Кралев с позиция: Затягането на мерките е наложително!

Скупчването на феновете беше недопустимо, смята министърът
22 юни 2020 19:31, Красимир Ангелов
50
Кралев с позиция: Затягането на мерките е наложително!
Снимка: БГНЕС

"Категорично смятам, че затягането на мерките и налагането на по-строг контрол е наложително, защото статистиката показва голямо увеличение на броя на заразените. Още по-притеснително е, че хората в тежко състояние у нас са три пъти повече, като сред заболелите има и български спортисти". Това написа в своя позиция министърът на спорта Красен Кралев по повод увеличението на случаите на коронавирус у нас.

Неспазването на призивите за дистанция, дисциплина и дезинфекция е причината за нарасналия брой болни от коронавирус в България и по този повод здравните власти обявиха, че въвеждат по-строги мерки за контрол, които засягат  и провеждането на спортни мероприятия.

Още по темата
Здравният министър Кирил Ананиев обяви по-рано днес, че на футболните мачове ще се допускат до 1000 души на сектор, като се спазва съответната физическа дистанция от 1.5 м. При провеждането на спортни събития на закрито се допуска до 50% използваемост на местата на съоръженията.

"Съгласен съм с констатацията на здравните власти, че скупчването на футболните фенове на дербито на стадион "Васил Левски" беше недопустимо, особено след като правителството подходи с необходимото разбиране на призивите за възстановяване на спортните събития и допускането на зрители по трибуните", допълни Кралев и допълни:

"Резултатът от нарушването на дистанцията на обществени места е ясен: на прага сме на втора вълна от заболели от коронавирус в България".

"Отново се обръщам към всички ръководители на федерации, спортни клубове и към феновете с призив да спазват отговорно наложените противоепидемични мерки. Призовавам ръководството на Българския футболен съюз и футболните клубове у нас да бъдат безкомпромисни  при прилагането на мерките, за да не се стигне до налагането на по-драстични такива.

Важното е да съхраним живота и здравето на хората, за да продължим да се наслаждаваме отблизо на любимите си спортове. Вярвам, че можем да противодействаме на заразата чрез общи усилия и отговорно поведение към себе си и към околните.

Само заедно можем да се справим!

Пожелавам скорошно оздравяване на засегнатите от вируса!", написа министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
do 39 преди 3 години
lin4uvani.......t.e.cqlata ***. то за това схтще се погриги дядо Боже, струва ми се дажге 4е ве4е се е погрижил, грижи се и ще се погрижи:))))
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшното "До сега държавата не ме е опазила от болест и сега няма да ме опази."
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшното Напълно те подкрепям. Може да сме били бедни, но сме били свободни. Сега не сме. Поробени сме. Аз така го чувствам. На свободни хора не може да се заповядва как да се обличат и с кого и как да разговарят. На свободните хора се дават съвети. На затворници и на роби и на слуги се заповядва. Някъде с тояги, като не разбират от добро.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затягането на мерките е задължително, *** а другите хора. То ние маски не носим нито в телевизията нито в радиото *** обичаме това да го налагаме на останалите дето нямат титли без покритие. Но ние сме извикали едни корифеи с титли без покритие, дето да налагат новите моди, пък ние да се хилим ехидно от студиото.
28
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Антирекламата няма да ви помогне,пътници сте другари.
27
1
 
6
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До не се интресувам 31Коментара ти ме подсети за един виц:Попитали един българин:- Добър ден! Коя според Вас е най-лошата черта на българина: Незнанието или Незаинтересавността?- Не знам, пък и не е и интересува!
26
2
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До СтрашнотоЕто това ти е проблема ... Аз искам, аз...., аз ....., аз....., аз...... ! Разбрано: Ти да си добре!А семейството ти, приятелите ти? Тях кучета ги яли!Със здраве, мили ми "милениум" егоисте!
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен По скоро ,като стара реклама на ДСО РОДОПА
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, мутри!
23
3
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
То па едни здравни дет плащаш.*** в САЩ да се полекуваш, за да видиш какво са "здравни", че тогава се репчи за мижавите си стотинки.
22
7
 
9
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Дебел,плащм си здравните,и със кого и как ще се скупчвам си е мой проблем
21
1
 
14
 
! Отговори
Дядя Сталин преди 3 години
Не разбраха ли нащи умници,че броя заразени е право пропорционален на броя тестове.Вчера 1200 теста 117 заразени,днес 500 само 33. Ами правете по по 100 теста дневно и заразените ще са 10-12 и всичко ще е ОК,ще има купони до зори ,без маски и чартърите до Бургас няма да се отменят. Отдавна родната статистика се е превърнала в стакмистика тъй че нищо лошо няма да стане. Дори Тръмп заповяда да се намалят тестовете,понеже САЩ бият всички рекорди сега след черните протести.НЯМА ТЕСТ НЯМА КОРОНА!
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя сее писа вирусолог!Според мен е по-подходящ за реклама на "БОНИ"!
19
0
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Крадлев какво става с тотото казват че ще го фалираш а.
18
0
 
3
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
А защо има спортисти ? Да отгатна ли кои спортисти ...!?)
17
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва и като в Индия - с дългата тояга през свивките!
16
2
 
5
 
! Отговори
Страшното преди 3 години
До 17 да сринал се , не мога да пазарувам когато си искам, да не говорим за предишните им заповеди кпп-та , и т.н. До сега държавата не ме е опазила от болест и сега няма да ме опази. Само ми тормози съществуването и работата. Тез парцали от нищо не ни пазят да не говорим за шаловете , ама тоя министър силно си вярва.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава и другия на Банов за мерките)
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остава и другия на Банов за мерките)
13
1
 
15
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Ба*ти дебелака, спортист да видиш.. Смях..