Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!

Премиерът: Оставките са депозирани при мен
Обновена: 16 юли 2020 10:54 | 16 юли 2020 09:51, Веселина Йорданова
528
Коалиционният съвет: Вотът няма да мине, кадрови промени ще има!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството се готви за отхвърляне на вота на недоверие, поискан от БСП. След това коалиционните партньори ГЕРБ и Обединени патриоти ще направят кадрови промени в кабинета.

Коалицията запазва своята стабилност и в този състав ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата през пролеттта на следващата година, обяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

Още по темата
Вотът няма да мине, но промени, ще има, добави вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Служебно правителство, абсурд, тогава ще се подмени протестът, беше категоричен премиерът Бойко Борисов, който нарече президента Румен Радев "фигурант".

Той подчерта и че е абсурдно социалистите да искат вот на недоверие, както и че лицата на протеста нямат капацитета да управляват. Трябва да мислим в чии ръце ще гръмне кризата, настоя министър-председателят по повод на пандемията.

България е правова държава и се движим по правила, депозирани са при мен оставките на тези министри, те бяха при мен, изслушахме ги внимателно, имат голяма подкрепа и са свършили значими неща, подчерта Бойко Борисов.

Той попита и "кой от тези на площада е по-опитен от нас".

Борисов разкри и че вчера му се е обадил бившият президент Георги Първанов, "идеологически противник", който обяснил как в миналото не сме имали подкрепа навън. "Всички държави вдиггнаха ръка България да влезе в чакалнята и в Банковия съюз. И фигурантът излиза да ни дава оценка и то с обидни епитети", подчерта премиерът.

Сега не трябва да се раздвояваме, трябва да покажем, че управляващо мнозинство има в парламента, подчерта Борисов. Според него, ако милеят за държавата, опозиционните партии, включително "Да, България", трябва да кажат как виждат изхода от кризата и с кого ще управляват, ако спечелят избори.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


528
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
2
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
изгони Доган и Шиши, ако можеш и никой няма да те пипа. Иначе заедно при бай Х.
369
6
 
13
 
! Отговори
442 преди 3 години
Оставката ще е на есен.До тогава ще изхарчи всички пари в хазната, ще дръпне акциза и ДДС на горивата авансово докрая на годината от петролните фирми и ще остави служебно то правителство в обрано лозе.Оставка незабавно!
368
6
 
9
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
До 375. И защо да подава оставка? Защото една част от хората го мразели. Ами,нормално. Ами другата част? Ако са повече?
367
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кавото и да говорят тия. 2 милиона българи са извън България. Всички '***' знаят как повечето работодатели издевателстват над хората. Особенно в малките градове това е най- очевидно. Същите работодатели по случайност са приятели с кметовете и шефове на полицейски управления. Случайност тези кметове са от парията на човек който говори като каруцар и некомпетентните му СЛУГИ. ФАКТ
366
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 378Ами, не сме баш бедни. Моите колеги са на по-добри позиции в ИТ фирми. Затова и тези заплати(Все пак средната в бранша според НСИ е 3300.). Но кол центровете дават 1500-2000 чисто масово, секретарки взимат по 1500, в Лидл касиерка е на чисто 1000... Тези хора изкарват 50лв на ден без протест и не биха отишли да скачат залудо.Но... Можем много повече да изкарваме, да работим. Мутрите убиват бизнес средата и пречат. Всеки на протеста иска да се махнат, за да може да се развива.
365
5
 
7
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
няма грешка,пуснали са го по пързалката.яко се е осрал!цитирам последното изречение в статия!...Мотивите на американците били, че не виждат възможност за осъществяване при политическата нестабилност в България, която ще последва от служебно правителство и насрочването на предсрочни избори.
364
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 378. Това значи, образовани хора искат промяна. Недей да устроумничиш, не ти се получава
363
6
 
10
 
! Отговори
анон преди 3 години
Боко, ако България беше правова държава, ТИ щеше да си в панделата! БГ от край време се управлява от мафиоти!
362
11
 
7
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Бойко,стегни се в кръста и вземи крути мерки против бандитите на улицата дето издевателстват над полицията!Предупреди,че който хвърля предмети и пръска с избухливи вещества полицаите,не само ще бъде бит,показно,но ще бъде и размазан ако трябва!!Няма как да дадем държавата и да я счупим заради татуирани недомасленици,подкокоросвани от един кюстендилски селянин,налапал нагло пурата и взел се на сериозно!Пусни цялата дипломация в Сърбия и в ОАЕ и доведи калтаците в БГ да ги обесим на площада!!
361
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАма то излиза, че българинът живеел добре - щом все 4-8000лв заплата и по 200-400 на ден - при нашите цени на услугите и стоките, това си е направо царска заплата. Пък от скандиранията ще излезе, че сме умрели. Последно какво - бедни ли сме, богати ли сме?
360
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистикДа, и аз така разбрах. Колеги от няколко фирми(В годините всеки сменя местоработата все пак...) със заплати 4-8000лв всеки в зависимост от позицията и дневна надница от колко, 200-400лв, са там заради пикливите 50лв? :D Пълно е с хора от банки, ИТ фирми, култура и т.н. Автобусите на ГЕРБ си личаха, че и за 5лв и филия с 2 кебапчета са били навити. Ама погледни даже как са облечени протестиращите и какви бяха "неплатените празнуващи ЕРМ", докарани с автобусите. :D:D:D
359
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явор Дачков пише,че Шиши бил напуснал страната...
358
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подавай си оставка бе нагъл сикаджийски!
357
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пияница мистик Това го казва Потребител с името ПИЯНИЦА хахахахаха
356
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТВРЪТЕНИ СМЕ ДА ТЕ ВИЖДАМЕ И СЛУШАМЕ
355
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще предадем Гешев на Началника на мафията както сме предали Левски и Ботев ! Много ни бива в това. Оказа се че Прокурора за разлика от Борисов има топки да се бори с нея !
354
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вотът няма да мине, защото такъв няма да има!Още преди него ще подадете оставки!
353
13
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 368Да, млади са и им се плаща, затова уж протестират. Нали всеки ден съм на Витошка и ги гледам. Не може човек от тях да си купи една вафла. Всички магазини за Алкохол и Цигари са задръстени от тях, да си купуват пиене - водки, вускита, бири. И хич и не крият, че им се плаща. Организират ги от БСП и с парите на Черепчо им се плаща по 50 на ден
352
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЩом протестират срещу мафиотския начин на управление, защо не гласуваха и да си изберат не-мафиотско управление? Това управление се преизбира вече няколко пъти - имаха 10 години да го сменят на избори, къде спаха тези "млади хора с няколко хиляди заплата"?
351
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 338Не разбра ли, че не протестират от глад, а заради мафиотския начин на управление. Повечето са млади хора, а голяма част от тях хич не са гладни, защото са от тия, дето получават по няколко хиляди заплата. Има и много хора на изкуството- даваха интервюта с хора от киноцентъра, бит беше режисьор от БНТ(и май Нова, щото в сутрешния блок говореха за колегата от телеизията). Пълно е със студенти и т.н.Не протестират гладни и притиснати, а наченките на средна класа.

Спонсорирани публикации