Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове

Почивките увеличиха броя на направените изследвания у нас
18 юли 2020 09:26, Ния Христова
118
Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Софиянци ходят чак до Пловдив и Стара Загора, за да си правят там PCR тестове. Причината е, че в сертифицираните лаборатории в столицата вече почти няма свободни часове за изследването до края на месеца.

От 15 до 29 юли пък на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка се осъществява единствено след предоставяне на документ за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Ведната след въвеждане на изискването пред болниците и лабораториите се извиха опашки за изследване. Това накара повечето обекти въведоха предварително записване на часове, пише "Монитор". На много от местата часовете са заети до края на месеца. Така на столичани, които са планирали почивка в Гърция в близките дни, се налага да ходят до други градове.

 
Списък със сертифицираните лаборатории, които имат право да правят PCR тестове, е публикуван както на сайта на здравното министерство, така и на страницата на Министерството на външните работи.
Още по темата
 
От понеделник и в "Пирогов" ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Ще се издава сертификат на английски език, съобщиха от болницата вчера. 
 
Изследването ще се провежда сутрин от 8:00 ч. до 10:00 часа, а резултатите ще се получават между 12:00 и 13:00 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR, уточниха от болницата. За да се изследват пациентите трябва да носят двустранно ксерокопие на личната карта, а ако тестът се прави на дете, е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт.
 
За да бъде направено изследването не се иска ограничение в консумирането на храна и вода. Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-ма излиза 350 лв., уточниха още от "Пирогов".  
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне ще се разбере каква е картината със заразата заради това масово тестване, че НОЩ освен, че ни заключиха не си направиха труда да правят тестове за разлика от развитите страни в ЕС ! А за Гърция започва да не си заслужава усилието- висене по опашки за тестове, после на границата, там те гледат като чумав, а и си плащаш за цялото удоволствие!
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, ето защо толкова много станаха тестовете!
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много бедни верно са българите ... плащат яко и все се оплакват колко е зле в България...Евала ....
76
5
 
7
 
! Отговори
Nebi преди 3 години
Това само в българите съм го видял. Гърците ги третират като трета категория хора. Чакане, тестове, връщане, а англичаните кацат и отиват на плажа. За сметка на това, нашите дават мило и драго да си дадат парите на маляките. После се връщат, оплюти, но въпреки това всеславят гърците и плюят нашето море.
75
2
 
4
 
! Отговори
Христо преди 3 години
Що *** занимавате с глупости. Хич не ми пука къде ходат. Ако иската да ходат на .........си.
74
8
 
9
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Сигурно това са участници в протестите срещу Борисов и Гешев, които почиват ротационно в хотела на Корнелия на Халкидики.
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с тестовете е голяма глупост. Може да се заразиш докато чакаш за резултата или на още 1001 места през тези 2-3 дни преди пътуването, но теста ще е отрицателен.
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как нито един хотелиер не се интересува , защо хората напират да почиват в Гърция. Сетих се , всички са назначени капиталисти от БКП-БСП и сега много мразят да обслужват някакви....
71
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тая Албена! Сменете си ро%мките чистачки, дето ми пребъркваха всичко и може българите да ви харесат. И още един съвет- спрете да правите крем супа за децата със срарите зеленчуци от предишния ден. За разлика от чужденците, ние българките готвим и знаем какъв е вкуса на храната. Помията си я давайте бонус на германци и англичани. Освен това вече ми се гади от клоунадите вечер на немски и английски, не е зле да помислите и за български език!
70
6
 
4
 
! Отговори
Турист До 32 преди 3 години
Голям фен си на гръцкото обслужване ама...Миналата година в Никити на крайбрежната пешеходна алея. На капанчетата чистите прибори: вилици, лъжици, ножове "чакаха" на масички в края на заведението, до алеята по която вървеше народа. Щото сервитьорите ги мързи явно да ги държат вътре на чисто, ами ги оставили непокрити на прахоляка да киха всеки отгоре им. После ти ги слагагат да ядеш с тях. Ами лекьосаните чаши, щото , "съдомиялната така ги изми".Аее моля ти се! Навсякъде е едно и също
69
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много евтина Гърция ше им излезе. Трябва да съм умствено задръстен че да правя тия гимнастики заради африканските Гръци.
68
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление не съм толкова богат, че да почивам на българското черноморие. Затова ги въртя - Гърция, Турция, Черна Гора, Хърватска. Ако трябва и до Хонолулу ще отида за тест, но пари за Равда нямам.
67
1
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Идеална възможност "умните и красивите" да пренесат вируса и да повишат леталитета и в други градове, заради лигавщините си, защото морето на шопите е най-важният проблем на страната ;) !!!
66
0
 
2
 
! Отговори
До Мозък в болничен преди 3 години
Пиши като се върнеш от нашето море
65
1
 
2
 
! Отговори
барба ганиос-ците преди 3 години
са Инкубатури на Уханска Чума и като от Прокажени всички се Пазят от Тях!!
64
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Стара Загора за тест ... заради Гърция ... ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХА Наистина не сте добре , жалки софийски селянчета ...
63
11
 
7
 
! Отговори
COVID преди 3 години
Само правителството не разбра, че в момента има втора вълна. Молим се на чужденците да идват в България, може да се провеждат концерти, дискотеките са отворени... Нищо добро ни ни чака.
62
2
 
15
 
! Отговори
Х преди 3 години
Най-смешно е твърдението, че който се връща от Гърция сее зарази. Почти всеки турист в Гърция е тестван. От 15-ти насам - всеки.В БГ кой турист точно е тестван? Къде е шанса да се заразиш? Ама май малко си плюете - едно си знаете едно си баете консервите в багажника, смотани шопи и т.н.Вие провинциалистите малко почнахте да приличате на BLM- аргументите нямат значение, аз винаги съм прав...
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И познавайки измамническата култура на Андрешко, от сега можем да гадаем за схемите и фалшификациите които се прилагат, за да се снабдиш с ценния документ.
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците искат платежоспособни и възпитани туристи от Германия и Англия...не Бай *** от София с голямото самочувстрие, не го ли разбрахте....???НЕ ВИ ИСКАТ