Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!

Целта ни е да има чувствително намаление на битовата престъпност, отбеляза главния прокурор
Обновена: 2 юли 2020 12:47 | 2 юли 2020 12:42, Красимир Ангелов
222
Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по bTV обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", заяви главният прокурор Иван Гешев по повод показани от бизнесмена чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

"Той е признал, че съществува задкулисие и участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Още по темата

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление", посочи главният прокурор.

Той добави, че цяла България знаела кой е господин Божков, а той бил канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев. Гешев каза още, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем.

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

По думите на главния прокурор специализираната акция в Гоце Делчев е част от рутинните действия на прокуратурата, които се правят всяка седмица. "Целта на съвместните действия на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи е една – към края на годината резултатите с битовата престъпност да са по много по-добър начин. Имам предвид да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна", обяви обвинител №1, цитиран от "Фокус".

"Ще сме упорити, докато не постигнем някакъв резултат. С риск да се повторя, говорихме и с кметът на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, въпреки че виждам, че града е жив и красив, но може да направим две неща: да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на престъпността да са по-ниски и то не само тази година", каза още главният прокурор.

Той посочи, че посещавайки градовете, в които са извършени престъпления и се провеждат такива съвместни действия с МВР, органите на реда дадат знак на тези, които извършват престъпленията, че не е здравословно да продължават. "Не всички ще се съобразят, но когато знаеш, че на другия ден ще дойде главният прокурор, министърът на вътрешните работи, главният секретар и както съм казвал – "Ще се изсипе цялата държава", то ще се замислят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
9
 
! Отговори
:) преди 3 години
...заради избирането на каскета за главен прокурор бат Боко спи спокоен...
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добро утро бос !
27
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Геш и Боко в една килия, да си се редуват !
26
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Главния прокурор си върши работата.
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев се оплита в задкулисните игри на Боко.По - жалък е и от Банкянския селянин
24
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим Гешев е истински Гл. Прокурор, а не мижитурка. Сега разбрахте ли защо Чехия, Унгария, Полша и някои други изгониха бившите комунисти от всякакви държавни служби чрез лустрацията. Така те получават средно по 1 000 евро заплати, а нашите са с 300 евро на месец, а другарите назначени капиталисти от БКП-БСП са милионери. Ура..а..а да живеят Радев, Нинова, Мая Манолова, Славча Трифонов и всички около тях, а народа ще духа супата.
23
6
 
0
 
! Отговори
izh преди 3 години
Да беше само Бобоковчето !!!
22
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Гешев....
21
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Между другото, Бобоков реално е доста глупав. Разправя как Каракачанов му бил кум, как той му се възхищавал на историческите познания и на ерудицията и защото оглавявал такава сериозна партия като ВМРО. На всеки нормален човек е ясно, че Каракачанов е обикновен лаладжия и че неговото ВМРО няма нищо общо с Македония. Само експлоатира легендата, която стои зад тази абревиатура. Възможно е Гешев по поръчка на ГЕРБ да се опитва по този начин да притиска коалиционният им партньор.
20
2
 
14
 
! Отговори
Пройчо Прокурора преди 3 години
Гешев с този каскет, изражение на лицето и начин на говорене ми напомня на култовата поредица от соца - "Баш майстора", незаснетия епизод "Баш Майстора Гл.Прокурор"
19
3
 
23
 
! Отговори
Илиев преди 3 години
Гешев,много залиташ към Банкя,това се вижда чак от Бургас.Мнение на обикновен човек от автобусната спирка, чакащ "Мерцедеса" си с 3-*** - 4-*** гавази.Гешев,прочети каква мислят двама българи под номера 1 и 2.Ти си прокурор на всички българи,не само на запарените *** от "Дондуков"-1!
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сутрешния блок на БТВ бизнесменът Пламен Бобоков, който е разследван за търговия с влияние и е обвинен по разследването за аферата с ***, показа чат с премиера Бойко Борисов относно танкера "Бадр""Добро утро, бос! Задава се голям проблем с Либия! Моля те да се видим за 10 мин. и ти ще си прецениш!!! Много те моля, въпросът е много сериозен. Аз от утре до 9-ти няма да съм в БГ, затова давам зор", пише Бобоков. "Какво е станало?", пита Борисов, а бизнесменът уточнява: "За кораба".
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есемесите от Бобоков за Десов са важни, но тези от Божков за Борисов не си ги причинява :D
16
1
 
24
 
! Отговори
GFR преди 3 години
КАСКЕТ ЧЕКМЕЖЕ КАСКЕТ ЧЕКМЕЖЕ КАСКЕТ ЧЕКМЕЖЕ КАСКЕТ ЧЕКМЕЖЕ ........
15
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пак да попитам Dnes bg няма ли да публикувате съдържанието на комуникацията между Бобоков и Боко, или Тиквата не ви разрешава?
14
0
 
21
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Май май ще има протести пак скоро - крадецът вика дръжте крадеца. А Делян Пеевски хем владее медиите, хем е олигарх, хем има милиарди левове, хем дърпа конците на този. Но не се казва и дума за него. Тези ни взимат за балами от най-ниско ниво.
13
1
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе на всички ни ясно, че и "каскета" е от същото задкулисие, което се и командва от тик-воча !!!И че пак нищо няма да се случи с оная имагинерна същност - справедливостта !!!Имагинрна в България, не и в ЕС ...
12
1
 
28
 
! Отговори
Сиганин преди 3 години
Само за еврото и жълтото нищо не казваш бе пич.Вече и децата питат "Защо чичкото с каскета се ходи по селата да преследва селските престъпници с по 1000 лева в нощното шкафче , а за баш криминала нищо не казва"
11
1
 
26
 
! Отговори
божеее преди 3 години
Щял да въвежда термина-"голяма вероятност да е извършил престъплението" за да лежи някой в затвора.Който е учил право знае,че основният принцип е,че всеки е невинен до ДОКАЗВАНЕ на противното.
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме и кой е "бос" на това задкулисие.