Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!

Премиерът: Оставките са депозирани при мен
Обновена: 16 юли 2020 10:54 | 16 юли 2020 09:51, Веселина Йорданова
528
Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството се готви за отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП. След това коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти ще направят кадрови промени в кабинета.

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата през пролеттта на следващата година, обяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Още по темата
Вотът няма да мине, но промени, ще има, добави вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Служебно правителство, абсурд, тогава ще се подмени протестът, беше категоричен премиерът Бойко Борисов, който нарече президента Румен Радев "фигурант".

Той подчерта и че е абсурдно социалистите да искат вот на недоверие, както и че лицата на протеста нямат капацитета да управляват. Трябва да мислим в чии ръце ще гръмне кризата, настоя министър-председателят по повод на пандемията.

България е правова държава и се движим по правила, депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща, подчерта Бойко Борисов.

Той попита и "кой от тези на площада е по-опитен от нас".

Борисов разкри и че вчера му се е обадил бившият президент Георги Първанов, "идеологически противник", който обяснил как в миналото не сме имали подкрепа навън. "Всички държави вдиггнаха ръка България да влезе в чакалнята и в Банковия съюз. И фигурантът излиза да ни дава оценка и то с обидни епитети", подчерта премиерът.

Сега не трябва да се раздвояваме, трябва да покажем, че управляващо мнозинство има в парламента, подчерта Борисов. Според него, ако милеят за държавата, опозиционните партии, включително "Да, България", трябва да кажат как виждат изхода от кризата и с кого ще управляват, ако спечелят избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви кадрови промени...този от луната ли пада...Хората нищо няма да приемат,освен моментална оставка на правителството и главния прокурор...президентът му го каза,но тиквата си е тиква,даже толуп...
449
2
 
1
 
! Отговори
ОНЗИ преди 3 години
АМИ ОСТАВКА И НАРОДЕН СЪД !!!
448
1
 
2
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Какви кадрови промени, какви пет лева. Събирайте си партакешите, преди да сте запалили страната.
447
2
 
1
 
! Отговори
до 464 преди 3 години
Да,но всички споменаваме виденовата зима,а не борисовата.Не знам кой колко е крал,но тогава при Виденов още се чудя как оцелях.А БСП няма и няма да има свестни кадри.Навремето всеки се е натискал за член на БКП за да краде,а не заради идеята.Безспорен факт е,че БКП на 9.9.1944-та е имало 25144 членове,а на 25.12.1944-та-249250.Пише го в учебника по история на БКП издание 1981.Според теб идеалисти ли са били тези 1080035 членове на БКП през 1989-та?Идеалистите са избити още преди 1944-та!
446
2
 
1
 
! Отговори
безпартийният до 465 преди 3 години
Ако стане така както пишеш ще последвам примера на прадядо си който е бил далечен роднина със Стеван Синджелич.За някой Турция може да е майка,но не и за мен.Навремето е имало пещера на която изходът и е бил в Сърбия.Привечер прадядо ми ловувал тук и после вечерял в сръбско.
445
3
 
1
 
! Отговори
Герб падне ли с БКП преди 3 години
До безпартиенЩе дойдат от ДПС заедно с майка Турция като не можем сами да се управляваме!Искаме си султана а не заговорниците на гоце и симеончо! Не заслужаваме царство!
444
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-платени некадърници дето си изкарвате хляба с лъжижан виденов беше единственния премиер който не е откраднал и стотинкаповярвал в демокрацията се опитваше да спаси българия когато го натикскахаруските мафиоти и соропитеците от западакакво направи софиянски за 2 месеца че валутата се нормализира- нищо просто изкуствената инфлация беше прекратено след като свалиха идин мислещ за народа си човек- станишев неможе да му се намаже на малкия пръстда не говорим за примитива канкянски комунист
443
1
 
2
 
! Отговори
само клони режем преди 3 години
До козметикаа корените на БКП си остават същите!
442
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сега се натискат за да пробутат закон за концесиите- живо грабителство със страхотгни последици за природатавижте на какво е станала златица- отровите са даже и по пътяа крадливиту гербери бързат да отворят вратата на десетилетни концесии всеки ден от оставането им във власта е критиченприемат на решения които заробват българия за десетилетияако до тогава останат българи
441
3
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Ако падне правителството на Борисов и дойде БСП на власт Жан Виденов ли ще ни е министър председател или Станишев дето се прегръщаше с Лютви Местан?Те и двамата са прекрасен пример затова как не трябва да се управлява.Ако падне Борисов 3 след няколко месеца ще имаме Борисов 4! Виденов 2 е невъзможен вариант!
440
2
 
1
 
! Отговори
безпартиен преди 3 години
Ако падне правителството на Борисов и дойде БСП на власт Жан Виденов ли ще ни е министър председател или Станишев дето се прегръщаше с Лютви Местан?Те и двамата са прекрасен пример затова как не трябва да се управлява.Ако падне Борисов 3 след няколко месеца ще имаме Борисов 4! Виденов 2 е невъзможен вариант!
439
8
 
3
 
! Отговори
Аз и правото преди 3 години
Браво на Валери Симеонов! Излезе най големият мъж и твърд политик! Не се поддаде на натиска на олигархията.
438
6
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Мисля че този път ДПС ще съборят правителството , както някога събориха Филип Димитров.ДПС не са българска или турска , а проруска партия.А що се отнася до БСП техните родители 45г. не даваха властта на никой с фалшифициране на изборите.И това е нормално. Социалистическа страна да се управлява от комунисти. Но сега сме демокрация и социалистите нямат място в управлението.Ако бяха по умни партията им трябваше да се казва Българска Социална Партия.Социализъм отдавна няма.
437
5
 
6
 
! Отговори
= преди 3 години
Особенно голямо нещо извърши горанов - набута 700 милиона в джоба на оня сиромах черепа.И то защото не успял да ги види завалията.Ако гешев беше прокурор на място отдавна да го е набутал в затвора, да ама не и гешев е под гъ зурник на тапира от банкя.
436
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кокал лесно се не пуска....
435
2
 
5
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
Има едно просто лекарство ,което ще оправи и президентство и , прокуратура и изпълнителна власт и то се нарича ЛУСТРАЦИЯ!
434
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е другия коалиционен партньор - господин Сидеров и какво мисли той ?
433
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 3 години
Много се чудих защо от посолството на САЩ подкрепят протестите.А то било заради газопровода.САЩ искали с кораби да доставят втечнен газ и тоя газопровод им обърква сметките да са единствени доставчици.Сега ще имат конкуренция.Затова е цялата работа!Да не ми цитират 244 годишната си история през която при протести са избити толкова много хора!Даже мога да се обзаложа на 100 долара с посланика на САЩ,че няма да посмее да се облече като обикновен човек и да участва в някой протест в САЩ!
432
5
 
5
 
! Отговори
6 преди 3 години
Колко ли злоба и лъжи ще излеят управниците ,за да се изкарат невинни овчици и да припишат вина на опозицията и президента !? Аритметично ще останат , но морално -не . Това ще бъде тяхната лебедова песен .Отчаяно са се вкопчили в паричките от Европа !Разчитат на частична реабилитация и целят обезкриляне на протестите като хвърлят вината на другите ! Но няма да се получи -отиват си ! Това го иска Млада България и тя няма да отстъпи никога !Искат Нова България , нормална държава !
431
2
 
3
 
! Отговори
козметика преди 3 години
Няма да се пребоядисате!