МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

Протестът на "Да, България" от „Росенец“ – пред Община Бургас
Обновена: 11 юли 2020 11:36 | 11 юли 2020 11:30, Елка Василева
29
МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“
Снимка: БГНЕС

Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Част от събралите се в парка "Росенец" напуснаха района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.

Току-що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка "Росенец". Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността "Отманли", където се намира парка "Росенец" има много автомобили, автобуси с табели "Случаен превоз" и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата "масово ходене на плаж", обявена за 11.00 часа.

В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХахахаВикаш не луканов, жан виденов и иван костов олицетворяват гнилия преход, а ГЕРБ? Така ли?Я пак си помисли.
107
3
 
7
 
! Отговори
хора преди 3 години
Всеки който защитава хунтата е враг на народа,хунтата ограбва бъдещето на децата им а те ги защитават и подкрепят!?!?!?това е гавра и извратено.
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефът на Ицето, бай Иван Костов подари нефтохим на руснаците. Руснаците подариха парк росенец на Доган.Защо? Не ни е отредено на нас обикновените хорица да знаем.
105
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До истБраво на христо иванов, че удаи на правилното място и слепите даже видяха, колко е гнила системата на мутропрехода, който борисов олицетворява, а ес закитава!ПП. Казах слепите видяха, но за пpocтите, платените и лицемерните комунистически *** - вие си знаете.
104
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой защитава руския агент Доган?Риторичен въпрос. Москва каза БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТА. Как ще я изкупят? Чрез Доган естествено.
103
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да Турция партията нали бяха преди коалиция с ГЕРП и СДС и ДБГ и ДСБ.при Борисов 2.
102
3
 
5
 
! Отговори
да преди 3 години
До Анонимен 112Мутро вън,не на страха....
101
3
 
11
 
! Отговори
0 преди 3 години
Български полицаи,срам сте за униформата си,на която има Българското знаме,а не знамето на дпс!
100
4
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 3 години
Това беше краят на ГЕРБ и Баце. Президента хитро се дръпна с уволнението на Шефа на НСО и само един човек вече носи пълната отговорност за тази трагикомедия на МВР. Няма да има достъп но няма да има вече и български гласове за ГЕРБ. А това е краят. Май Ицето без да иска промени политическият пейзаж в България.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европейска България дерибея доган и мафиота борисов се гаврят с целия Български народ и се охраняват с парите на данакоплатците.Всички Българи във всички градове трябва да излязат на улицата.
98
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите започнаха да арестувах хора на ДБ и продължават да си работят заедно с хората на ДПС! Турски заптиета!
97
2
 
11
 
! Отговори
Дс преди 3 години
Ушеви внимавайте какво правите и как се държите с народа,Борисов ще си отиде и тогава ще отговаряте.
96
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парк росенец беше руска собственост на нефтохим-лукойл.Как е станал притежание на Доган - само те си знаят.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОП и Симеон Каракачанов с Аврамова им дават разрешенията от София и нищо не се събаря.
94
2
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Плажа и морето е за всички българи не може да бъде частен ! Този който се хвалеше че разпределя порциите в държавата трябва да му се отреже главата и да се набучи на кол ! Тогава България може да има шанс за развитие
93
3
 
7
 
! Отговори
NewOne преди 3 години
Няма такава глупост като неадекватното поведение на властите спрямо активностите на Христо Иванов.Имам много познати мюсюлмани, някои мога спокойно да нарече приятели.Изкуственото разделяне на населението тук от властите е позор!
92
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама не е само Дога и Росенец. То си е масово. Има много за събаряне по цялото верноморие резултат от 10 години заменки и строежи на ГЕРП и ОП
91
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС това е ЕВРОПА,който напада ДПС,напада Европа,без значение дали са турци,българи или патагонци в ДПС,това е ЕВРОПА,удря се срещу Европа, нено.рмални ли сте ,че не разбирате в каква игра ви вкарват срещу Европа и срещу България крадливите ,алчни и злобни олигарси,служещи на чужди интереси и срещу България?ГЕРБ и ДПС са прави,затова и половината от БСП,които са патриоти и европейци,не са съгласни с това грозно предателство и симпатизират на ГЕРБ!
90
2
 
14
 
! Отговори
факт преди 3 години
До Анонимен 98ДПС изнудва целия народ с измисленият етнически мир,всички сме заложници на голямата лъжа.....
89
6
 
2
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
ГЕРБ държи цялата власт,пожарникаря мафиоз ,власта братя българи се взема с СИЛА.Хунтата няма да се предаде лесно.Русия е далеко да помога сами ,никой няма да помага или ще званим на Брюксел да показваме снимките на злато и пари???