Прогноза: Броят на заразените ще стигне до 200 за денонощие!

Пулмолог: Голяма част от мерките се разхлабиха наведнъж
Обновена: 4 юли 2020 21:48 | 4 юли 2020 21:15, Веселина Йорданова
235

Ако преди можехме да отдаваме по-големия брой заболели на по-големия брой направени тестове – сега заразените просто са повече като абсолютен брой. Така обяснява ръста на заразените пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за повече положителни проби може да е разхлабването на мерките, предаде Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от мерките просто се разхлабиха наведнъж в голямо количество. Бяхме свидетели и на най-сериозното нещо, което беше един мач, на който присъстваха 12 хиляди човека, така че това са очаквани неща", заяви медикът.

Специалистът очаква през следващата седмица броят на заразените да скочи до 200 за денонощие.

"С колкото повече хора се контактува, толкова повече рискът от заразяване е по-голям. Аз лично бих разхлабил мерките, където имаме контакт. И бих си помислил мерки 1:100, но в никакъв случай не бих си помислил за разпускане на 1:1000. Мачовете са точно това", добави той.

Според д-р Симидчиев е възможно пазейки се от други респираторни заболявания през есента, по естествен път да се намали и броят на заразените с Ковид-19.

"Не трябва да допускаме да се разпространява много този вирус, защото колкото повече той се разпространява, толкова повече ще виждаме по казуистичните, т.е. по странните и необичайни прояви на този вирус, виждаме вече как той засяга по-млади хора", каза пулмологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
2
 
8
 
! Отговори
Мангъроглу преди 3 години
Съчки са нужни.Колкото повече съчки, толкова повече имотите ще поевтинеят.
151
15
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ако от ЕС ни предложат 1 млрд. евро помощ за борбата с/у covid-19 - ще стигнат и 1000 на ден...
150
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона вируса е по частния йизнес държавния репресивен апарат няма загуби
149
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
200 вече сме стигнали, сега идва 300, 500, 1000+. Интересно в кой момент премиера ще се сети че е направих огромна грешка ? И кой ше обвини защото щаба беше против този хаос без никакви мерки. Да не изправи до стената Мангъров щото премиера слънце не прави грешки само другите са му виновни.
148
3
 
16
 
! Отговори
Тулуп Ганьо и т.н. преди 3 години
Доста работодатели напоследък, искат тестване на персонала си. Това е, за да избегнат проблеми със съкращаване на персонал и плащане на обезщетения, заради свит пазар и производство.Това е истината.А политиците си ходят без маски (значи няма страшно) и по телевизора ни показват едни пиески с инспектори от РЗИ в парламента...ДДД - как се изпълнява в хотели, къщи за гости, кръчми? Що не тестват масово персонала там, а?Не лъжете, не плашете и не обиждайте хората!
147
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БуратиноЗащо правиш заплашителни прогнози и предсказания. Да не си врачка. Дървено малко човече си Буратино. Трябва да има наказания и санкции за заплашителни прогнози и предсказания.
146
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Black Mirror Episode Защо не си слагаш сам лайк. Аз ти сложих и в този момент се усъмних, макар че по принцип одобрявам написаното. Лайковете са важни и всеки честен човек ако влиза във форум трябва да изрази мнение, макар че има и глупави писания да се чудиш какъв знак да сложиш.
145
4
 
11
 
! Отговори
Black Mirror Episode преди 3 години
Броят на заразените или броят ня положителните тестове. Струва ми се, че има огромна разлика...
144
9
 
12
 
! Отговори
Буратино преди 3 години
Българите се умориха най-вече психически от мерките за коронавируса, затова никой не ги спазва, най-вече социалната дистанция тотално я няма в България. Но коронакризата ще продължи до Април 2021, когато ще бъде победена с лекарства и ваксини. Дотогава през есента и зимата ще се смеси и с грипната епидемия, може да стане страшно през по-хладни те месеци! Подценяването или отричането на пандемията не води до нищо добро.
143
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един компромат за Б.Б и ще станат 300 на ден
142
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше се мре. Всеки вика на мен не може да се случи и в един момент тръшнат.
141
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да се газираш народе,на управляващите им трябват бройки заразени и умряли за да гушкат европейки пари. Лъжат за броя на тестовете . Лъжат за положителните тестове. Лъжат и за причината за смърт на всички починали. Сигурен съм ,че имат черно н бяло заразени и починали поне да края на Септември месец.
140
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас от стотици години ни яздят (управляват) нечувани ypoди, тия тръгнали с вирус да ни плашат...
139
3
 
0
 
! Отговори
Принципно: преди 3 години
Големият проблем пак се изразява в проблема с маймуните и БМВ-то или ако искаш с Ферари! Лафа беше следния: Ако пусна свещенниците и шута да ми възпитават и учат детето все едно съм пуснал маймуни да сглобяват БМВ или Ферари. Ми да всичко им е направено, частите са налице, ама грам си нямат представа как да сглобят нещата, че да проработят! В свободното и личното си време каквото правя си е лично моя работа разбра ли ме? И това мое време няма да стане достояние на *** и пульо! А ако стане ...
138
3
 
5
 
! Отговори
Lifestream преди 3 години
Да си чувал за хипотетичната възможност, вселената да е едно огромно живо същество и в едно същество като това както в червата ти дали пък случайно няма над 600 вида микроби, ама някой са много по-развити от други!
137
4
 
0
 
! Отговори
Всъщност: преди 3 години
Картината Атинската школа Плато държи "Държавата", Аристотел държи "Етика" двамата си говорят. Платон казва твоята "Етика" да иде горе, Аристотел казва - добре, ама твоята "Държава" да слезе долу! А колкото до потоците на Ричи ще установиш в последствие, че те не са само шум! И че тия потоцииии ехеееееее откъде до къде стигат! И ехе квантовата механика и проекционното дистанциране са малко по-важни от бройката и едни 500 милиона!
136
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай стига сте ни занимавали с тоя коронавирус. Крадете си на спокойствие европарите , но не занимавайте Българите с лъжите си
135
1
 
13
 
! Отговори
Чалга, преди 3 години
мутри и Бойко Борисов. По-проста държава няма. Това е резултата.
134
3
 
0
 
! Отговори
Всъщност един въпрос преди 3 години
Вие използвате Джон Неш като оправдание за грабеж на ресурси! Аз да те питам с коя наука Перелман реши една хипотеза? Физика и геометрия! Ти за какво мислиш, че аз използвам Перелман? Да ви го на.б.и.я отзад имам предвид на задното стъкло!
133
2
 
8
 
! Отговори
Тъп преди 3 години
Някои ги интересуват само бройките и парите, които ще вземат. Българите бог да ги пази.