Камарата на следователите: Радев не зачита разделението на властите

Следователите излязоха с декларация
12 юли 2020 20:45, Павел Гълъбов
180
Камарата на следователите: Радев не зачита разделението на властите
Снимка: БГНЕС

От Камарата на следователите в България видяха в поисканата от президента Румен Радев оставка на главния прокурор Иван Гешев "незачитане на разделението на властите" и "накърняване престижа на държавата, институциите и в частност на съдебната власт", съобщава БНР.

Още по темата


В специална декларация от магистратската организация остро възразяват срещу политическия натиск, целящ да предизвика скандал и политическа криза в страната, и външната намеса в работата на независимата съдебна власт.

"Внушенията през последните дни в изявления на политици, твърдения за неравнопоставеност и избирателност при провеждане на разследвания срещу лица, заемащи високи държавни длъжности, са директен опит за намеса в независимостта на прокуратурата и поставянето й в ситуация на зависимост от политически субекти", се казва още в декларацията.


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутрата Радев е същият като мутрите Борисов, Доган, Гешев. Ограбиха държавната хазна сега са се хванали за гушите за 15 милиарда от Европа.
Мисля си обаче как една "независима " прокуратура просто ей така като в България ще нахлуе в кабинета на Ердоган(например). Или да нахлуе в кабинета на Тръмп (например).
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На всички театри са платени ЗАПЛАТИ. ДРУГОТО Е лъжа. Обади се и проверка на място. ТОВА твърдя защото беше казано в ЕДНО предаване за култура.
105
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Наскоро испанската прокуратура поиска от българската прокуратура да разследва корупцията с къщичката в Барселона и Газпром. Главна българска прокуратура демек мутрaтa Гешев отказа да разследва всичко свързано с Тулупа
104
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 98
Президенството е държавна сграда, служителите трябва да спазват законите. ПРЕЗИДЕНТА има ИМУНИТЕТ. Вече няма недосегаеми. ТОЧНО КОГАТО ДЪРЖАВАТА ЗАПОЧНА ДА СЕ ЧИСТИ И ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ВСИЧКИ И НАРОД СКАЧА ДА ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА.
103
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радеф е фашист!!!
102
3
 
5
 
! Отговори
104и преди 2 месеца
Забравих да добавя, че момичето спомена как я издържат роднини от америка...а може би някой друг, предполагам ако не беше така щеше да работи някъде другаде като гримьор...
101
3
 
2
 
! Отговори
Информация преди 2 месеца
До анонимен 100
Има сам си е тръгнал от Пирогов.
100
7
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 2 месеца
....... НЕЗАВИСИМОСТТА НА ПРОКУРАТУРАТА.....

Ох ох ще се пръсна от смях
99
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До шоп
РАДЕВ маже да прави каквото му кажат тези дето го предложиха: РЕШЕТНИКОВ, НИНОВА,ДОГАН И СПОНСОРИТЕТЕ за съжаление на последните ГЕШЕВ ИМ РАЗГОНВА ФАМИЛИЯ ПО ЕДИН МНОГО ИНТЕНЗИВЕН НАЧИН И НЕ МОГАТ ДА ПОВЯРВАТ. БОБОКОВИ СА НАПЪЛНИЛИ ЗЕМЯТА С ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ,АМА ЗЕЛЕНИТЕ ЗАЩИТАВАТ БОБОКОВИ И ИСКАТ ГЕШЕВ ДА СЕ МАХНЕ.
98
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички там сте се оплели като свински черва, хора без морал със власт и високи заплати, който не им стигат и ако може се повишават с рушвет или както може. Жалка работа, Оставка и избори.
97
4
 
9
 
! Отговори
Айде бе преди 2 месеца
Шопе, напротив трябва да се съобразява какво говори. Не е селски кръчмар въпреки , че има такъв вид. Ама много трябва да се съобразява. Не може обединителят на нацията да приканва на бунт. Аз лично съм гласувал за него, за което вече съжалявам именно заради това изказване.
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как е момчето на лекарите пребито на протеста?
Има ли някаква информация за състоянието му?
95
7
 
7
 
! Отговори
23 преди 2 месеца
До А

ДО 60 Редно е бойко да си подаде оставката
94
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То и да влезнеш в президенството си е намеса в президенската институция.
93
9
 
9
 
! Отговори
Свинска маз преди 2 месеца
Камерата на следователите, Радев, Бойко Борисов, главният му прокурор всички са от една мафия и служат на един господар на онзи от Росенец със сарайте.
92
6
 
3
 
! Отговори
87и преди 2 месеца
Пиши си каквото щеш, но не и е правителството виновно на шматката бидейки гримьор, че не си е търсила и намерила работа след като е ясно защо не може да рабори повече в театъра. Сама си е виновна, ама неможе да го разбере. И виж, а не обиждам - явно се засягаш, тогава не си за форумите.
91
6
 
13
 
! Отговори
23 преди 2 месеца
До Анонимен каква почивка бе? ела в провинцията все едно е имало война, и после чумна епидемия. това е след управлението на тиквите. ОСТАВКА!
90
4
 
9
 
! Отговори
Скоти Пипан преди 2 месеца
Тази декларация Франтишек подписал ли я е? А Петю Долара? Някои други анимационни герои?
89
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Абе Шоп ти трети курс ли правиш?
88
5
 
22
 
! Отговори
Спеца преди 2 месеца
Подаването на оставка от Гешев е личен , морален акт , вследствие обществения гняв , че той не си изпълнява честно задълженията!За "своите" от ГЕРБ сляп за пълните чекмеджетата , а за другите търси под вола теле !Накрая Гешев е некадърник защото не е вкарал нито един в затвора!