Прогноза: Броят на заразените ще стигне до 200 за денонощие!

Пулмолог: Голяма част от мерките се разхлабиха наведнъж
Обновена: 4 юли 2020 21:48 | 4 юли 2020 21:15, Веселина Йорданова
235

Ако преди можехме да отдаваме по-големия брой заболели на по-големия брой направени тестове – сега заразените просто са повече като абсолютен брой. Така обяснява ръста на заразените пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Според него причината за повече положителни проби може да е разхлабването на мерките, предаде Bulgaria ON AIR.

"Голяма част от мерките просто се разхлабиха наведнъж в голямо количество. Бяхме свидетели и на най-сериозното нещо, което беше един мач, на който присъстваха 12 хиляди човека, така че това са очаквани неща", заяви медикът.

Специалистът очаква през следващата седмица броят на заразените да скочи до 200 за денонощие.

"С колкото повече хора се контактува, толкова повече рискът от заразяване е по-голям. Аз лично бих разхлабил мерките, където имаме контакт. И бих си помислил мерки 1:100, но в никакъв случай не бих си помислил за разпускане на 1:1000. Мачовете са точно това", добави той.

Според д-р Симидчиев е възможно пазейки се от други респираторни заболявания през есента, по естествен път да се намали и броят на заразените с Ковид-19.

"Не трябва да допускаме да се разпространява много този вирус, защото колкото повече той се разпространява, толкова повече ще виждаме по казуистичните, т.е. по странните и необичайни прояви на този вирус, виждаме вече как той засяга по-млади хора", каза пулмологът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
0
 
! Отговори
Аз знам бе! преди 3 години
Знам, че вие няма да се спрете и аз ще продължавам да ги чупя. Джак стоте хиляди помниш ли го? Айде сега на колко милиона минус си? Заради тъпия си имат да не ме оставиш на мира да си живея живота?
131
2
 
1
 
! Отговори
Има три вида преди 3 години
Технократи - jackass технократи използват технологии срещу други хора, подслушване, инфрачервено все тая като цяло самото действие не е по-различно от това да използваш атомна бомба срещу цивилни! Вторите - използват технологии за поправяне на щети нанесени от първите скапаняци и третите използват технологии да трепят първия вид не.ща.с.тници и друго - всяка напреднала технология изглежда като магия за времето си! Има си начин да накажеш ***!
130
1
 
0
 
! Отговори
Забавлявате ли се? преди 3 години
Аз много! Толкова ми е забавно с колективната ви воайорщина, че само се чудя колко солено да ви излезе! Пак глобичка а?
129
2
 
12
 
! Отговори
Жоро теста преди 3 години
Направете 25 000 теста и може и 1 000 да станат
128
1
 
0
 
! Отговори
Колко струва? преди 3 години
Телекомуникационен сателит в геостационарна орбита? От ония хубавите? Е честито това имаш да плащаш вече, заради незаконно използване на *** технология!
127
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Триста а не 200 !!Това ще е следващата седмица.По 300 ханнювци на ден ще ковидясват.А другата седмица и по 400.
126
3
 
0
 
! Отговори
Ти май не разбра! преди 3 години
Когато някой ми влезе в така или иначе малкото лично пространство, чупя оборудването дето някой път струва пари, вадя очи и в зависимост от това, кой е виновен наказвам нещото, което най-много държи на него! Имаш до утре вечерта всичко да е изтрито и следенето да спре! Иначе ще те търсят в някой септична яма *** такова , където ти е мястото. *** като го лекувам по- много *** начин хирургически. А гъкна още един път!
125
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Нещо яко си се объркал, селянино!!Има правила които се спазват.И да, ще ти казват как да живееш иначе ТОЯГАТА!!
124
2
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Ми тъкмо обявиха нови 180 и то при положение, че събота правят по-малко тестове по принцип. София към 60 си е вече тенденция. Има 16 във Варна. Няколко Бургас. Да видим, дано не отиват на още по-зле нещата. В момента сме с едни от най-лошите трендове за държави от ЕС.
123
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многото починали на Запад са благодарение на Старческите домове.Италанките гпаци прегръщаха китайци после ходиха да прегръщат баба си и дядо си в приюта.Тука и да има приюти едва ли некой ги поглежда тия хора.А и тука не прегръщаме китайци тва е
122
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боце дали е поръчал чували - от тези големите, черните?
121
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-големия брой се получи, след като баба Меркел каза, че ще се дават по-малко пари от общата баница 750 милиарда евро на страни с по-малка заболяемост. Та вожда се уплаши, че ще има по-малко за крадене и нареди на личните си чакали да вдигнат бройката на заразени и умрели! Фактически, дори катастрофиралите и умряли на пътя, да се пишат, че ги е блъснал вирусът. Ха честито, оффци...
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
99,99% хроничноболни заразили се в самите болници при манипулации.
119
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 149Отдавна ти се казва как да живееш. В общество си, не на самотен остров. Данъци плащаш ли и ли си безработен? Все си вързан с държавата, тази или друга. И правила има навсякъде. Елементарни.
118
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам статистическите данни мисля че следващата "кланница" ще са Балканите.Италия-Испания-Франция, после Русия-Бразилия-САЩ а сега идва ред и на Балканите.
117
1
 
8
 
! Отговори
Стопера преди 3 години
Я да питам кат ще правим Стаден имунитет, наште главни овни и бикове кога ще карат ковида??
116
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недейте ходи никъде, стойте си вкъщи.
115
1
 
5
 
! Отговори
Тия от мачовете преди 3 години
В арена армеец да се изпозаразяват взаимно на миндерите (с може и друго да правят), цяла София трепери заради слабоумници!!
114
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Аре бе! 134Много се съмнявам да си изкарал ковид-19....Ако си го изкарал нямаше да дрънкаш глупости.Но със сигурност ще го изкараш в някакъв бъдещ момент и тогава дупе да ти е яко.П.П. В Бг проблема е че никой не го е карал и затова не му се вярва на Гання но това ще се промени СКОРО.
113
4
 
13
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
След като вдигнаха клиничната пътека за коронавируса и по 1000 на денонощие ще станат !!!