Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабичките на Бойко яко шарят из нета да го хвалят за един вибратор с ликът му....
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кракачанов трябва да е новият министър прецедател.Направил толкова много за Армията.Иначе пак ще имаме БСП-ДПС коалиция.
178
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи за снимките и записите на Бойко няма разследване, а тези на Божков веднага са категоризирани за истински, сметни ква прокуратура имаме и в ква държава живеем, слуги на властта, Каскета и Бойко си правят квото искат, утре и вие ще бъдете записани и вкарани в затвора без съд, докато Боко пълни чекмеджетата с пачки и злато. Батко Пачков - Чекмеджето, уби 2 млн българи за 11 год. Нечуван геноцид над българи.
177
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно,че Борисов ги е организирал- той вече няма полезни ходове и започва да прави глупости, които ще му изядат главата.
176
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България трябва да бъде с Русия
175
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно ще им скачаме по главите на изборите на тия свне.
174
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЪРБАВИТЕ бабички на Бойко пак се ежат в нета! Няма кой да ги почеши и се надяват вожда тайно да ги оплоди за добре свършена работа.
173
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протести ако се случат в Русия и има провокации с полицията и нападене над полицията веднага идват жандармерията и ги пребива от бой и после ги карат в Сибир
172
1
 
7
 
! Отговори
До 235 преди 3 години
Адресът ми е : внамайкати хралупата !!!Хахаха..Айде,че в Англия е 8.00ч трябва да започва реденето на равтове в склада на Амазон ,под зоркото око на пакистанския ти супервайзър !Рооооб !
171
1
 
6
 
! Отговори
Mhm преди 3 години
До 222Ми ти си ***. Система без партии не е възможна в корумпирано общество. Всекй по-голям работодател се кандидатира барабар с родата и после изкарва под строй работниците от завода. Никой нормален човек няма шанс. Ще стане манджа с грозде и всеки ще си гледа само собствения интерес. Партиите крадат но от време на време правят нещо,за да замазват очите. Ама ти си ***,за да го проумееш
170
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези *** ли ще ми говорят, че са алтернатива на ГЕРБ?
169
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 233Дай си адреса бе клаветурен плъх, една надница си ми и ще ти направя кефа да ти навра главата в гъзаааа
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков плаща!
167
4
 
8
 
! Отговори
До 227 преди 3 години
Ела си бе ! Но не можеш,зашото си некадърен и ставаш само за берач на ягоди и *** ! Ако си грамотен и умен и тук ще си добре !РОБ !
166
6
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 218Абе анонимен плъх черепов. Такива като теб са ми ясни. Не казваш кой иска да управлява,защо си платен. Да падне правителството е лесната част. А после? Ти ли ще спасяваш бе. Или чичо ти. Или баба ти. Кой идва на власт. Или си поредния платен дето си трае. Айде говори кой ще ни спаси. Плъхчо черепов.
165
2
 
8
 
! Отговори
Деси Радева преди 3 години
Днес, в подкрепа на протестите на г-н Божков, ще наредя на шофьора ми да надуе сирените, да пусне бурканите и цял ден да обикаляме Цариградско Шосе!
164
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И без изтеглите записи на Божков беше кристално ясно,че той стои зад всичко с любезното съдействие на Решетников.Тези слепи хорица на протеста са употребени и манипулирани! Не знаят всъщност какъв е сценария след оставката,но блеят и дерат гърла за една режисирана кауза.Някои знае ли платформата,приоритетите,идеите на Радев? Той дал ли е пресконференция,интервю,участвал ли е в дебат?Как може да искаш оставка без да те ени за бъдещето?!И кога тези протестирсщи живяха по-добре?При Виденов,Луканов?
163
1
 
2
 
! Отговори
GURU преди 3 години
До АнонименBrvo nai nakraa nakoi da kage tova koeto e ictina
162
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как стана така, че 500 000 администрация и платени нет гробарчета печелят всеки път изборите? Как? Хей мааамуууни, вие не сте България! Достатъчно крадохте от парите които пращаме от чужбина. Молете се на Господ, да се разплатим по-бавно със сметките от пандемията, че ако си дойдем ние от чужбина сега, ще видите вие едни ***, ***, пера, коси и черваааа...
161
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големите олигарси сега да на власт в България. Който защитава правителството и прокуратурата, защитава олигархията.