Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 200 на ден ще трябват 5000 теста поне.
369
1
 
10
 
! Отговори
... преди 3 години
Ананиев не заема ли вече втори ден поста на министър в противоречие с кодекса на труда?
368
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коко, яж си попарата.
367
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на бай Киро ако му размениш обувките една седмица ще ходи така без да разбере.Обаче е тръгнал да пише заповеди и мерки да взема.Я да си седи на дъртия дирник и да получава пенсииката.
366
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заводите на някои "бизнесмени" които са близки на "ТИКВ.АТА" защо няма нито един обявен пациент който е заразен с коронавируса?? Как става тая работа? Примерно в гр.Пловдив..
365
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид -я тва праа.
364
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои министри са марионетки, други мажоретки.
363
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После след 300, 400, .... изкуфели дъртаци
362
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КИРОСтана ми мъчно за тебе. Пробвайда ни разсееш с нещо друго.
361
3
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
1-2 завода, 1-2 бакалии и това се издува в медиите. Всичко друго си е като преди. Работиш, забавляваш се излизаш си, имаш си пари.Който е за 1 и 2 да даде -; който е за 3 да даде +.
360
4
 
2
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Има 3 начина за действие1. Мангъров метод - нищо се прави и се чака сухите съчки да изгорят, обаче имунитета не е сигурен за ковида, възможно е повторно заразяване и тези, които 'оздравеят' всъщност са инвалиди2. Мутафчийски метод - (той беше Мангър в началото, казваше че е леко грипче, че маската не пазила. Вчера я носеше много яко) - затваряне по домовете, КПП-та и заеми от любимия вожд)3. Метод на Зоро - носят се маски на ЗАКРИТИ обществени места и се следи за спазването. Глобяват се 3-4
359
4
 
1
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
"Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души."В болници са 470 - затваряй, КАКВО ЧАКАШ!?Или може би има наум нещо друго! Ако да - какво!?
358
2
 
5
 
! Отговори
бай Миле преди 3 години
Брех.. да не би и днес-а да е минал в портфолиото на груховите медии?Нито дума за протеста затворил половон СФ или пък за скандала покрай лятната резиденция на пашата...
357
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Австралия затвориха 5 млн души, зарани сто и кусур дневно
356
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най добре и спокойно ми беше при Царят !
355
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мачове може, а на протести за оставки първоначално на екоминистъра не може!
354
4
 
4
 
! Отговори
гадна твар преди 3 години
Още в деня когато БГ обяви че затваря границите си аз написах: Нека БГ затвори границите си сега и завинаги, тъю като там е изворът на простотията! И до ден днешен се убеждаваме точно в това с неадекватните решения на ония от ЩаМа /щаба/, от злобата на много българи в България към Българите в чужбина. След като за нас има карантина при влизане в БГ, така и карантина за вас. Елементарна логика драги ми смехурко
353
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстуканВ жегата е най-добре на сянка или климатик в къщи. Така, че няма да е проблем. Навсякъде върнаха мерки, където има повече заразени. Ние няма да сме изключение. Въпрос на време.
352
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странно, как тестовете от 4000 намаляха под 3000, а заразените се увеличават...Което означава, че умишлено се държи бройката заразени да е под 200.Явно са предупредени да е така за да не затворят границите си другите държави за българите.
351
3
 
7
 
! Отговори
Къпан перничанин преди 3 години
Ами че те БОЛНИТЕ-тези със симптоми като температура, кашлица, болки в мускулите и т.н. надали са и 30-40! Тази "заболели" от статистиката на Щаба и Анани са всъщност инфектирани или най-точно вирусоносители. Няма да се учудя ако от тези 400 настанени по болниците 2/3 са мъртви души, тоест водят се само на хартия че са там, а са си по домовете, каквато е често срещаната практика. Тези които са в интензивни отделения никой не знае колко са, но те са там главно заради "придружаващите" заболявания.