Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове

Почивките увеличиха броя на направените изследвания у нас
18 юли 2020 09:26, Ния Христова
118
Заради Гърция: Софиянци ходят до Пловдив и Стара Загора за PCR тестове
Снимка: Pixabay

Софиянци ходят чак до Пловдив и Стара Загора, за да си правят там PCR тестове. Причината е, че в сертифицираните лаборатории в столицата вече почти няма свободни часове за изследването до края на месеца.

От 15 до 29 юли пък на българско-гръцката граница влизането в южната ни съседка се осъществява единствено след предоставяне на документ за отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа. Ведната след въвеждане на изискването пред болниците и лабораториите се извиха опашки за изследване. Това накара повечето обекти въведоха предварително записване на часове, пише "Монитор". На много от местата часовете са заети до края на месеца. Така на столичани, които са планирали почивка в Гърция в близките дни, се налага да ходят до други градове.

 
Списък със сертифицираните лаборатории, които имат право да правят PCR тестове, е публикуван както на сайта на здравното министерство, така и на страницата на Министерството на външните работи.
Още по темата
 
От понеделник и в "Пирогов" ще се правят PCR тестове за COVID-19 на пътуващи в чужбина. Ще се издава сертификат на английски език, съобщиха от болницата вчера. 
 
Изследването ще се провежда сутрин от 8:00 ч. до 10:00 часа, а резултатите ще се получават между 12:00 и 13:00 часа на следващия ден от централна регистратура. Взетите проби се изследват в сертифицирана лаборатория за Real Тиме PCR, уточниха от болницата. За да се изследват пациентите трябва да носят двустранно ксерокопие на личната карта, а ако тестът се прави на дете, е необходимо да се преснима и неговият червен паспорт.
 
За да бъде направено изследването не се иска ограничение в консумирането на храна и вода. Цената на индивидуалния тест е 100 лв., семейният пакет за 3 човека е 270 лв., а за 4-ма излиза 350 лв., уточниха още от "Пирогов".  
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
13
 
! Отговори
барба ганиос-ците преди 3 години
са Нежелани по Света - Холандия, Белгия, Унгария, Австрия, Великобритания - вече или забраниха на Барба Ганиос да пристига в Страните им или 14-дневна задължителна карантина след пристигане!!
58
5
 
6
 
! Отговори
Спокойно Другари преди 3 години
Когато вземем властта, ще ходят в Гърция да работят, а за море няма и да си помислят. Бензина пак ще е с купони и няма как да стигнат до там.
57
19
 
8
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Почиваме на Албена от години, винаги обслужването е било на ниво - all inclusive, забавления, Aquapark. Недоумявам как може ходенето в Гърция на каравана, с багажник напълнен от Кауфланд може да е по-добре? А сега в добавка и времето и парите за PCR-тестове ...
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, вярно е, софиянци се продрисккват на нашето море...не са свикнали с микроорганизмите:)...все едно аз да се топна в река Нил:)
55
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали сте бедни бе, по цяла вечер стачкувате, защо Гърция, отидете на палатка на язовир като бедни хора.
54
3
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 48 преди 3 години
Споделям мнението ти, но се питам защо "кьораво и сакато" налазиха София та на всичкото отгоре и я плюят.
53
4
 
26
 
! Отговори
Aaaa.... Aman преди 3 години
Абе, Бай *** нали няма пари и живееше зле, беше безработен, стачкува щото не му харесва управлението...??!!! Откъде пари за тестове, море... Префърцунени *** :)
52
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еййй германците свикнаха с Албена, софиянеца висял в тоалетната:).... ми то от злоба ще е... марш на камъните в Гърция!!!
51
2
 
1
 
! Отговори
Кой е виновен преди 3 години
За бетона пи Черноморието.Ами кой деактува държавната земя край морето да стане общинска и да се раздава от сините общински съвети. Ние да не сме баламурнуцу да ни лъжете. После използваха всички след тях. Сега трябва да им нахакат едни невъзможни данъци зада предадат награженото обратно. Който не може да плати - конфискация и затвор. Разберете, държавата няма от кой друг да събира пари освен от тарикатите дето са се нарушили с имоти.
50
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички които ходят на море в Гърция са луди
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Йосарян, чакаш в тоалетната в Албена, защото софиянци не са свикнали с нашето море:)Албена има СИН ФЛАГ и паркинга тази година е 10 лв,чадър и шезлонг по 1 лв....тъпанарр си ти, първо проверявай нещата:)
48
3
 
9
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Гледам, кръв сирете, морски селяндурии - кеф голям!
47
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами нещо ви става в тая софия, мислите си, че големият град те прави голям и успял човек....а е точно обратното...хората на село са по-сърдечни и по готини....
46
10
 
11
 
! Отговори
Йосарян преди 3 години
В Албена почивката ти започва от петия ден, защото като се топнеш в морето и четири дена след това дежуриш в тоалетната и от теб тече жълта вода. Отделно те цакат 20 лв. на ден за паркиране. Никога повече.
45
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянеца си мисли, че като бачкал цяла година да дойде за 1 седмица на море и може да те купи с пари....не....отношение ви липсва, затова получавате същото !!!
44
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германеца сутрин се усмихва на персонала, хапва скромно и тихо и оставя пари.....Бай *** от София те подминава с анцуга, пълни чинията до горе с връх, крещи из ресторанта и после никакъв бакшиш.....аййде марш към кулата да чакаш!!!
43
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е ограничен, вижда само до ливадата на съседа и за него тя винаги е по-зелена. Нарича хората, работещи навън "предатели", но робува на мантрата "г.ъ.з път да види" у чужбината. Не би обърнал внимание на здравето си, но когато е въпрос за ядене на корем, планини повдига за единия тест...никога няма да сме като гърците или западнярите по простата причина, че приоритети ни се изчерпват с много първични неща, докато хората имат и други интереси, от които печелят.
42
10
 
19
 
! Отговори
Баста преди 3 години
Предпочитам да се редя три часа за тест и да чакам три часа на границата, вместо да плувам в екскременти и да давам 20 лв. на ден за паркинг, въпреки че съм гост на хотела.Задавете се с фекалните си черноморски курорти.
41
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама тествайте се, наздраве от един от най-добрите плажове в Европа-Албенския!!!!Не искаме софиянци тук, наглеят,държат се с персонала все едно си им роб, после търсят добро отношение.....
40
6
 
11
 
! Отговори
Дребна гърция преди 3 години
Византийците пак ви направиха на маймуни.