но неплатени осигурителни вноски за период от поне 6 месеца преди кандидатстването за кредит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До avarausЩом си загубил(а) работата си преди 3 месеца, значи си имал(а) работа в последните 6 месеца. Тоест имаш право на такъв кредит.
4
0
 
1
 
! Отговори
Икономист преди 3 години
Ами, че тя работата на банките е да дават кредити. При отрицателните лихви на ЕЦБ е съвсем нормално, кредитните институции да предлагат безлихвени заеми. Никой не иска левовете, просто защото в България има валутен борд, според курса на който евно евро се обменя за 1 лев и 956 или 957 стотинки. Честито на БНБ-то и нейния гуверньор !
3
0
 
3
 
! Отговори
Ковид кредит преди 3 години
Логиката на това "нещо" е да се тормозят хората и да им е гадно, но иначе за колекторски фирми, за закъсали частни банки и наши хора "бизнесмени" пари има предостатъчно (от вашите данъци).
2
1
 
20
 
! Отговори
avaraus преди 3 години
Аз не мога да разбера идиотщината на това безумие.Значи право на безлихвен заем имат хората на трудов договор,тоест,тези, които в момента работят,а аз, който преди три месеца останах без работа заради тази простотия,наречена коронавирус не мога да кандидатствам за такъв кредит.Айде кажете ми каква е логиката на това нещо?;
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
публикуваха снимки на голият спящ борисов с пачки и кюлчета злато в къщата му.потвърдиха се някои от серийните номера на банкнотитеза сравнение бяха пуснати и снимки от негово интервю когато беше поканил репортери у тях.

Спонсорирани публикации