Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители

В своята реч тя цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели
Обновена: 18 юли 2020 23:11 | 18 юли 2020 23:00, Нели Христова
251
Караянчева: Към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители
Снимка: БГНЕС

Председателят на Народното събрание цитира завета на Васил Левски от площада на Карлово - родния му град, където днес се честват 183 г. от рождението на Апостола. "Преди да му окачат въжето, взел причастие и се изповядал", изчете Караянчева мемоарите.

В словото си тя отбеляза, че "Апостола, е осъзнал, че времето е във времето и то нас обръща и не само затваряне, а приобщаване, че българско не трябва да има цар, а всекиму своето, че всички трябва да живеят с едни чисти и свети закони".

Цвета Караянчева цитира пасажи от текстове и спомени на български писатели, описвали Васил Левски, а по средата на словото прекъсна с призив.

"Не от месии се нуждаем днес, не от калпави родолюбци и нравоучители, а от водачи, от люди разсъдливи, готови от себе си да отрекат за общото благо", каза председателят на НС в словото си, в което направи впечатление, че са използвани и архаични книжовни думи.

"Днес вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, но както учим децата си на признателност, трябва да учим и себе си на разкаяние и смирение, не да възкачваме и сваляме кумири", каза Караянчева.

"Докато по пътя към Бесилото на Апостола крачат самопровъзгласили се нови спасители, нам трябва съвършена свобода, не сянка на свобода, рече нявга Каравелов - "за да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другимо", заключи Цвета Караянчева.

Президентът Румен Радев произнесе също слово, но от площада на град Левски, който носи името на Апостола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
24
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
За други не знам, но вие гербаджиите уверено крачите към бесилото!
82
1
 
22
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Да беше цитирала и думите на тиквата за нея...
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян ГъКоментираме ве човек, нали сте демократични :)) Между другото, нали беше "фалшификация" записа, как така Баце го е казал, видя каква целувка й дръпна на *** :))
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази пионка, която я назначиха ей така, понеже предишния го уволниха, започна да се взема много насериозно. Мутрата беше прав за нея в записите си.
79
0
 
16
 
! Отговори
Кирил преди 3 години
Добър ден! Много ми е интересно разбира ли г-жа Караянчева въобще какво са ѝ дали да прочете. Много силни думи за някой, който Тиквата е целунал като Зелка. Хубав ден на всички.
78
18
 
1
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Абе нали се въмущавахте от записа, в който ББ я нарича Т.К.П.? Защо сега ползвате този израз? Защото вие сте манипулирали записа и той си е ваш и ви е скъп? То какво представлявате е ясно, но и културата ли ви толкова ниска като на премиера, когото хулите? Присмял се хърбел на...
77
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ммммда. Верно е ***.Че са я оставили и да говори....
76
3
 
21
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Въпросче . ЗАЩО БОРИСОВ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛ НА НИТО ЧЕСТВАНТО НА НИТО ЕДИН НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ИЛИ ЧЕСТВАНЕТО НА РОЖДЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ?
75
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тебе , който те провъзгласи , той те потопи в тинята. Как имаш очи да се покажеш , а ти и говориш. ПОТРЕС !
74
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интелектуалците,умните хора в държавата,трябва да се съюзят и да забранят прости хора да се появяват на публични места.Тази донесе голям зарар за България,сядайки на най високия стол,на парламентарната ни Република.Тази фитка, днес ако не плюе по Корнелия,то тя е "оплюла" вече президента Р.Радев. Следва после Нинова и т.н. Елементарен кадър на Борисов,който си мисли,до мен ли опря клетата България,аз да я представлявам пред света?
73
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквин и антураж,където е нейна особа,се явяват спасители,но не крачат към бесилито.Нещо не им стиска.Ако можелаври,но не на въжето.Както е казал Ботев:Не свойта душа дава,а душата на народа.
72
0
 
35
 
! Отговори
ъ преди 3 години
Тази кърджалийска принцеса е много комична. Дърпа рейтинга на Народното събрание на долу с двете си ръце едновременно.
71
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв Апостол бе, днешните политици сте просто едни малки душици мислещи единствено за собственото си благополучие....
70
0
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Един риторичен въпрос:Да кажем Левски излиза от гроба, среща се и разговаря с Б.Борисов,Ц.Караянчева и Р.Радев.Какво би си помислил след само 15-20 минути???(на базата на познатото ни изразяване на тия тримата)
69
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета К., без епитетите на ББ за нея: "Президентът не живее в реалността.... Отношението на Цветанов е обидно". Президентът в отговор на отношението на ИГ към президентството инициира протесите срещу изп.власт и гл.прокурор и слезе при протестиращите млади хора, които искат да живеят свободно и да има нормална, а не авторитарна власт. Цветанов беше изгонен безцеремонно от ГЕРБ и за новия си проект ще взема хора от тази партия.Той я създаде, ББ дойде наготово.Нали беше така?
68
1
 
5
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Носете си новите *** ,момчета !
67
1
 
26
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тази ако можеше да вдене какви глупости говори, щеше да се самообеси.
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще кажеш че народа пак е виновен, Левски ще се обърне 3 пъти в гроба си :(Не й ли стана ясно, че никой не е бръсне за сли ва, може би ще научи най сетне коя е столицата на Китай :)
65
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно Тиквата е бил прав за тая.. Само абсолютен типигьоз може да се хули и да се прави, че нищо не е станало, след като цяла България чу как я унижават
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко им е казал на всичките да се правят на луди, нарочно го правят. Дразнят хората, но изглеждат безобидни и разсеяно-глупави. Като утихнат протестите, ще се върнат към стария нагъл стил.