Бобоков и Узунов си писали за помилване на осъден, процедура няма

Прокуратурата обяви нови чатове, спряганият Петър Ненов не е подал молба
50
Бобоков и Узунов си писали за помилване на осъден, процедура няма
Снимка: БГНЕС

Българин, осъден в Румъния, е търсил съдействие за помилването си от бизнесмена Пламен Бобоков, става ясно от поредица чатове, разпространени от спецпрокуратурата.

Още по темата
Според държавното обвинение на различни дати през април и май 2020 г. Бобоков обменя текстови съобщения с лице, записано като "Pepi- Ro", както и с "Prezident-Pl. Uzunov", касаещи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите "Pepi- Ro" се отнасят до лицето П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в затвора в София, пише в съобщението.

Мъжът е задържан в България през ноември 2018 г.

В едно от съобщенията има снимка на писмо, адресирано до президента Румен Радев от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилването му.  Освен размяна на документи, има и гласова комуникация между Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов.

По-късно от прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в президентската институция няма и не се е провеждала процедура за помилване на лицето Петър Ненов, информация за когото разпространява прокуратурата.

В Администрацията на президента не е постъпвала молба за помилване от Петър Ненов, в резултат на което процедура за помилване не е стартирана.

На два пъти – през март 2015 г. и през април 2020 г. в президентската институция са постъпвали писма от Българския демократичен съюз в Румъния (БДС), с които се застъпват по различни поводи за почетния си председател Петър Ненов. Тези писма не могат да бъдат основание за начало на процедура по помилване, за което с официално писмо е уведомена и БДС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 3 години
Всички от прокурватурата Тикво ги иве с 200 в дубарата...
41
0
 
1
 
! Отговори
Поли от Симитли преди 3 години
Кака Бойка е безгрешна...
40
0
 
2
 
! Отговори
Гаргамел Драгалевски преди 3 години
Гешефтарски кухи фишеци безкрай...А Чекмедже Ага кога ще разследва?
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пл. Уз е отвратителен мазен ***. Вижте му само физиономията.
38
4
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До помнещ. Виж, мисля, че дори ти не си толкова глупав да повярваш, че Боко ще държи пачки и кюлчета в спалнята в ДЪРЖАВНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ при това с удобно за снимка отворено чекмедже. И най-блудкавият холивудски сериал не би го направил, нали? И записът е менте, личи си от километри. И ти го знаеш, ама ние да си плюем постоянно, а?
37
3
 
2
 
! Отговори
ундарталец преди 3 години
Идеален супер президент си имаме. Безгрешен още. И обединяващ нацията. Всяка държава туземска,аборигенска и все останали подобни и неподобрен биха се гордели. Така че и ние да се гордеем с президент и сите останали властимащи и властнямащи. ураааа
36
5
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Гласовите записи , изобщо не могат да бъдат някакво доказатество, ТЪЙ , КАТО ЛЕСНО СЕ ИМИТИРАТ И МАНИПУЛИРАТ!ВАЖАТ САМО ЗА БАЛЪЦИТЕ!!!!!!!!РАЗПЕЧАТКИТЕ ОТ ТЕЛЕФОНИТЕ СМС-ите , СЕ СЪХРАНЯВАТ ПРИ ДОСТАВЧИКА НА УСЛУГАТА!ТОЧНО ЗА ТОВА СА АВТЕНТИЧНИ И СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ, НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА!
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И докато си писаха получиха едни милиони да ,,ремонтират,, магистрали,язовири,да направят стадиони в села с 50 жители,да си направят къщи за гости,без гости,да си купят апартаменти и тн,тн..бо.... Мръсни
34
7
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Не разбирам едно нещо! Защо властта Ни натрапва тези"записи""разговори" Пазарлъци" Или както там искате ги наречете?! Защо всичко се върти Около президентската Институция?На Българина вниманието и мисълта му беше заето с ПАЧКИТЕ В НОЩНОТО ШКАФЧЕ НА др Борисов"Премиера"!И изведнъж Тя рови някъде и показва някакви разговори КОИТО НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАТ!!!Интересува ни в момента само едно! Една истинска ЕКСПЕРТИЗА ДАЛИ ТОВА Е ГЛАСЪТ НА др Борисов! Ама не!Притиснително е това ЧЕ НЕ ЖЕЛАЯТ да Я НАПРАВЯТ!
33
6
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Много бързо забравихме какви ги плещи министър председателя.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всички български политици са един дол дренки и престъпници от голям калибър, за съжаление няма кой да им потърси сметка, защото те плащат и поръчват музиката и разпределят милиарди. затова сме най-бедната държава, защото никой не ги контролира, съди, конфискува незаконното им имущество. безхаберието на обществото ще опропасти бъдещето на децата и внуците.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спукана му е работата на тоя Бубок, да хваща скорочастно самальота за Дюбай и околностите, че тая търговия с влияние и лобиране е малко нелегална и престъпна. Узунката и той пътник, остава да видим боса му какви последствия ще има и дали нещо ще се задейства по нощното шкафче и записите на другия подземен бос с прякор Буда. голям кеф как си показват кирливите ризи един друг пред цялото общество. само да имаше една Лаура Кьовеши да ги почне всичките до един...
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе още чакам каскета да каже има ли държавна измяна на президента и или няма . Нали питаше накви си там .....
29
1
 
7
 
! Отговори
Ако преди 3 години
И за снимките и записите действаше така Прокуратурата днес България нямаше да е най - бедният член на ЕС
28
10
 
8
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 3 години
Изпонасраха се в президентството, превърнаха го в мафиотско свърталище начело с Радев.
27
2
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Ех, времена! Едно време на децата купувах списание "Дъга" с Чоко и Боко, сега на внучката й чета за Бобоков...
26
11
 
10
 
! Отговори
GG преди 3 години
И Радефф е в схемата. Нали беше най честния и достоен българин ? Нещо много неща станаха вече - грипени, любовници на пост, а и вече подкупи за помилване...
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радо шишарката пак ос.ра пътеките. Радо винаги можеш да кажеш, че в прокурата са некомпетентни и да продължиш да се цепиш. Боже мили не предполагах, че по-бездарен президент от Плевела е възможно да имаме.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
https://youtube/watch?v=Vjm_bfXKyj8Я ВИЖТЕ КОИ СА НАЙ-БОГАТИТЕ И КОЙ ИСКА ДА Е НАЙ БОГАТИЯ
23
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОЛУ ДИКТАТУРАТА НА ГЕРБ И ДПС