Вече 4 месеца 90% от свободните артисти са без доходи

Симеон Владов е част от проекта "Пеещи артисти", чиято премиера е през септември
20 юли 2020 10:26, Ния Христова
104
 
Актьорът Симеон Владов също е от хората, които излизат на протестите в столицата. Той е категоричен, че е добре да има промяна и младите хора да живеят в нормална държава.
 
"Искам всички тези хора, сред които е и синът ми, да живеят в една нормална държава, колкото и да е клиширано това", каза Владов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде за пример думите на Ренета Инджова, която е била служебен премиер на страната от октомври 1994 г. до януари 1995 г., относно това, че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки.
 
"За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка", каза актьорът.
 
Той изтъкна и факта, че свободните артисти не е достигнала помощ, като има много малко изключения.
 
"В целия цивилизован свят раздадоха безвъзмездни помощи на свободните артисти, на свободните професии въобще. На тези, които беше отнето правото на труд. Тук вече четвърти месец повечето мои колеги, 90% от свободните артисти, нямат никакви доходи. Много гафове и незаинтересованост към проблемите на обикновените граждани", настоя Владов.
 
Той сподели и за проекта "Пеещи артисти", чиято премиера предстои през септември. 
 
"Песните вече почти са готови - всички десет. Моята песен е една от тях. Българският тъпан Георги Константинов няма нужда от представяне, а музиката на Красимир Гюлмезов е прекрасна", уточни гостът.
 
Актьорът прочете и текста на песента, която завършва по следния начин: "По-добре да съм беден, беден български тъпан, отколкото някой богат тъпанар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 54Свободен си ако си изкараш пари.В двора си няма как да направиш театър и да бъде посещаван,нито футболен мач за професионални отбори,нито концерт.А по магистралите и с източни коли може,не само със западни!И пак без пари не става!
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вече 4 месеца 90% от свободните артисти са без доходи"Да де, ама са свободни, а свободата Санчо е най-висшето благо дадено на човека. Демокрацията и капитализма ни дадоха свободата, най-висшето благо, артистите да се радват на свободата която ни даде демокрацията - да излизат в чужбина да опознават света, да пътуват по магистралите със западни коли и да правят тапи на Кулата, да се радват на свободата която ни даде демокрацията.
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до СветозарНе ти е ясна картинката.Държавата и Общината разрешават или не разрешават да се трудиш или не,когато се трудиш върху публична държавна и общинска територия.За да се трудиш на такава територия ти е нужно разрешително без значение дали играеш театър или продаваш семки или зарзават.Това разрешително струва пари,които си плащаш на държавата или общината за да се трудиш.За да дойдат хората на цирк примерно,няма как да го направиш у вас дори да имаш двор,защото няма да дойдат достатъчно.
49
1
 
5
 
! Отговори
Bravo преди 3 години
kolko ot svobodnite artisti sa doshli da peqt bez pari naprimer n ploshtada za novata godina? nito edin! Sega protegliat rycete za parite. Da go duchat tashkarite. Vzemat po desetki xiliadi za koncert Ako niamat sega para, da si peqt
48
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
"Вярно е, че диригентът Камджалов има по-различни от повечето хора религиозни и философски възгледи. В случая е важно, че е човек, който не е абдикирал от високо квалифицираната си..."Само забележка, във всички случаи по-добре е човек да гледа себе си да оправи, а не да оправя света като бие тъпани по площадите. Защото няма да го оправи, само "ще му побелее главата". Има Кой да се грижи за света, светът си е перфектен и навсякъде цари справедливост, диригентът би трябвало да го знае...
47
3
 
19
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Добре де, нали точно артистите, музикантите и бизнесмените искахте капитализъм ?! Е, тези " свободни артисти ", какво искат сега ? Държавата да ги издържа / тоест данъкоплатеца /, да имат сигурна хранилка, а те да се правят на хайлайф. Искахте капитализъм, ето ви го. Какво искате сега ?
46
0
 
3
 
! Отговори
Д.Д. преди 3 години
Озвучаване на "шапки" за Дискавъри в Русе. Цената е 10 лева.
45
0
 
20
 
! Отговори
az преди 3 години
доста българи със заплата под средната останаха без работа вече 4ти месец , но не реват всеки ден по телевизията. Та и тия свободните артисти дето до вчера правеха доста пари и са профукали висчко , да хващат лопатата и да вървят на някой обект общаци временно.
44
2
 
22
 
! Отговори
Вейхайвей преди 3 години
Хората от години са без постоянни доходи, тоз за месеци ми говори. Че ходи да копаеш лавандула, бостан, сееш маточина, береш череши, гледаш овце или кози. Простолюдието как се оправя?
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПитащПроблема е комплексен.В българия все още се преподава актьорско майсторство като за театър, а не за кино. В театъра е важно да преиграеш ситуацията и да крещиш за да те чуят и на последните редове. В киното е важно да си естествен, защото камерата не пропуска нищо.В българия все още не се преподава звукообработка като за кино. Малкото добри хора са самоуки или завършили в чужбина.И няма достатъчно качествени хора които на терен да записват добър звук.Всеки гледа да мине евтинко.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам долу в коментарите, цензура. Дир. Беге с нови успехи? "Накъде духа вятъра"? Ду- ха ли цензурирахте?
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На сегашнното време, близо 30 години след Виденовата зима, при демокрацията след 31 години евроатлантически прогрес и западна ориентация пенсионерите ровят в кофите за огризки от храна а всеки пети клошар е с висше образование или високо квалифициран с дългогодишен стаж по специалността.
40
0
 
18
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Какви артисти ????? 99% са церозирали пия.ници !
39
0
 
24
 
! Отговори
Питащ преди 3 години
Така е като *** и Пульо станахте артисти! Производство на артисти от НАТФИЗ, артисти от НБУ, артисти от ЮЗУ-Благоевград, сигурно и в други "фузове". Напълнихте пространството с фъфлящи, съскащи и с още какви ли не говорни дефекти "артисти". Мъчение е да гледаш български филм! 2/3 от диалога е неразбираем поради това! Както е тръгнало бълг. филми трябва да се дават със субтитри! Защо всички стари артисти са с превъзходна дикция? Заящота за едно място във ВИТИЗ кандидатстваха 2-3 хил. кандидати!
38
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мони, не се излагай.Когато взимаше по 100 евро за озвучаване на 30 сек. реклама не ревеше.Всички се сещат да мрънкат като им свършат кинтите.Вместо да направят нещо да променят положението си, решават, че някой друг им е длъжен.
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като са учили да забавляват хората-да го правят. Непрофесионални артисти печелят здраво от забавни клипчета в нета и не ги е срам, че не са учили ... Ами да помислят актьорите, че срамна работа няма и не всеки играе Хамлет...може и друго, стига да има зрители. А зрителите са тези, които плащат...не префърцунените награди на елита...
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то пък циркат е направо врахта на колтората....На кого ме пука за евтини зрелища - представителите на качественото изкуство в белите държави печелят огромни суми не се счупват от работа, ама тук няма как да стане. Не можеш да накараш човек, който се бори само за хляба си да се интересува от изкуство и да дава пари да го забавляват. Бедността убива всичко...ПО-ТОЧНО ТЕЗИ, КОИТО НИ ДЪРЖАТ БЕДНИ. ТОВА Е ПРОБЛЕМЪТ!
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навремето след виденовата зима балетистите от националната опера работели като общаци строителни работници и постепенно овладяли нови умения и си докарвали доходи. Това ми го е разказвал с гордост човек, чиято жена беше балерина там, а той, завършил оперно пеене, но видял накъде духа вятъра и станал строител, за да си издържа семейството.
34
1
 
12
 
! Отговори
Цивилизована държава преди 3 години
Да, обаче в парламента вече си имат перкусионист на заплата. Така че, когато гербаджиите решат да обявят поредната си простотия, ще има кой да бие тъпана.
33
2
 
17
 
! Отговори
Калин Вельов преди 3 години
И аз съм от свободните артисти, ама съм доволен. Всичко е до ориентация колеги. Не ми подскачайте пред парламента, ам вземете да организирате пърформанси и арт работилници в защита на властта. Така ще се развърже кесията и ша има грантове и за вас. Знам, че всяко лято искате да лежите на Градина и по Лозенец, ама сега е време да се упрягате и да помагате.