Вече 4 месеца 90% от свободните артисти са без доходи

Симеон Владов е част от проекта "Пеещи артисти", чиято премиера е през септември
20 юли 2020 10:26, Ния Христова
104
 
Актьорът Симеон Владов също е от хората, които излизат на протестите в столицата. Той е категоричен, че е добре да има промяна и младите хора да живеят в нормална държава.
 
"Искам всички тези хора, сред които е и синът ми, да живеят в една нормална държава, колкото и да е клиширано това", каза Владов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде за пример думите на Ренета Инджова, която е била служебен премиер на страната от октомври 1994 г. до януари 1995 г., относно това, че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки.
 
"За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка", каза актьорът.
 
Той изтъкна и факта, че свободните артисти не е достигнала помощ, като има много малко изключения.
 
"В целия цивилизован свят раздадоха безвъзмездни помощи на свободните артисти, на свободните професии въобще. На тези, които беше отнето правото на труд. Тук вече четвърти месец повечето мои колеги, 90% от свободните артисти, нямат никакви доходи. Много гафове и незаинтересованост към проблемите на обикновените граждани", настоя Владов.
 
Той сподели и за проекта "Пеещи артисти", чиято премиера предстои през септември. 
 
"Песните вече почти са готови - всички десет. Моята песен е една от тях. Българският тъпан Георги Константинов няма нужда от представяне, а музиката на Красимир Гюлмезов е прекрасна", уточни гостът.
 
Актьорът прочете и текста на песента, която завършва по следния начин: "По-добре да съм беден, беден български тъпан, отколкото някой богат тъпанар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами крайно време е и "артистите" да си намерят нормална работа. Социализъма и лежачката отдавна свърши. Сега на икономиката не и трябват артисти. Трябват и качествени обучени работници за индустрията, инженери, специалисти в производствени процеси, строители, мениджъри и др.
71
1
 
8
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До АнонименТези,които сте изброили не са артисти,а бездуховни чалгаджии.Да.за съжаление в последните 30 год.за всичко,което опростачва народа ни се плаща добре.Фактът,че не правите разлика между артист и чалгар е ярко доказателство за това ми твърдение!Хората,които знаят,че без духовно развитие всеки народ е обречен са по площадите на БЪЛГАРИЯ!!! Образованите и интелигентни младежи искат да отвоюват ДЪРЖАВАТА ни от пошлостта,невежеството,арогантността и простащината,задушаваща РОДИНАТА ни!!!
70
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да го дух-а
69
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свободата, артисте, е на върха на таланта! Свободен артист на държавна издръжка е бетер дървено желязо. Седмоъгълен петох...ик. Ето и нещо за спомен от детството - А когато сняг забръска, що ще правиш ти зимъска? Ще поискам, срам не срам...
68
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече 31 години нямаме произведение на евроатлантическото изкуство и култура което да поне да е на средното ниво от онези, които бяха създадени в "мрачното" социалистическо минало.
67
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИнтИлигенте, в САЩ колко метат улици и мият чинии, докато чакат да получат роля? САЩ в кой свят са? "Аз съм творец, нищо, че никой не ми *** творчеството, но сте бездуховни, ако не плащате рекет "творец"! Айде, мутрите вън. Пардон, "артистите".
66
1
 
11
 
! Отговори
някъде по света преди 3 години
... че навсякъде по света след скандал правителствата подават оставки."За една нощ се подава оставка и това дори не се коментира. Само в България един, два, пет, сто скандала - и никой не подава оставка"През 2014 Фон дер Лайен е назначила като секретар по въоръжението Катрин Сюдер - успяла бизнес дама, която е работила 14 години за американската консултантска фирма McKinsey. През 2015 и 2016 година McKinsey изведнъж са получили договори от министерството на стойност 250 мил. при бюджет 5 мил.
65
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като са свободни, защо за 31 години демокрация и капитализъм не забогатяха, всички артисти имат милиони при демокрацията, Азис, Милко, Луна, Глория, Галена, Мария, Виктория, Веселина - защо те не са оплакват, че са без доходи заради кризата? Кой им пречеше 30 години свобода и демокрация и пазарна икономика и може да се пътува на запад, кой им пречеше да забогатеят, просто ги е мързяло да положат усилия да забогатеят, а сега се оплакват!
64
3
 
16
 
! Отговори
Оплаквач преди 3 години
И аз съм свободен,но си опичам сам питката. Не чакам тъщата,че е зла.
63
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в комунистическа Русия Мариинский от една седмица вече е отворен и артистите са принудени да дават представления под дулата на калашниците на комунистическия диктатор Путин който си прави експерименти с хората по време на корона пандемията! Ужас!
62
4
 
16
 
! Отговори
Чикаго преди 3 години
Нали са интелигентни,умни, а чакат на държавата.Да измислят нещо, та да печелят.Пусто и дърво!В САЩ не мислят така , а търсят сами изход.После идва държавата.И Кенеди го е казал.Да четат речите му.Мартин Лутър Кинг също.
61
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га ядъхти кифтяята ни ривахти.
60
6
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Без доходи са защото са прости и некадърни, умните и кадърните артисти при демокрацията правят милиони и си купуват имоги за милиони, хората в Холивуд при демокрацията накупиха имоти за милиони я Робърт Дауни Джуниър, Кияну Рифс и всичките имат имоти за милиони, а тези некадърници не могат един имот да купят, като дойде кризата продават един имот за 10 милиона и си живееш, какво се оплакват като са некадърни, само умните и кадърните успяват при демокрацията.
59
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 3 години
Протестирайте и вие щом сте без доходи или без предложена временна работа до края на кризата с короната.
58
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ли са на площада? За колко?
57
2
 
16
 
! Отговори
Хм !? преди 3 години
Е нали тези артисти, пеейки ,,45 години стигат" ни обясняваха как ще се върнат в селата да обработват земята, възстановена след ликвидация на ТКЗС-та. Какво им пречи сега да отидат по селата, сега е активния сезон и работа има. Има работа и в строителството, търсят работници. Защо се излежават и чакат милостиня?
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от артисти еми да хвашат мотиката и да се захвашат с нещо стойностно .. домати , пипер и аз мога да рева че нямам пари, ама едва ли някой ще ме нахрани ...
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ ДА ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТА! НЕ ДА РЕВАТ НА ПАДИШАХА!
54
0
 
31
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Заради такива вече не гледам ТВ, освен Дискавъри-та. Този пич да се информира колко стотици-хиляди в Холивуд чакат "ролята"... и междувременно работят като сервитьорки/ри, шофьори и т.н. и не са чули че се раздават безвъзмездни помощи "по цял свят". Някой са забравили, че всеки се справя сам в личните си дела и не чакат на държавата. А и срамна работа няма! Аз правих една бяня този месец-на познати. И аз и те сме доволни-стана един път! Април останах безработен, но не чакам помощ от някого!
53
4
 
4
 
! Отговори
ИМА СВОБОДНИ ПОЗИЦИИ преди 3 години
ПРИ КАМИОНА НА ТРИОТО ИЗМЕКЯН И ДРУГИТЕ ДВАМА *** ПРЕД НС, ТАМ ИДЕТЕ ДА ВИКАТЕ, СКАЧАТЕ, РЕЦИТИРАТЕ, ПЛАЧЕТЕ, ПЕЕТЕ И ИГРАЕТЕ.