Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани
Обновена: 19 юни 2020 13:29 | 19 юни 2020 13:18, Веселина Йорданова
242
Борисов: Не сме казали "корона чао", но и да не се паникьосваме!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че многократно властите умоляват за спазване на дисциплина, дистанция и дезинфекция.

Никога не сме казали, че коронавирусът си е отишъл, не сме казали "корона чао", че пандемията е свършила, но не считам, че по никакъв начин трябва да се паникьосваме, заяви категорично той във връзка с ръста на случаите на коронавирус у нас. 

Премиерът каза, че не призовава за по-строги мерки, а за по-дисциплинирани, иначе щяла да се всява паника. По думите му всички шестима починали от последното денонощие са тежко болни хора.

Думите задължавам, забранявам, в последните месеци, носят и други психологически ефекти, подчерта той. Затова ние умоляваме, доказано, препоръчано е, че когато сме близо един до друг, ако имаш маска, проблемът до голяма степен е решен, обясни министър-председателят.

Борисов, който участва в онлайн заседание на Европейския съвет, коментира още, че коронавирусът продължава да тормози Европа в най-големите размери, които можем да си представим. Той призна, че очаква рецесия през есента.

От това, което виждам в колегите, е, че полагат огромни усилия. Рязко се разминават мненията на специалистите, на самия медицински потенциал на Европа, обясни премиерът. Едни разсъждавали като нас сега, а други "като нас преди два месеца" и ги било страх. Борисов даде за пример в това отношение Гърция. Затова икономиките не можело да тръгнат и да се върнем към нормалния живот.

Когато отхлабихме първи мерките, знаехме прекрасно какво ще се случи, каза премиерът. По думите му обаче при вземането на решения той се ръководи от това, че вирусът в момента е по-слаб, а болниците са с по-голям капацитет и сме подготвени с медикаменти, които към момента дават някакви резултати.

Министър-председателят се срещна по-рано с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровската болница проф. Костадин Ангелов. На срещата е била обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса.

Ангелов заяви, че в момента разполагаме с достатъчно количество медикаменти. В момента вирулентността на вируса е намаляла, тоест тежестта на заболяванията, които предизвиква, имат по-малка разрушителна способност, обясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
7
 
! Отговори
Дронът преди 3 години
Г-н премиер, а с дрона какво ще правим? Защо не строите едно отделение жандармеристи. Ив.Иванов от Луковит с голата глава да ги командва и като види че дронът се насочва към прозореца на спалнята на БиБи, да прозвучи командата: "Шеренга, пли!" (Отделение, огън!)
165
2
 
15
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 3 години
Ти кажи нещо за чекмеджето, пък за вируса ще питаме ген. Яко ще мре...
164
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е евроатлантическа, не мутрокомунистическа.
163
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По телевизията казаха,че Божков са го подгонили,защото един гербер и доктор на Бойко иска да му вземе бизнеса,така нещата изглеждат други!
162
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РУМЕН ПЕТКОВ: ВАЖНО Е СЕГА НЯКОЯ ЖРИЦА ДА НЕ БЪДЕ САМОУБИТА, ЗАЩОТО НЕ НА ВСЯКА МОЖЕ ДА КУПИ КЪЩА В БАРСЕЛОНА!
161
1
 
4
 
! Отговори
До Ели преди 3 години
Дай кординати да се вземем по-случай изяждането на голямата тиква
160
0
 
6
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
ЩЕ СМЕНИМ ТИЯ НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ СЪС СМИРЕНИЯ ,СКРОМЕН ,СЛАБ, БЕЗРАБОТЕН МЛАД БЕЗПАРТИЕН ПРЕМИЕР С ХАРЕМ КОЙТО ЖИВЕЕ КАТО МОНАХ А НЕ В РЕЗИДЕНЦИЯ БЕЗ ОХРАНА БЕЗ ДА ПОЛУЧАВА ЗАПЛАТА И МИЛИАРДИ РЕКЕТИ И РУШВЕТИ А САМО ЩЕ ВИ ДАВА И ЩЕ ВИ ОПРАВИ ЖИВОТА ЩЕ ЖИВЕЕТЕ КАТО ГЪРЦИ И ШВЕЙЦАРЦИ
159
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казахме Бойко ЧАО!Оставка!
158
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хей истуканоФ, ако те посрещна с правата лОпата, дали ще ти наруша правата?
157
8
 
10
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
ГЕРБ наруши свободата на хората и ги ограничи да се затворят и да ходят с маски. Никога повече ГЕРБ. Те са приватизаторите на златните и медните мини. Носят пряка отговорност за неизгодната сделка кон срещу муха.
156
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се паникьосваме и не ти вярваме.
155
7
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Престанете да лъжете хората и да ги карате да ходят с маски. Един ден ще бъдете изправени пред съд, защото нарушвате правата на хората. На изборите догодина ще има един шамар за ГЕРБ. Загубата им е заслужена.
154
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се пияница
153
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКАКВО ЗА ДРУГАРЯ БОРИСОВ? БЪЛГАРИТЕ СА СЪС САЩ БОРИСОВ С ТУРЦИЯ.
152
1
 
7
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
По принцип спазвам дистанция от герберастките ***. Във БКП не съм бил, не съм крал народни пари и няма със какво да ме изнудват.
151
3
 
2
 
! Отговори
какво се чака? преди 3 години
Да се върнат ВЕДНАГА задължителните маски в магазините. Как може такова безхаберие и дебелоочие?????????????????????????
150
2
 
5
 
! Отговори
хахахаааа.... преди 3 години
До Анонимен 162Днес - Тиквун Чао е партизанска песен на български език...
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно време Бела Чао е била партизанска песен на италиански език от периода на Втората световна война. Има я в сръбския култов филм "Мост", дето Бата Живойнович изтрепа всичко, май беше в Босна...
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно така гоо0ври човек, който се в паникьосал, незнайно защо.
147
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 158 За какъв ТРЪМП Ни говориш бе Американофил долен? Говорим за др Борисов в момента! Нима Той може да се сръвнява с някого? -:( Боже боже!