Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев

Имало отрицателна разлика между приходите и разходите му в периода 1987-2012
122
Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев
Снимка: БГНЕС, архив

Отнемането на имущество за 1 089 473 лв. от Цветелин Кънчев в полза на държавата е потвърдено с окончателен съдебен акт.

Още по темата
С решение от 22.04.2016 г. Окръжен съд - София приема, че по отношение на Цветелин Кънчев е налице отрицателна разлика между приходи и разходи за периода 1987 – 2012 г. и така от него са отнети в полза на държавата суми по разплащателни сметки, влогове, както и от продажба на недвижимо имущество, съобщиха от КПКОНПИ.

На 15.02.2019 г. Софийският апелативен съд потвърждава решението на ОС – София. Според второинстанционния съд съд исковете на Комисията срещу Цветелин Кънчев са основателни и доказани, а претендираните от Комисията имущества са закупувани през целия проверяван период и не може да се направи извод относно влагането на законен доход за което и да е от тях.

Кънчев обжалва решението пред Върховния касационен съд, като твърди, че искът на Комисията е неоснователен, защото е реабилитиран по съдебен ред. С определение на ВКС от 27.04.2020 г. изводите на Софийския апелативен съд са възприети изцяло и не е допуснато касационно обжалване.

Съдът не приема доводите на Кънчев, защото "фактът на извършване на престъпленията от лицето, установен с влязла в сила присъда и произлезлите от тези престъпления отношения не се заличават, а само губят своята гражданственост и обществена оценка".

Производството срещу Цветелин Кънчев е започнало от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), чийто правоприемник е КПКОНПИ. Внесени са искания за налагане на обезпечителни мерки в три съдилища - Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Окръжен съд – Пловдив. Исканията са били уважени изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Редакция, хубаво ни занимавате с тоя тюфлекк *** що не пуснете статия за Петьо Еврото как точи фирми за Пеевски. Или май не е новина това и не е по партийна линия.
104
2
 
2
 
! Отговори
Готин преди 3 години
Не ми пука за г-н Кънчев.Повече ме интересува СРОКА, 1987-2012 г.Та, значи ,,съдът,, прецени доходи включвайки и инфлацията от 1997 г.Бре, да му се невидим, какви вещи лица имало в BG!?Алоо, през 1997 г. с 5000$ можеше да си купиш апартамент, който сега струва 200000 евраци!!!
103
2
 
11
 
! Отговори
евророма и бхк преди 3 години
целото роми на протест , това е дискриминация към цвети - защитника на братята ! ше уведомиме брюксел , Перник , Москва , и ЮАР , също така бай Ставри , Грета и Тръмп , това е расизъм !
102
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А съд? А затвор?!!!
101
6
 
19
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Защо прокуратурата разследва само неудобните корумпирани крадци,а близките до властта-не.На каскета затова ли му плащаме?
100
0
 
15
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
а в желанието си на самоковските общинари да интегрират ромите,изгониха българите..и така се оказа,че ромите трябва да се интегрират към себе си!аз принципно нямам нищо против ромите,но мога да кажа,че благодарение на тях българите в града под рила се изнасят панически към софия,другите големи градове и чужбина и оставят самоков на благословията на ромските банди.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До Картоф Компировзатова ще ти дам една статистика отпреди близо месец.спортното училище тази година в самоков завършиха 11 младежи...словом единадесет.за сравнение преди 30 години спортното училище завършваха над 200 ученика в различни спортове.като започнем от всички ски дисциплини-алпийски,биатлон,ски бягане,ски скок и т.н. минем през борба класически и свободен стил,почти всички лекоатлетически дисциплини,спортна стрелба и т.н.от 200 деца на 11...как ти се струва!
98
0
 
12
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
До До Картоф Компировти си бил за много кратък период,за да разбереш на какъв тормоз от страна на ромите са подложени българите...да бъдеш българин в някои райони на града под рила си е направо ад.аз не отричам,че няма бедни роми.но има една каста от тях в самия град,които демонстрират завидно добро материално положение без да имат и ден стаж.а богатите роми насъскват по-бедните срещу дребни суми да чупят прозорците на и без това бедните българи.затова българите се изнасят панически от самоков.
97
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълха го ухапала. Предполагам е заграбил по неправомерен начин десетки милиони за толкова години ромска "интеграция". Но все пак е похвално, че поне правят нещо.
96
0
 
17
 
! Отговори
Нормален бял преди 3 години
Супер новина! Не е лошо и другите *** барони да се проверят! Има ги във всяка махала.
95
7
 
0
 
! Отговори
До Картоф Компиров преди 3 години
Да има много роми в Самоков -това видях.. много бедни роми има там-също видях,но не видях всички роми да фучат с джипове....дори честно не видях нито един ром с джип да фучи ....може би за едната седмица която там прекарвам през зимата да няма роми с джипове ,но в продължение на 5-6 години ...да не видя поне един ром с джип да фучи ...страно ми се вижда ...от толкова много роми с джипове .Има много роми там и то много бедни ...навярно има 2-3 местни "тарикатчета" ,но ...Картофа се увлече ...
94
1
 
10
 
! Отговори
Памет Българска преди 3 години
Този не беше ли известен с часното си енерго сред ромските махали?
93
0
 
27
 
! Отговори
XXL преди 3 години
Само това ли е? А в панделата кога ?
92
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милионче ли? Колко милионища е прибрал от десетилетието за интеграция на шведите? Нали Соросовите Отровено общество и БХК тъкмо на такива Робин Худовци раздаваха пачките - да интегрират "своите". Е, парите ги усвоиха - за палати, лихварство, ТЕЛКове, обществени поръчки и прочие далавери, а за своите - специализация по крадене, социали в Германия, просия по цяла Европа и най-вече - репутация на името "българин" по цял свят.Не конфискация на ВСИЧКО, но и дълъг кауш плюс мноого бой.
91
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А?Какво да му отнемат бе ***...,неговият имот и къща са наследствени...,пачките са само на снимки...,като злобееш ,първо мисли ,ако има с какво разбира се,а не като лудерката ви От БСП....
90
12
 
16
 
! Отговори
А? преди 3 години
А кога ще има конфискация на пачките от чекмеджетата?
89
0
 
35
 
! Отговори
картоф компиров преди 3 години
около 80 % от обикновените българи в самоков едва свързват двата края...и много от тях просто напускат града и никога не се връщат в него подгонени от мизерия и безперспективност...тези българи се заместват от роми без образование и ден трудов стаж,но се настаняват в огромни палати,в които по цял ден скучаят и нищо не правят.трупат дългове към вик, чез и т.н. и единствената им задача е да фучат с луксозните си джипове из града и да се присмиват на смачканите от мизерното си съществуване българи.
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1987?! Имат ли право и възможност да проверяват преди 30 г.!?
87
0
 
33
 
! Отговори
www преди 3 години
БРАВО!Бой по всички фронтове! Някой трябва да реши проблема с тези престъпници, дори да има негативи, ще има и подкрепата на обикновените хора, а ние сме много!
86
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на дон цеци ще му отнемете оная му работа!

Спонсорирани публикации