Майката на обвинения в тероризъм говори за ужаса от войната

Мохамед Абдулкадер е в ареста, заради снимките в униформа и оръжие
Обновена: 4 юли 2020 14:25 | 4 юли 2020 14:15, Петя Славова
53
Майката на обвинения в тероризъм говори за ужаса от войната
Снимка: Спецпрокуратура

Мохамед Абдулкадер беше оставен в ареста, въпреки твърденията на защитата му, че не се занимава с тероризъм. Според майка му снимките в униформа и с оръжие са просто поза.

След шока от ареста и новината, че синът й е обвинен за участие в терористично престъпление зад граница, Анелия опитва да се съвземе. Жената, която сподели, че трудно е успяла да напусне Сирия по време на военните действия, вярва, че уличаващите доказателства за участие на Мохамед във военни действия, ще паднат в съда.

Още по темата

"Снимки, за да се покаже пред приятели. Аз също съм виждала тези снимки и много пъти съм му казвала да не го прави. А той ми отговаряше, че нямаме какво да крием", обяснява пред Нова тв Анелия.

Тя си спомня целия ужас от войната и споделя, че Мохамед и много от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да бъдат спасени от евентуални изстрели и бомбардировки.

"Никога баща му не е искал детето да живее в Сирия или аз, и да гледаме този ужас", заявява Анелия. Майката на Мохамед уточни, че семейството на 51-годишния Ахмет Абдулкадер, всъщност са сирийски туркмени, които са отбранявали семействата си, но след засилените атаки, са напуснали селото край Алепу, в което живеят. Тя отрече бащата на момчето да е ръководител на джихадистката групировка "Султан Мурад".

"Когато бяхме в Халеб, той е участвал в тази групировка не с бойни действия, а като присъствие. Но сина ми никога не е участвал в това нещо", категорична е Анелия.

Треньорът на Мохамед също го защити, обяснявайки, че той е много отговорно момче, което познава от малък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
свършили се българите тръгнала със сириици да се занимава това са изключителнопрости и неуки жени които си мислят че доларите ще падат от небето и сега ще низанимават с просташките и изказвания
15
2
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
свършили се българите тръгнала със сириици да се занимава това са изключителнопрости и неуки жени които си мислят че доларите ще падат от небето и сега ще низанимават с просташките и изказвания
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правил се на интересен - сега стана интересно, пък Меметчо нещо бие отбой. Да полежи сега няколко годинки, да даде пример на другите Меметчовци дали да се правят на интересни.Ето това би било превенцията, за която ревете че я нямало. Оправдателна присъда само ще насърчи подобни изцепки.
13
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе и аз имам снимка с АК- 47 навирен нагоре ...и съм усмихнат до уши..... и какво .... мене понеже съм християнин ще ме осъдяд за радикално християнство или ???опомнете се бе
12
6
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Майка му трябва да бъде също арестувана и осъдена, че е прикривала този ислямски башибозук.
11
2
 
19
 
! Отговори
хммм преди 3 години
"...от сирийските деца са носели бронежилетки, не за да участват във военните действия, а за да СЕ ПРАВЯТ НА ИНТЕРЕСНИ" Напомня ми на един случай от белгийското метро в пика на терористичните атентати когато група от арабeли решили да си направят шега и извадили пистолет играчка и завикали алах акбар. Обаче там имало човек от белгийските спец части който на момента гърми момчето с пистолета и го убива на мястo. Случая не се раздува много, но същата работа като това от статията-там му е мястото!
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то и аз имам такава снимка с навирен ..........-дали и мене ще ме арестуват ????........
9
3
 
31
 
! Отговори
Бети преди 3 години
В България място за ислям няма! Всички, които искат да изповядват тази религия има достатъчно арабски и азиатки страни, в които ще се чувстват в собствени води. А пък, който мюсюлманин толкова много иска да живее в християнска държава, ще се съобразява с местните порядки и съответната култура на даденото място, където пребивава. И с тези джамии, никнещи като гъби на всеки ъгъл... Е как тогава да очакваме да няма радикален ислям?! А дали църквите са същите на брой в Близкия Изток като джамиите?
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А баща му какво мисли по темата? А леля му? А сестра му? Тия камилари изобщо мислят ли?
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Създаването на терористи е престъпление!Санаториум Гуантанамо
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Същото добро момче си търсеше боя с някъв негов авер, заради девойче. Другото момче според очевидци се дърпал, *** накрая взел че му спукал главата с бокс.
5
1
 
27
 
! Отговори
Либералекскремент преди 3 години
То и Осама първо беше борец за свобода на муджахидините, после терорист. Е нали не е пилотирал самолета на 11ти, може да се каже, че и той само е имал присъствие там. Това, че е в бойна зона с камуфлаж и автомат в ръка не означава, че се е бил. Просто мода и да се изфука. Какво разбират наще служби. Я да го пускат веднага и една безплатна квартира с либерални грантове от данъкоплатеца. Бива ли такъв фашизъм и ислямофобия от страна на държавата.
4
2
 
25
 
! Отговори
G преди 3 години
Те всичките така разправят, особено майките им. То на всички е ясно, че е промит мозък. Това е раково образование.,което трябва да се отстрани, още повече, защото в България има над 1 милион изповядващи исляма и всякакви близкоизточни радикални елементи могат да заразят цели общности. За този сектант и баща му най-рационалното би било да го изпратят обратно на Асад. За съжаление, най много да го пъхнат в затвора за 2-3 години.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бащата не участвал в бойни действия, а само като присъствие(нали е главатар на групиравката). Тая ни мисли за глупави.
2
7
 
16
 
! Отговори
хехе преди 3 години
много изпростяха нашите полицай и служби.... да идат в Пазарджик....в малцинствените раиони...в мушетата...там да видите какво е ....хванали някакво *** .....дето се прави на голяма работа с бронежилетка ....боже боже ..... луди хора
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво друго да каже,нали му е майка.А треньора по-добре да си мълчи и да не се излага.А "доброто момче"да бъде превъзпитано където трябва,защото второ Сарафово съвсем ще ни срине.