Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
1
 
1
 
! Отговори
Пак повтарям преди 3 години
Народа иска кръв за цялата тая садистична история. Божкова кръв или Сакскобурготски или Костова! Избери си двама от тия "некомпетентни" престъпници, защото лудост е безумния на висок пост да сложиш. И като си ги избереш има достатъчно дискретни кадри. А колкото до моите коментари кой беше - не е лесно да се носи тежко, обаче айде това да е теглото дето ще нося. Аз съм по друг тефтер и тоя тефтер страницата ще е бяла и да ги изринеш и тримата. Заради това, което съм казал ....
246
3
 
4
 
! Отговори
От момента преди 3 години
В който този нацистко-фашист австро-унгарец се върна в България се състояха три касатрофи, а тъкмо бяхме оправили предишните 3 от "баща му" и от "дядо му" и полубрата-полубратовчеда му! му! Та ще имаш ли волята да заложиш на хирургически разрез от ДС и да го приключите накрая или благоволение и благословия. Ако питаш за последиците точно в момента, както никой не му пукаше през 1981 и 1989 точно така няма да им пука, защото много са го втасали за да им пука!
245
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ще го ядете в тая София с тея простотии. Като се натръшкате след 2 седмици, ще ви гледаме сеира. Успех :)Време е всички области да затворят за шопи. Призовавам всички кметове да забранят влизането на Софиянци в градовете особено по морето и то веднага.
244
7
 
20
 
! Отговори
Няма такава държава преди 3 години
Бандита който пази чекмеджето с пари и злато с пищов ,трябва да е в ареста!Вместо това оня милиционер Каскета ,се прави на улав и бръщолеви глупости.Време е цялата Хунта Герб да бъде изритана от властта и да върне откраднатото!!!
243
3
 
27
 
! Отговори
янко преди 3 години
са пичове ходих на протеста имаше само нормални хора....но в метрото от експо центъра се качиха платените ...слязоха на сердика и полицай ги чакаше и ги заведе пред министерски съвет....за колко пари го правите мамка му
242
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Go go 288Утре пак но с гарнитура Корона вирус!:))))))))))))
241
2
 
9
 
! Отговори
Go go преди 3 години
Утре пак
240
3
 
2
 
! Отговори
Една тема преди 3 години
Не е повдигана изобщо! Геополитиката. Мълчи се за един престъпник! Много подъл, много хитър, много нацист! Симеон 2 Сакскобурготски и за Васил Божков се мълчи! Ти не лекуваш болестта, лекуваш симптомите! Смени тактиката с два инцидента! Не ме интересуват оправданията ти!
239
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днес са софиянци, утре - ковидянци
238
0
 
7
 
! Отговори
до 279 преди 3 години
Софиянци, ама вносни
237
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да би мирно седяло, не би чудо видялоКазал че е б,т, няма какво да се оплаква. Нали затова се блъскал в полицията
236
0
 
0
 
! Отговори
Не преди 3 години
Не и не.
235
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първата стъпка към поръчковата революция е платени *** да провокират полицията.
234
20
 
12
 
! Отговори
Явно стана преди 3 години
Президентът лъсна, че е свързан с червените милионери, които Гешев подгони.
233
7
 
16
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Кажете и на нас поне какво предлага,че така и не става ясно освен че размахва юмрук и позира за снимки?------Предлага герберите да отидете на борсата, стига сте раздували щатовете по държавните служби... Стига ви е сипвал Боко като на прасета.
232
4
 
15
 
! Отговори
... преди 3 години
До АнонименАбе младеж, то в ГЕРБ едно 60/70 % са бивши членове на ДКМС, на БКП, потомви на Ремсисти, че даже и агенти на ДС имат...Георги Марков - Агент Николай/Стефан - към 6-то на ДС отдел "Подготовка за бягство зад граница" разбира се и член на ДКМС и БКП, потомък на Ремсисти...В "коалиционния партньор" е същото...Красимир Каракачанов - Агент Иван - към 6-то на ДС, разбира се и член на ДКМС и БКП...И при БСП е така - ти какво си мислиш...?!А децата са им в САЩ - в Голдмън Сакс, в Мфв...
231
2
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Истината е просто, че не знаят защо искат оставка. Не могат да дефинират. -------Много хора не могат да дефинират, но имат инстинктивен усет към истината. Други, като Борисов, могст да ви кажат "който е по-страхлив, да носи маска", а после да ви обвинят, че сте виновен за разпространението на коронавируса (който всъщност го няма). Други, като Гешев, може да ви дефинират как съдът трябва да произнася присъди без доказателства. Такива ми ти работи.
230
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глава 13 от чичовци: Братя! Въздухът трепери! Балканът се тресе и доловете ехтят от реванието на балканский окований лев! Liberte, О, Liberte! Ще дойде време и ти да царуваш в тия прекрасни места...Глава 14 от чичовци: Ораторът все стоеше прав на камъка, вкаменен и недвижим като древната Галатея! Хаджи Смион се сгуши зад дебелия дънер на ореха; Хаджи Атанасия се затули зад Миронча, комуто бравото замръзна на устата; останалите зяпаха смаяни.
229
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герп няма да го има в графиката, отиват си forever
228
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъъпи шопи. През 2 год ги правят на маймуни опозицията. Вие там, ще излезете най глупавите в цялата България.