МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“

Протестът на "Да, България" от „Росенец“ – пред Община Бургас
Обновена: 11 юли 2020 11:36 | 11 юли 2020 11:30, Елка Василева
29
МВР: Няма да се допусне нагнетяване на напрежение и сблъсъци в „Росенец“
Снимка: БГНЕС

Във връзка с организираните днес протестни действия в района на парк „Росенец“ в ОДМВР - Бургас е създадена необходимата организация за недопускане на нагнетяване на напрежение и сблъсъци, съобщиха от ОДМВР-Бургас.

Взетите мерки целят избягване и ограничаване на конфликтни ситуации, опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Полицията призовава участниците и от двете страни да спазват полицейските разпореждания.

Част от събралите се в парка "Росенец" напуснаха района и заявиха, че ще протестират пред сградата на Община Бургас. Това решение те са взели, тъй като не били допуснати от полицаите и служителите на жандармерията до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Пред сградата на Община Бургас протестиращите ще изразят недоволството си.

Току-що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас, за да поискам допускане на организаторите на протеста до зоната в парка "Росенец". Не са допускани и общински съветници. Комисар Радослав Сотиров заяви, че той носи отговорност за безопасността и с цел да няма сблъсъци на етническа основа няма да допусне промяна на предварително определения от полицията план за безопасност, обяви в официалната си Facebook страница кметът на Бургас Димитър Николов.

Към момента в местността "Отманли", където се намира парка "Росенец" има много автомобили, автобуси с табели "Случаен превоз" и стотици хора. Част от насъбралите се са привърженици на ДПС и носят партийни знамена, други са в района в подкрепа на инициативата "масово ходене на плаж", обявена за 11.00 часа.

В местността е и председателят на партията Мустафа Кардайъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОставкаТакива като тебе трябва най-сетне да решат - ще го лапат илие го духхат
87
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заблудените които защитават Ахмедчо, та той тези палати ги е направил с краденото от вас, но вие продължавате да нижете тютюн от здрач до зори.
86
7
 
7
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Това вече не може да се търпи......ОПГЕРБ трябва незабавно да си отиде,а полицията да реши на коя страна е на страната на хунтата или народа.....
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дуган какво е направил за народа в България,че получава толкова права и власт? По света кралските фамилии живеят по открито от този страхливец, имотите на кралицата на Велика Британия са достъпни за туристи,не се крие от хората,защото им даде безплатна медицина,социални жилища и материална подкрепа.А в България какво-грабеж,социално неравенство и терор.Стига толкова!
84
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата изпрати първо снощи мутрите си в униформа да пребиват до смърт протестиращите в София млади хора,а сега праща същите униформени мутри да пазят Доган и заграбената от него българска територия.Борисов е вече не само вреден ,но и опасен за България ,ЗАТОВА ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДИТЕ ДО ОСТАВКА НА ТИКВАТА .
83
8
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Слави Трифонов и неговата телевизия са единствените които нон стоп предават протеста на българския народ и всяка вечер е в ефир и обсъжда с гости или хора от екипа си теми свързани със сегашната ситуация и сегашните събития! Последното нещо, което може да се каже за него е, че се е "покрил". А че националните телевизии не искат да го снимат е съвсем друг въпрос... Там май трябва да се разследва за търговия с влияние и свобода на словото.
82
2
 
3
 
! Отговори
Ооо преди 3 години
I cant breatheИванов е нашия Флойд
81
3
 
1
 
! Отговори
помощ преди 3 години
Заплашват ме с убийство !Заложник съм в дома си над 30 дни!
80
2
 
5
 
! Отговори
Под игото преди 3 години
Май сме отново по поганско (доганско) игоКакъв е този български кмет Николов? Български или турски е? Кой му заповядва? Борисов ли или Доган?
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни отвличайте вниманието с измислени етнически разправии - такива няма да има. Мутрата, която е начело на фашистката хунта от ГЕРБ, трябва да си подава оставката. Това е темата.
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъсна истината и за слугинажа на бургаския кмет Д. Николов към Догановите сараи.Оставка!
77
4
 
15
 
! Отговори
България преди 3 години
Бойко Борисов е задължен да хвърли оставката си още днес. Такава сватба с ДПС направи, че и 2% няма да получи подкрепа
76
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България ви призовава да победите мутрите или да загинете! Живейте за Републиката и умирайте за нея!
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цяла България днес разбра, че началниците на Боко са Ахмед Догани Делян Пеевски.Тиквата ще брани дори с кръв тези две "национални съкровища " на България.
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се поддавайте на призиви за конфликт на верска основа. Това е целта на мафията!
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе е от тяхното малцинство,турчина ,който направи атентата с газов пистолет срещу Доган,той изпълняваше поръчка ,но поръчката не беше нито турска,нито българска,той е един слуга на мощни сили!
72
1
 
7
 
! Отговори
Мутро-Оставка преди 3 години
Бойко-тулупа и ГЕРп*раси за пореден път се доказаха ,че са жалки креатури и слуги на мафиота Доган и етническата антибългарска партия ДПС
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазете се хора един друг.Ако полицията иска да издърпа от тълпата да ви бие. Хванете си се помишка с други хора сключвате си ръцете зад гърба.
70
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
А защо привържениците на про-турска партия са допуснати да пазят сарая на Доган? Спите ли българи? Затова сме били 500 години под робство.
69
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки средноинтелигентен човек е наясно с игрите на банкянския ***, с ехидниченето, манипулациите, обидите към българския народ и всекидневните лъжи. Също и с лъжите на държавния престъпник Гешев. Сега със симпатизантите от ДПС работата е друга. В директен сблъсък няма зор да се влиза, но давайте им повод всеки уикенд да ги возят до Росенец, да видим колко уикенда ще издържат.