Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?

Премиерът: Предстоят тежки месеци, а мотивите за вота са изсмукани
Обновена: 16 юли 2020 10:49 | 16 юли 2020 10:46, Веселина Йорданова
1239
Борисов пита: Кой от тези на площада е по-опитен от нас и по-можещ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов е категоричен, че политическата класа трябва да мисли за кризата, в която ще бъдем в края на годината заради пандемията.

Според него друг освен настоящото правителство няма капацитета да изведе държавата от нея и призова за консолидация.

Още по темата
"Кой от тези на площада е по-опитен от нас, по-знаещ, по-можещ", попита той след заседанието на Коалиционния съвет. "Ако искат и ако милеят за държавата и опозиционните партии трябва да кажат как виждат минаването през тази икономическа криза и медицинска, която ще се зададе. Христо Иванов с кой ще управлява, да каже или пак върши черната работа на други партии", настоя премиерът.

Коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти обявиха категорично, че коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата на правителството. Бяха обявени и намерения за сериозни кадрови промени, но след отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП, дебатите по който ще са в понеделник.

Премиерът заяви още, че тримата министри, на които поиска оставките - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, са свършили много работа, но ги атакуват по сценарий.

Той подчерта, че се е съгласил с колегите си за мобилизация на партиите от коалицията, защото "най-гротескното е, че партия като БСП може да иска вот на недоверие, мотивите им са изсмукани от пръстите".

Предстоят тежки месеци, броят на починалите се вдига, България е еднствената държава, която отрече пандемията. Идват тежки времена, настоя отново премиерът.

Като гледам лицата на протеста, познавам ги всичките, не си представям държавата да се управлява от такива хора, тя ще катастрофира мигновено. Те са управлявали, знаем ги какво могат. Не е по силите на една партия или коалиция да преведе държавата през това бурно море, смята Борисов. Той беше категоричен и че евентуално служебно правителство на президента Румен Радев ще подмени протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
965
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След снимките от спалнята Борисов е абсолютно прав!Няма по-опитни и по-можещи от него и в ЧАСТНОСТ ГЕРП!Може ли БКП/БСП да покаже такива снимки от спални? Тук не визирам Гергов! Той е подводницата на ГЕРП в БСП!Иронийка, метафорки за пълните *** оти!
964
0
 
6
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Дали Балкански поток се санкционира заради транзитните такси за руския газ минаващ през американските газови тръби в Украйна!? Затова ли американския посланик подкрепя протестите?!Може Байдън и Тръмп да са един срещу друг в Америка, но тук са заедно! Спомнете си какво търсеше синът на Байдън в Украйна!Русия чрез Турция елиминира транзита им към Балканите/ България,Сърбия,Македония +Унгария.../ и възможността да ни спрат газа в Украйна пак някой ден!Финанси и геополитика!
963
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След 8 месеца ще има избори.Гласувайте,че после от протести нямя файда.
962
4
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Снощи от близо 20 години,за пръв път гледах изказване на слънцето,може би първо и последно,ще го цитирам "Искането на бсп е гротесно",аз пък казвам,че той е цяла гротеска,сигурно не знае, и това,какво означава,тази дума.
961
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По можещ?Е и какво можете,да покровителствате едни олигарси за сметка на други.Големите акули започнаха да се самоизяждат защото все не им достига искат още и още.От там тръгна всичко.Превърнахте България в частна собственост на няколко човека които разпределят порциите и си правят каквото искат.
960
0
 
8
 
! Отговори
Що преди 3 години
не пишете бе и криете ,че Пайпеу иска да затвори нашите газопроводи ,що се месят в България той ли ще ми казва как да живея.*** да си стоят в краварника.
959
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БорисоФ,ти задмина Сталин,Брежнев,Хо Ши Мин,бай Тошо.Явно си се възприел за Господ.Слънце ,вода въздух,храна-всичко е благодарение на теб.Благодарение на теб сме още живи.Иначе си много,,скромен''.
958
3
 
12
 
! Отговори
ООООХ... преди 3 години
Г-Н АНОНИМЕН ТИ ЩЕ СРАВНЯВАШ РУМЕН ГЕЧЕВ С БОЙКО БОРИСОВ ЛИ??? РАЗЛИКАТА Е ОТ ЗЕМЯТА ДО НЕБЕТО - А Б.БОРИСОВ ДА НЕ УБИЖДА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЗАЩОТО ВСЕКИ ПЪРВИ Е ПО УМЕН И ПО ЧЕСТЕН ОТ НЕГО - АКО НЕ ВЯРВАТЕ ПРОВЕРЕТЕ ИМ ЧЕКМЕДЖЕТАТА В СПАЛНЯТА ИМ И ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ НЕ СА КРАДЛИВИ И МАФИОТИ
957
1
 
5
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Вече народа трябва да знае как пилеете милиардите.И ако открадне един лев у затвору да си лежи геволука.
956
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бъркаш има ,Румен Гечев професор ,финансист-прави далар 3000лева.Сега както са огладнели може и 6000лв.
955
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1992г.Конституционния съд регистрира Дпс,сега защо няма съд за тезикоито допуснаха това и защо всички следващи след тях не забраниха тази партия?След 1990г.България стана анархия на всички нива,деградация и смяна на населението с онези тъмните.Не съм комунист,но много ми липсва времето на Соца и бай Тошо-държавна икономика,образование,милиция,ред и спокойствие.Днешните политици щяха да са в Белене!Тогава бяхме народ с ценностна система а сега сме ското население!
954
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
протестиращите офци яко ше мрът от короната
953
4
 
21
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Борисов се подиграва с народа - уволнява трима министри, а има още 5-6 за изхвърляне.
952
4
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Оставането на власт на тези *** ще означава по-нататъшно затъване в блатото на еднопартийната система, после няма да можем да се измъкнем с години. Властта трябва да се обновява, както зелето трябва да се претака. От български Кадафи или Садам Хюсеин нямаме нужда.
951
3
 
21
 
! Отговори
ЗЗД преди 3 години
Какви хора сте вие от "Днес". Боковите снимки всеки ден с неговите приказки, лъжи и манипулации. Защо не пишете за протестите в София и другите градове? Не давате гласност на процесите в България на исканията на младите хора. Няма снимков материал. Само апологети на правителството по вашия сайт. Нямате срам да подгъзувате на управляващите. С това, което правите вие и националните медии още повече настройвате хората срещу себе си. Превърнахте се като "БЛИЦ" и "ПИК", а вярвах, че сте обективни.
950
10
 
4
 
! Отговори
Наблюдатели в ЕU преди 3 години
Българите (отново) доказват, че не могат да управляват и управляват. България винаги е била хранена от други народи. Първо те смучеха от бибероните на Русия и сега те смучат в ЕС.Най-добрият начин е българия да се раздели между Румъния и Турция. Тогава ще свърши.
949
4
 
16
 
! Отговори
Писна ми от този преди 3 години
Все едно слушам Тодор Живков и Иван Костов взети заедно. Тулупа забравя, че и двамата са отдавна в историята.
948
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
важното е да се махне Борисов...кой ще е след това няма значение...Който и да е няма да е толкова зле като Тиквата,който ни докара до просешка тояга...а сега тоягата ще е за него...
947
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе че крадат - наистина крадат. Но и теиз,които са са наредили в трепет за вземат властта и те са доста лакоми и ще крадат с две шепи. Така че на малки прасета и на нови началници на се радвайте - не знайте какви *** ще излезат. За някои от сега знаем, че са *** - "Да,България", Слави Трифонов, Демократична България. Те така сладко ще похапват и ще поставят България в услуга на САЩ, че свят ще ми се завие.Към момента невиждам чиста и независима от САЩ и Русия полит.партия.
946
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав си ББ,никой от тези не знае как се пълнят чекмеджета....