Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!

Целта ни е да има чувствително намаление на битовата престъпност, отбеляза главния прокурор
Обновена: 2 юли 2020 12:47 | 2 юли 2020 12:42, Красимир Ангелов
222
Гешев за Бобоков: Признава, че има задкулисие и той е част от него!
Снимка: БГНЕС

"Не съм видял какво е извадил тази сутрин по bTV обвиняемият Бобоков, тъй като не следя творческата дейност на обвиняеми и подсъдими, които могат да излагат различни версии", заяви главният прокурор Иван Гешев по повод показани от бизнесмена чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов.

"Той е признал, че съществува задкулисие и участва в него. Говорил е за връзки и как се оказва влияние. Признал е за паралелна държава, в която участва. Точно това прокуратурата иска да прекрати - хора със стотици милиони да купуват медии, политици, партии, за да продължават да крадат безнаказано вече 30 години, а хората да живеят бедно", допълни Гешев.

Още по темата

Главният прокурор каза, че не е запознат дали има пуснати скрийншотове между Бобоков и Румен Радев, но ако имало такива, означавало, че бизнесменът е излъгал, че няма комуникация с президента.

"Ако е комуникирал с президента, ако е комуникирал с премиера, трябва да се прецени какво съдържат разговорите и дали е състав на престъпление", посочи главният прокурор.

Той добави, че цяла България знаела кой е господин Божков, а той бил канонизиран от медии, свързани с Прокопиев и Донев. Гешев каза още, че всички влезли в затвора твърдят, че са невинни. Уточни все пак, че Бобоков още е обвиняем.

"Всички престъпници ще кажат, че са невинни и репресирани. Разликата е, че в затворите има предимно социално слаби лица. Не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние", допълни Гешев.

По думите на главния прокурор специализираната акция в Гоце Делчев е част от рутинните действия на прокуратурата, които се правят всяка седмица. "Целта на съвместните действия на Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи е една – към края на годината резултатите с битовата престъпност да са по много по-добър начин. Имам предвид да има чувствително намаление на битовата и конвенционалната престъпност на територията на цялата страна", обяви обвинител №1, цитиран от "Фокус".

"Ще сме упорити, докато не постигнем някакъв резултат. С риск да се повторя, говорихме и с кметът на Гоце Делчев – ние не може да решим проблемите с образованието, проблемите с работата, въпреки че виждам, че града е жив и красив, но може да направим две неща: да поставим като приоритет борбата с битова и конвенционалната престъпност, както сме го направили и да продължаваме да работим в тази посока, за да могат нивата на престъпността да са по-ниски и то не само тази година", каза още главният прокурор.

Той посочи, че посещавайки градовете, в които са извършени престъпления и се провеждат такива съвместни действия с МВР, органите на реда дадат знак на тези, които извършват престъпленията, че не е здравословно да продължават. "Не всички ще се съобразят, но когато знаеш, че на другия ден ще дойде главният прокурор, министърът на вътрешните работи, главният секретар и както съм казвал – "Ще се изсипе цялата държава", то ще се замислят".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
5
 
! Отговори
sfsc преди 3 години
ПР-те на Борисов не са задкулисие, като казват какви нонини да има в централната емисия. Ай стига глупости. Всички сте в задкулисието...това е просто извинение, като не искате да вършите работата си
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета Органа, Гешеф Каскета и Свинетурата не интересуват никой.
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, сега ли научавате че Бойко е мутра и начина му на управление е да лобира между интересите на назначени червени капиталисти, само чрез вдигане на един телефон или чрез тайни срещи за 5 минути?
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за специализираната прокуратура и осемте джуджета какво каза Гешев?
45
2
 
11
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Най-лошото е, че Гешев не знае кое е престъпление и кое не е. Както и цялата прокуратура. Големите корупционни схеми продължават, хазната се източва, а той си прави екскурзии за сметка на бюджета на прокуратурата... Която и община да пипне, ако е наясно с икономическите престъпления, щом бръкне в строителството и сметосъбирането ще напипа корупция за много милиарди. Но от това се въздържа защото там е голямата корупция.
44
0
 
11
 
! Отговори
х преди 3 години
Има едно нещо което се казва доказателство. В правото само то има значение за да има присъда. Всичко друго е кьорфишеци за пред публиката.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да ни интересува какво казал някой си ? Туй че има свобода на словото, не означава че трябва да четем тъпотии. Xайде сега кажете туй новина ли е или лично мнение ? Давайте новини ако сте новинарски сайт, а не клюкарница.
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев дори не познава Наказателния кодекс.Ще осъди някой за упражняване на влияние, когато цъфнат на баба му налъмите!
41
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Признаха си всичко. Давали пари, лобирали. Хвърлят кал по тефлона и осветяват огледалото със своя образ.
40
3
 
12
 
! Отговори
Шюкри преди 3 години
В България режима е бетер от на Ердо в Турция казвам ви истината!
39
2
 
8
 
! Отговори
Гешо Плешко Каскетск преди 3 години
Признавам, че има корупция и аз съм част от нея!
38
1
 
3
 
! Отговори
Биби преди 3 години
Според мен, всичко това е една огромна уйдурма на Орешарски!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България окончателно се превърна в нещо съвсем различно от правова държава. И всичко това под мълчаливите погледи на Европа и света.
36
1
 
6
 
! Отговори
Тъй тъй преди 3 години
Под прикритие нов сезон ....
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На крадците от партията на Суджука все комунистите са виновни за техните престъпления!
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пудела на Борисов
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оплетени са като черва във взаимни връзки и интереси. Системата просто е порочна, и всеки който е на това ниво е замесен в такива схеми както като печеливш, така и като губещ в някои ситуации. Ако някой наистина иска да се разприказва, трябва да избяга на някой остров и да си признае, че и той е бил съучастник в цялата схема.
32
11
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 3 години
Гешев е човекът който ще ни оправи, поздравления за смелостта
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 , Тези комунисти за които говориш там в стаята с теб ли са сега?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много жалка държава живеем...