Helpbook оплаквания: Шумни строежи, разкопани междублокови пространства

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата
Обновена: 22 юли 2020 18:42 | 22 юли 2020 18:37, Нели Христова
2
Helpbook оплаквания: Шумни строежи, разкопани междублокови пространства
Снимка: Helpbook

Отново наш потребител ни сигнализира за нетърпим шум от новострояща се сграда в платформата на Helpbook.info. Обектът се намира в кв. „Левски Г“, където по никакъв начин не се спазват часовете за строителни дейности. Авторът на сигнала твърди, че активно се работи с багери  и други машини, а почивката се явява само мираж. Както винаги получихме светкавичен отговор от район „Подуяне“ за незабавно извършена проверка и връчено предписание на техническия ръководител предписание за спазване на часовете за почивка, съгласно чл. 3, ал. 7 от Наредбата за обществен ред на територията на Столична община.

Подобен сигнал получихме и от район „Красно село“ за шумен строителен обект. Веднага е извършена проверка от контролните органи и е издадено предписание, с оглед опазване на здравето и спокойствието на живущите в квартала, стриктно да се спазват часовете, в които е забранено излъчването на шум при изпълнение СМР на строежа в съответствие с нормативните изисквания.

Изпратиха ни сигнал от район „Илинден“ за разбита настилка: „След ремонт на тръбопроводната мрежа паркингите между блокове 358 и 357, бяха оставени не върнати в предишният си вид, което води до невъзможност за ползването им. Също така, междоблоковите пространства бяха изкопани на места и върху тях се съхранява зарязан пясък, който също пречи за функционирането на паркингите. Беше разрушен част от квартала и зелени площи също“.

В район „Изгрев“ от няколко месеца се е заформила глутница кучета, която обитава зелените площи покрай бул. „Г.М. Димитров“. Животните се крият зад спирките като през нощта са особено активни. Според нашия потребител за сега гонят само колелета и автомобили, но е въпрос на време някой пешеходец да бъде нахапан.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Мотото на Йок Фандък и сие е да не остане нито една зелена площ незастроена и нито едно дърво неотсечено. София е място с РЗП за продажба на кв. м., пък дали е пренаселено, шумно, мръсно и скъпо, няма значение. Комисионните трябва да вървят.
1
3
 
12
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 3 години
Ряазбира се , че ще има строителни дейности и то ударни - няма време !!!Току-виж се обърнала палачинката - к`во праим тогава ?!В нашия т.нар.град не остана нерадкопана хоризонтална площ - всичко се разора , разкърти , струпаха се машини и никой не се съобразява че движението в града практически стана невъзможно , но на кой му пука - пари се усвояват , братче , утре може да е късно - някой може да обърка сметките !!!