България поиска всички граници с Гърция да се отворят

През последните седмици там се образуваха опашки
3 юли 2020 19:10, Нели Христова
25
България поиска всички граници с Гърция да се отворят
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков постави въпроса за отваряне на граничните пунктове по общата ни граница с Гърция на среща с гръцкия посланик Димитриос Хронопулос. Днес той бе поканен в МВнР във връзка с новите правила за влизане в южната ни съседка, съобщиха от ресорното министерство.

Заместник-министър Дойков подчерта тежката ситуация на ГКПП „Кулата-Промахон“, образувалите се дълги опашки, което причинява огромно неудобство на гражданите. От българска страна бе поставен и въпросът за създаване на отделни коридори на границата за граждани на Европейския съюз и за трети страни, за да бъде по-бързо преминаването.

Посланик Хронопулос изрази съжаление за ситуацията и обясни, че новите правила за влизане в Гърция се отнасят за всички граждани, независимо от тяхната националност и целят да се контролира ситуацията с коронавируса след отварянето на страната за чужди туристи. Посланик Хронопулос се ангажира да предаде поставените от българската страна въпроси в Атина и изрази надежда да бъде намерено бързо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
до к.17 преди 3 години
До АнонименИзвинете: мин.Екатерина Захариева - Е.З., не Е.Г.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам на снимка горе са показали лозата Афродита - почти безсеменна, с малки гъвкави остатъци от семена - т.нар. рудименти. Гроздовете са средни по тегло, със средни и едри зърна. Подходящи са за Южна България и по черноморието. Не са особено устойчиви на студ и на повратни мразове. Изискват голямо количество слънчева топлина, за да узреят и зърната да придобият този привлекателен цвят. Родовитостта им е добра.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Византийците са хитри и съобразителни хора: докато в БГ дневният брой на новозразените беше под 100 човека/ден, ни пускаха през петте проходи в Гърция, а проверяваха румънците и най-вече сърбите и макетата. През последните дни държим новозаразени от КВ-19 около 140-160 души и гърците от утре спират преминаването с леки коли през Маказа, така че всички на контрол през Кулата. Защо Е.Г. се ядосва?
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bylgaria e gneznoto na zarazata. triabva da se zatvariat pone za 2 mesetsa granitsata
15
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, дойдах си от гръцко преди 3 дни, ами кво да ви кажа, там мерки почти не се спазват. В големите супермаркети, нито по щанда, нито по касите носят маски, дезинфектанти тук- там. По кръчмите в по голяма част получаваш приборите си опаковани, но сервитьорите са с маски под брадата, а някои направо си ходят без. Та за къв у...й затварят границата, при положение, че у тях си е разграден двор?
14
0
 
6
 
! Отговори
Бивш граничар преди 3 години
Близо 40 години си мислех,че границата с Гърция е само една,ама не съм бил прав!Нелито ме открехна за истината-много са!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТая дума "***" в Гърция ли я научи? Сигурно така са се обръщали към теб? Заслужил си я. И не я използвай към другите хора, които се различават от теб. Гърците са хитри и не може да се отрече - умни хора и държат на добросъседството и културата на държанието. За чистотата: не съм видял в Гърция небрежни и нечисти, камо ли алчни собственици на заведения . По черноморието, особено по южното, направо ти втръсва от селски хитреци.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе... на вас не ви ли прави впечатление, че откак почнаха извънредните мерки по случай короравируса, че вкусът на дюнерите е по-различен???Злите езици мълвят, че причината е в това, че дюнерджиите са започнали да си мият ръцете!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
??? преди 3 години
Абе и аз съм си мислел - тия дали не ни храчат в чиниите, а иначе много приятелски и гостоприемни.....
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 8А бе олиигофрен, живея тук от 20 години, работя диливъри по заведения и ресторанти със собствения си мотор. Ако видиш каква мизерия е зад щанда, ще получиш удар. Аз там не ям, а ми... се полага - ти на мен ли ще ми разправяш какво ми е родила главата. Тея маляки дори си сервират мизерията на тяхните. Дай да ти пратя снимки от заведение на Монастераки до Акропола да видиш как лазят хлеебарките, а там гъч със западно европейци. Този стандарт е в цяла Гърция, не само Атина - капиш...?
9
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 7Малка е... Я. Като не тестват никой ще е малка! Ти с тая шльоковица, къде си тръгнал да се перчиш в коментарите? Гърчолята с тези правила в общественото пространсто си вдигат акциите, само и само да заребят туристите от запада, но дефакто тук няма никакви правила - жалко, че няма опция тук за качване на снимки, да ви светна аз какви лъжи плещят византийййците, и колко спазват правилата. Тук все едно никога не е имало карантина и си перат по сводно и от шведите...
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие там вижте да не затворят всички граници към българия. вече се превръщаме в тежко гнездо на заразата в ЕС
7
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Да, те гърците са с твоето мислене!Виж какви яки сценарии е родила умната ти главичка, браво!
6
11
 
3
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Не трябва да се допуска маляките така да ни унижават!!!!! Бъдете поне малко патриоти !!!
5
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето тарикати тук си мислят, че като отидат на море в Гърция, ще апват прясна качествена храна, а дефакто ядат огризките от преди два дни. Не казвайте, че сте българи, че плюят във фрапето преди да ви го изджуркат. Ще ви се усмихват я, а на тръгване колко псувни ядете и що се хихикат, че ви сложили косъм от задния двор в храната или кафето. Само простия Ганьоу би отишил на ваканция в гърция. Ей къде е Испания бре, а там всичко е на ниво и ни уважат като хора, не като тези маляки...
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В понеделник затварят и Кулата.Мангъров ще ходи утре там да им обяснява за стадото и имунитета.Дано се върне жив и здрав.
3
11
 
4
 
! Отговори
x преди 3 години
Мачкай родоотстъпниците. Нека Да чакат по 2 дена на КППто. Те това заслужават
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно ли мислят че гърците ще се съобразяват с барба ганьос?!
1
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те па тук едни мерки във Византия. По плажовете нагъчени без дистанция, в метрото в Атина преди имаше през седалка и на 1.5 дистанция, отдавна вече го няма това нещо и всеки ти се лепи до гъъъза. Ако тестването на температура е тест, то аз съм египетски фараон. Не съм чул познат да е тестван както трябва, а имам доста познати от всякаква националност. Мерките в Гърция са пълен абсурд, в помещения на закрито, не носят маски в супермаркет изобщо. И тея са едни лъжци - мотат Европа...