Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев

Имало отрицателна разлика между приходите и разходите му в периода 1987-2012
122
Окончателно: Отнемат имущество за над 1 млн. лв. от Цветелин Кънчев
Снимка: БГНЕС, архив

Отнемането на имущество за 1 089 473 лв. от Цветелин Кънчев в полза на държавата е потвърдено с окончателен съдебен акт.

Още по темата
С решение от 22.04.2016 г. Окръжен съд - София приема, че по отношение на Цветелин Кънчев е налице отрицателна разлика между приходи и разходи за периода 1987 – 2012 г. и така от него са отнети в полза на държавата суми по разплащателни сметки, влогове, както и от продажба на недвижимо имущество, съобщиха от КПКОНПИ.

На 15.02.2019 г. Софийският апелативен съд потвърждава решението на ОС – София. Според второинстанционния съд съд исковете на Комисията срещу Цветелин Кънчев са основателни и доказани, а претендираните от Комисията имущества са закупувани през целия проверяван период и не може да се направи извод относно влагането на законен доход за което и да е от тях.

Кънчев обжалва решението пред Върховния касационен съд, като твърди, че искът на Комисията е неоснователен, защото е реабилитиран по съдебен ред. С определение на ВКС от 27.04.2020 г. изводите на Софийския апелативен съд са възприети изцяло и не е допуснато касационно обжалване.

Съдът не приема доводите на Кънчев, защото "фактът на извършване на престъпленията от лицето, установен с влязла в сила присъда и произлезлите от тези престъпления отношения не се заличават, а само губят своята гражданственост и обществена оценка".

Производството срещу Цветелин Кънчев е започнало от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), чийто правоприемник е КПКОНПИ. Внесени са искания за налагане на обезпечителни мерки в три съдилища - Софийски градски съд, Софийски окръжен съд и Окръжен съд – Пловдив. Исканията са били уважени изцяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Приходи разходи само за Кънчев ли не излизат....ако се разшетат на никой от 240 народни избранници няма да излезнат...гаранция...
64
2
 
10
 
! Отговори
Цеко преди 3 години
благодаря ви, КПКОНПИ, браво!
63
0
 
11
 
! Отговори
ами, преди 3 години
така е като не е случил на тъща човека... ама и той един човек, нареден на кацата откакто дигнаха капака, всички такива трябва да ги накарат да връщат...
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ААААУУУУУУУУКака може да пиешете за "ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР" на "ромите".Бързо БХК да се разправя с държава в Страсбирг!Тцтцтц ще ОТНЕМАТ ТЕ ОТ ХОРАТА САМО С ПРАВА хахахаах
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яааа,и калеко Алеко изпълзя."Бог бави,но не забравя"-имаш пред вид вожда ли?-нали той е вашия бог?Знаем,че не забравя.Даже преди няколко дни се чу в един запис,че щял да размаже някой,щото не се съобразявал с него.
60
1
 
28
 
! Отговори
АмчъмдейвиС преди 3 години
За 30 години осъдиха един депутат и той е poм какво да говорим повече......
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко роми има в България само не ми казвайте милион.
58
1
 
11
 
! Отговори
57, преди 3 години
ами в България нищо не е.Тук всеки си търгува с гласове,в зависимост от имотното си състояние.Най-богатите и тези на власт купуват най-много.
57
5
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Физическо Лице може да се провери лесно - има НАП и НОИ .Проблема в Корупцията по Високите Етажи на Властта е Голям .Депутати , Политици , Бивши Президенти се крият в Офшорни Банки и Фирми - Там се перат парите . Как мислите че Плевнелиев за 5 години като Президент има 5 Фабрики в България на обща Цена 1 Милиард Долара ??Да ама Не - за това иабраха Гешев за Главен Прокурор - ако Пеевски беше станал Шеф на ДАНС щеше да ги разкатае и да им вземе всичко .
56
1
 
5
 
! Отговори
лиса алиса преди 3 години
Научен камунизъм- експоприяция на експорияторите.
55
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе,от 25 г,а сега до сега институцията къде спа ,или тоя събираше ромски гласове за партии били на власт,но и от герб също не е пипан)
54
3
 
13
 
! Отговори
На.курна.даго.турна преди 3 години
На "цар Киро" съответстват ли доходи-разходи.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кънчев не ми е интересен.Той ще се откупи.Интересно ми е какво има в другото нощно шкафче?
52
2
 
9
 
! Отговори
не се връзвайте преди 3 години
Нищо няма да му вземат!
51
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Бокич за да стигне до там да пълни чекмеджетата,значи вече всички останали места са запълнени.Какво ли има в къщата в Банкя.Бедна ми е фантазията.
50
2
 
18
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Тия колко добре си другаруваха.Евророма подкрепяше ГЕРБ на президентски избори, общинските им съветници работеха в доста подозрителен синхрон.Ама веднъж Дон Цеци се изцепи ,че Бойко бил 'дебел Хитлер' и Бойко не можа да прости (много е суетен наш Бойко) и го размаза сега.
49
4
 
12
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Ей,герберасче,трябва да си много ***,за да повярваш,че някоя охрана ще пусне някой в спалнята на вожда с много пари,ако не е свой човек.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е като си няма шкафче,отидоха му паричките!Който е без шкафче-гори!
47
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Ха такаа ... нещата си се заредиха едно след друго, след Карнобатските босове, Баневи, Божковци, Бобиковци и так далее, дойде ред и на ромските босове ... После ще се прегледат наново и приватизационнте сделки по криминалните РеМеДе-схеми на Прехода .... Като се казва Господ забавя но не забравя ... !!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега банан нали има!