СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има си законни избори след няколко месеца. Оплаквате се от недемократичност,а искате с недемократични методи да поднесете властта на злобни,злопаметни и некадърни хора,които после ще си разчистят сметките и с вас. Справка 1917 и 1944 г. Като вас са мислели и меншевики и германските капиталисти, че и Никола Петков. А какво е общото между тях ли ? Убиват ги,след като помагат да вземат властта.
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА НА ФАШИСТА РУМЕН РАДЕВ МОМЕНТАЛНО!
15
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 14Ти си за затвора бе ***. И какво ще направиш. Ще ходиш да биеш полицаите ли. Или ще чупиш имущество на невинни хора. И после като те удари някой полицай ще ревеш като заклан пред медиите ,че са упражнили насилие.
14
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио призовават към терористични акции познати от нетолкова далечното минало и призовават всеки,който има нужда от координация и обяснения да се обърне към техния щаб т.е. признават,че всичко е организирано,а не спонтанно. Разбира се,има и множество млади хора,които нямат понятие явно дори и от най-последната ни политическа история и се поддават на манипулациите. И ще бъдат жестоко употребени. Днес няма съветски танкове, които да помагат, но има пари от Божков и сие.
13
4
 
3
 
! Отговори
Златанов преди 3 години
Прякорът ми е Цар плъх
12
6
 
5
 
! Отговори
Аз съм преди 3 години
Подстрекател и лъжа много. И освен това съм част от отровно трио. Кой съм аз?
11
2
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 3 години
Какво ли става с доста от имотите на БАН?Незастроени парцели,апетитни имоти в идеален център, дарени още преди 1945 г. на БАН?Нали знаеш, че когато направиха неочакван за нашите какавани международен одит се оказа, че в някои от тези дарени навремето апартаменти са настанени да живеят хора, които нямат нищо общо с БАН? Някои от тези имоти са наистина аристократични.Защо ли феодалните старци така отчаяно защитават яловия мастодонт, в който постепенно бе превърната БАН след 1947 г.?
10
12
 
10
 
! Отговори
Един рандом преди 3 години
Естествено че трябва да са агресивни протестите, това не е митинг. Докато само се разхождаме по ларгото тези няма да си отидат.
9
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо полицията преби зверски две съвсем нормални момчета и се гавреше с едно момиче? Оставка гнусни болшевишки мутри!!!
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как стана зам шеф на сдвр тоя селски беК?!
7
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тези агресивните са платени от Бойко.Останалите протестираме мирно.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой уби Ламбо Кючуков и защо.Подозирам убииство поради раздаване на имоти на СУ в студентски град за строеж на заведения.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на шофьорчето на Мето Илиенски.
4
5
 
20
 
! Отговори
Хората към сдвр преди 3 години
Ходете си по домовете! Пари няма повече да ви се дадат от нас данъкоплатците!
3
9
 
19
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Има само един законен начин за вземане на властта и се казва избори.
2
4
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Да, браво! Забрана на БКП и лустрация! То освен БСП ще се закрият и повечето други партии! Даже Кристалинка е от ДС! Я ходи да пасвш добитъка в Храбърско! Дошъл с бъртвежите си да кудкудяка тука! Маааарш!
1
1
 
18
 
! Отговори
kaputt преди 3 години
Народа 30 г моли да не крадат държавата му, да му увеличат доходите , да можем да си имаме държава, семейства и работа в българия и никой не го слуша, когато идва със сопите да иска обяснение вднага " мирно" , за да не се стига до тука просто трябваше да се краде по малко