Д-р Кацаров: Риск за България има при 2500 - 3000 заразени на ден

Според него разпространението на заразата е извън нашия контрол
Обновена: 27 юни 2020 06:47 | 26 юни 2020 22:40, Анисия Иванова
314

"Нямаме контрол върху разпространението на коронавируса в България. Колкото и да са случаите, това не може да ни изненада. Приема се от специалистите, че риск съществува и трябва да се прилагат мерки на затваряне на движението, когато броят на заразени надхвърли 35-40 на 100 000 души население на ден - за нашите мащаби броят е 2500 - 3000 заразени на ден", каза за "Денят ON AIR" председателят на Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

166 са новите случаи на заразени с коронавирус за изминалите 24 часа при направени 2775 проби. Това е най-високият брой на заболели за денонощие у нас досега.

По думите на лекаря е излишно да се създава паника, тъй като ситуацията не е нещо извънредно, с което не можем да се справим.

"Две неща са важни - дистанцията и да си миеш ръцете. "Дисциплина" не е епидемиологичен термин, а милиционерски. Дезинфекцията е проблематично доколко има отношение за такъв вид въздушно-капкови инфекции", обясни д-р Кацаров.

Той добави, че поне още година-две коронавирусът ще съпътства живота ни.

"Правен е въпросът - трябва ли да плащаме PCR тестовете, или не. За мен - не, но виждам и логиката в това да се тестват всички. Ако приемем, че тази инфекция не е толкова страшна, тоест не е необходимо да тестваме никого. Ние не знаем колко са болните в нашата страна, ние чуваме лабораторни резултати, затова не можем да направим солидни изводи", подчерта събеседникът на Ганиела Ангелова.

Той отбеляза, че несъответствието в числата трябва да бъде анализирано.

"Тестът не показва кога сте се заразили. Разпространението на заразата е извън нашия контрол. Изглежда, че вирулентността на този вирус не е толкова голяма. Заложи се на уплахата и страха, това работи, но за кратко. Ако заложиш за разума, ще постигнеш по-бавно ефекта, но той ще е траен", посочи д-р Стойчо Кацаров в ефира на Bulgaria ОN AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 3 години
При 3000 болни на ден означава 1 милион болни за година т.е за 7 години всички ще го минат
286
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой е източникът,относно броя заразени,излекувани и починали от този митичен коронавирус - ЕДИНСТВЕНО "ЩАБЪТ НОЩ".Опитът да се създаде поне още един такъв,чрез лекарския съвет,както е известно,съвсем набързо удари на камък и проф.Костов обяви прекратяването му,ПОРАДИ НЕЖЕЛАНИЕ НА "ЩАБЪТ" ДА РАБОТИ С ТЯХ!!!Не ви ли се видя това поне очудващо?!Защо е това нежелание за взаимодействие с още един орган,при това ,повишаващ ефективността на действията?!За всичко това се замълча веднага!!!МИСЛЕТЕ!
285
0
 
2
 
! Отговори
ЖРС преди 3 години
,,И едните и другите са маскари".......Знаете кой го е казал.Пари в шкафче, пари в акции, пари от приватизация.Вирусът това не го интересува.Като се налудува по цяялата планете ще се свие , като чумата преди 300г.....
284
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Кацаров: Риск за България има при 2500 - 3000 заразени на ден---------3000 ЗАРАЗЕНИ НА ДЕН И БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СПУСНЕ КЕПЕНЦИТЕ СЛЕД 20 ДЕНА,КАТО СЛОЖИШ ОНЯ КОЕФИЦИЕНТ НА ПРЕДАВАНЕ КОЙТО Е СТЕПЕНЕН ПОКАЗАТЕЛНЕАДЕКТВАТНИ ДА НЕ СЕ ИЗКАЗВАТ
283
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Шкафчето е пълно , ама с фалшиви 500 еврови банкноти , които отдавна ни съществуват и не са в обръщение.Постановка.":::::::::::::::::::Доста *** опорка, но може да хване дикиш при "простите", дето не ходят по света и от носа си по-далече не виждат, ама се разбират чудесно с Простия.Иначе, написаното е лъжа. Банкнотите от 500 евро са в официално обръщение навсякъде в Европа, а пък в Близкия изток и разни други данъчно-райски региони - направо им се радват.
282
1
 
7
 
! Отговори
хмм... преди 3 години
Ти Кацаров само гледай как и ще яминем тая бройка, само търпение, да ни върнат от Италия и Германия мангуститите и бройката е готова. Ама тогава пак ще зомбирате простолюдието с трите "Д", дето трябвало да се спазват и работата е ОК. Да, ама не, никога вече няма да е ОК!
281
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронавируса е измама на световния елит. Ковид19 е оправдание за икономическата криза в света.
280
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Така е ..Я пак .. съществуват си 500 еврови и са си валидни банкноти, не са в обръщение по магазините, но банките и чейндж бюрата си ги приемат без никакъв проблем, издиша опорната точка, кажи на мениджъра си ..
279
0
 
7
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
"Дисциплина" не е епидемиологичен термин, а милиционерски." А-хахахахахахаха, хахахахахахаххаахахахахахаах... Милиционер, да си в тази държава! Можеш да издевателстваш над всеки, гат си решиш. Като не ставаш за нищо, ставаш за милиционер;)))
278
10
 
3
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
До Анонимен 285 Шкафчето е пълно , ама с фалшиви 500 еврови банкноти , които отдавна ни съществуват и не са в обръщение.Постановка. Че и пистолет.
277
0
 
3
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До 123 300 Чудесни разсъждения.Продължавай да гласуваш за БСП. Там ти е мястото.
276
0
 
9
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Спокойно докторе. И това ще стане.Тази вирус ще ни ликвидира. Скъп дар от ККП.
275
3
 
4
 
! Отговори
covidx преди 3 години
направете 20000 теста и резултатите ще лъснат
274
12
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Коронавируса е измама на световния елит. Ковид19 е оправдание за икономическата криза в света.
273
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Ех, докторе! От 30 г. само с политика се занимаваш и само критикуваш медицинските проблеми! А си гледай политиката!
272
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е благотворител на премиера си Бойко Борисов!БОЙКО все пак като малък е ял филии с мас, нека сега има повече за Бойко!
271
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние доброволно си живеем с 250лв.пенсия, за да има повече за нощното шкафче на Бойко Борисов
270
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат БОЙКО и милиардите откраднати евро !Приказката за присвоени пари на Българите към нощното шкафче на Бойко продължава !Както и случаите на Корона вируси
269
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМилионер е, а ти си гладна м'ишка.
268
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Премиерът Борисов не си държи ПАРИТЕ в нощното шкафче. Той си държи само ДЖОБНИТЕ в това шкафче.А седесарските му *** вият по цял ден в интернет за под средната заплата. Каква мъка ходи по земята!