Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Радев носи отговорност на случилото се, заяви Тома Биков
Обновена: 11 юли 2020 12:50 | 11 юли 2020 08:25, Елка Василева
394
Дончев: Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим

Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим. Това заяви Томислав Дончев на брифинг на ГЕРБ.

"Сблъсъкът по улиците няма нищо общо с политика - това не е политика. Даже и спорт не е. Няма да допуснем гражданска война, дори и да имаме шанс да я спечелим“, заяви Томислав Дончев.

ГЕРБ смята, че отговорността за случилото се снощи при протестите в София е на президента Румен Радев, това заяви от своя страна Тома Биков.

„Отговорността е на г-н Радев. Това е човекът, който не от вчера, а от 4 години насам се опитва да нагнети напрежение и вчера беше ескалацията на този процес, заяви Тома Биков. - Смятаме, че голяма част от протестиращите срещу правителството бяха подведени и без да разберат, бяха превърнати във фон на шпицкомандите на /Васил/ Божков“.

По думите на Биков никой български гражданин, който е в рамките на закона, не печели от случилото.

Още по темата

„Още снощи призовахме г-н Радев да отправи призив към хората, които вандалстваха. Той отказа да го направи вчера“, посочи още Биков.

„Вчера не нарече мутри членовете и симпатизантите на ГЕРБ, а ги нарече страхливи хора, които са доведени под конвой на нашия митинг“, каза Биков.

Той подчерта, че голяма част от тези хора са били членове на ГЕРБ, към които са се присъединили симпатизанти.

„Недопустимо е подобно поведение и всички политически сили трябва да положат необходимите усилия да държат българската нация в обща форма, а не да се посветят на каузата да издълбаят дълбока пропаст в българското общество, която да обезсили нацията и държавата“, каза още Тома Биков.

Той заяви, че президентът Радев не е успял да овладее действията на протестиращите.

„Вчера над 7000 души от цялата страна дойдоха, за да изразят своята категорична подкрепа към правителството. Тези хора протестираха срещу това да бъдат обиждани, квалифицирани с епитети, които нито подхождат на тяхната емоционалност, нито на профила им. Те изразиха своята подкрепа културно, мирно, без да провокират и обиждат“, каза Цветомир Паунов.

„След приключването на мероприятието хората, които бяха пред Министерския съвет си тръгнаха мирно и спокойно. Другата група по най-брутален и безцеремонен начин се опита да разбие полицейския кордон. Всичко това беше изключително добре организирано и режисирано от платени провокатори, които имат и своята подкрепа далеч от пределите на нашата страна в една много топла държава. Те бяха мотивирани от всички тези олигарси, които в момента са основните сценаристи и режисьори на бледия техен актьор – президентът Радев“, каза Паунов.

Той показа снимки на хора, които са се пръснали из София и са чупели автобуси и са нападали шофьори. 

От своя страна Деница Сачева заяви, че сме в труден икономически период, а правителството се старае да изпълнява ангажиментите си. Нямахме колебания, че в процесите, в които хората се страхуват, техните страхове ще бъдат използвани. Да поговорим за "Българската зима", а не за "Българското лято", каза Сачева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


394
Още по темата: протести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
397
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен443Какъв страх бе, забрави ли концлагерите в които измъчваха и убиваха цвета на нацията-НА ТОВА ВИКАМ СТРАХ!!!Вашите мизерии искате да ги препишете на ГЕРБ,ама не сте се променили никак за толкова години или ВЪЛКЪТ КОЗИТАТА СИ МЕНИ ,НО НЕ И НРАВА!!!
396
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е работа на гл.прокурор, още по-малко на Биков да осъждат,че президентът е нарушил конституцията. Спецпрокурорите влезнаха без да имат това право в Президенството, което беше груба провокация.Прокурорът няма право да отсъжда, неговите правомощия стигат до обвиненията. Прокуратурата не може и не трябва да публикува своето мнение и части от разследването в медиите. На това му се казва манипулация. Не може с разрешение на съдия това да се прави. Виновен е и отговорност носи и съдията.
395
10
 
11
 
! Отговори
До 681 преди 3 години
Абе ти пък къде месиш заплатите бе.... кога при комунизма е имало добри заплати.... заплатите зада са добри трябва да има силна икономика а не да се дават даром....а в тази политика в момента Радев играе ЛИЦЕМЕР
394
8
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
към фъфлещия Дончев:-Вие няма да ДОПУСНЕТЕ гражданска война,вие ще я ПРЕДИЗВИКАТЕ с уникалното си тъпоупорство и гьонсуратлък!Впрочем,"Гърнето" вече е завряло...Твърде късно е да се правите на "хрисими слуги на народа"...."Све има свой край,па чак и герботерора"....Но,"Надеждата умира последна"...Продължавате да се надявате ,че всичко това са само мимолетни завихряния и ВИЕ ще успеете лесно да ги туширате..И да си я подкарате по старому....Е,верно че умира последна,но все пак УМИРА над
393
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен Гьобелсов фашистки маниер.... облъчваш обикновените хора ежедневно и непрекъснато с чувство за страх,несигурност и заплаха и по тоя начин ги правиш безразлични и търпеливи, лесно манипулируеми. 10-годишното узурпиране на властта от ББ кликата направи народа смирен и послушен, но всяко едно нещо има граница...и тя вече е премината.Няма да го спасят двойните и тройните редици от полицай, двама и дори трима Гешевци и безкрайните хвалби и *** лъжи.Да изметем мафията!!
392
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е че президентът създава напрежение, и няма да спечели от това. Не може толкова години само с конспирации да се занимава. Като говори нищо не казва, винаги общи приказки, както едно време на митингите преди 30 г. Хора не се лъжете да ходите на митинги, използват ви. Разсъждавайте с главата си, от злоба и агресия няма полза.
391
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много гнусен , питайте жена му!Дончев - малката тиква Мутри - ВЪН
390
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите можело да спечелят в гражданска война , ахахахаха , направо ми оправиха деня . Не знам кой ще спечели , но вас определено ще ви затрием от лицето на земята . :)))
389
2
 
12
 
! Отговори
Дончев преди 3 години
Срещу кого ще спечелиш тази война?98582
388
3
 
21
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Дончев, дори 20 000 души не можахте да дислоцирате във ваша подкрепа;))) Ти сам изчисли, нъл си философче-масонче, какви са ви шансовете да спечелите гражданската война;))) Вие сте история и то от най-лошите страници в най-новата българска история!
387
1
 
10
 
! Отговори
до 420 преди 3 години
Разви се само шкембята на министъра.
386
2
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Каква война и срещу кого ще води вицепремиера? ЗАЩО говори за гражданска война? Това не е ли престъпление?
385
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"единствено Т.Дончев става за нещо"Абсолютно съм съгласен. Ама няма да кажа за какво става, че модовете на смешната пеевска медийка ще ми изтрият коментара незабавно.
384
2
 
12
 
! Отговори
До Дончев.... преди 3 години
Нямали да допуснат.... Томиславе, никой не би искал, но не дай си Боже, никой няма да ви пита. Имах те за единственият трезв и интелегентен член на правителството, но се оказа, че и ти си на каишка ! жалко....
383
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това което ГЕРБ причини на България за 10 години, нито комунистите за 40 години успяха нито фашистите,алчни и безкрупулни същества които за шепа пари продадоха цялата държава...
382
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
НЕ ГО СЛУШАЙТЕ КАКВО ГОВОРИ. ПАДНЕ ЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО ТОЗИ И ДРУГИ ПРИБЛИЖЕНИ НА БОЙКО ЩЕ СА ПЪРВИТЕ КОИТО ЩЕ ГО СХРУСКАТ КАТО КОТКА С МИШКА. ТОГАВА ЩЕ СЕ ПРИПОЗНАЯТ КАТО ДРУГИ.
381
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството че дончев си пудри носа с бял прашец.
380
6
 
29
 
! Отговори
681 преди 3 години
Биков а кой носи отговорност за мизерията на която са обречени пенсионерите с пенсии от по 200лв и големите заплати на частниците от по 500лв ? А кой носи отговорност за заграбването от крадци като вас на България която превърнахте в дойна крава за вас и семействата ви? Кой носи отговорност за провалените животи на българите които луднаха и умряха гладни и безработни защото според вас така трябва? За вас само съд и бесило-нищо друго не оправя ситуацията!
379
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да няма граждански войни има избори, дайте си оставката и нека избиратела да реши, дали иска още шкафчета с пари, 700 милиона прибрани под масата, главен прокурор без кпнтрол от ничия власт освен от тая на парите, да си прави каквото си иска и нагло да твърди че си върши работата и т. н. т.
378
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастници! Спрете да плашите хората с война и етнически размирици. Евтини манипулации не минават. Познавам куп млади хора с етнически имена, които са далеч от хватката на дпс. Поколенията се сменят. Мафията вън!