Протестиращите блокираха 7 кръстовища в София

Исканията им остават непроменени
22 юли 2020 21:41, Нели Христова
191
Протестиращите блокираха 7 кръстовища в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Днес е 14-ят ден, откакто хиляди българи скандират „Оставка“ под прозорците на властта, предаде репортер на БГНЕС. Исканията на протестиращите остават непроменени: оставка на правителството и на главния прокурор, провеждане на честни избори.  Гражданите блокираха този път 7 централни столични кръстовища – Орлов мост, на паметника Левски, Халите, бул. “Витоша” и “Патриарх Евтимий”, ул. “Раковски” и бул. “Дондуков”, на “Патриарх Евтимий” и “Васил Левски”, площад “Македония”.

Най-голямата атракция днес е легнал полугол върху чаршафи мъж с пистолет до главата и чекмедже пълно с банкноти от по 500 евро. Той заяви, че се е отчел и всичко е честно и проверено от НАП.

Хиляди млади хора са в центъра на София. Митингът срещу властта бе подгрят от патриотични песни от българското Възраждане.

“Протестирам с едни и същи искания вече 14-ти ден. Моето лично недоволство не стихва, а ще се усилва поради небрежността и нехайството на управляващите спрямо общественото мнение, което в момента не е в тяхна полза, – и времето не работи в тяхна полза. Пропуснаха шанса да си отидат с достойнство. Опитват се да ни изморят, което обаче няма да се случи и протестите няма да стихнат“, заяви един от протестиращите.

Стотици рула тоалетна хартия полетяха към сградата на Министерския съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо кое е фслшиво обвинения?Срещу комун.олигарси ли..?Ограбили България!Ти да не си от червеното котило?Долу комунистите.Те съсипаха България!
40
16
 
8
 
! Отговори
Ку*росмук преди 3 години
ЛизиЖалка история, откога шепа търтеи диктуват държавата и парализират 2млн софиянци?...................Лиз__ач, не всички като теб правят вувузели на ТУЛУПА!
39
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С обединените Мафиоти какво стана?
38
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете с тази глупост, че ще дойдат комунистите. Комунистите отдавна са тук в лицето на ГЕРБ.А Гешев си пада малко нещо сталинист. Направо го сърбят ръцете да върне добрите стари методи на НКВД. Да ни съди с тричленки. Радост би било. Хубаво би било. И скоро ще е готово. Ако мълчим!
37
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата на комуностите са на протест + разни заблудени щото вместо да работят четат платените статии срещу тези, които все пак вършат нещо ...Хайде след протеста на по бирка в парка? И да се смеем силно щото сме модерни, свободни и слободията ражда простотията ...
36
2
 
18
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Никога повече ОПГ бсп-дпс!!!
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами премиера ни е комунист.Всички други свалиха режима, При нас комунист агент и мафиот ни води. Конграчулейшънс
34
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевски е един много успешен бизнесмен, не само у нас , но и в много други страни. Човека има бизнес нюх. Именно заради неговите качества го взеха и в ДПС, както и това, че работи еднакво добре с всякакви кабинети без значение от коя партия са съставени. Който и да състави ново правителство ще продължи да работи пак с него. Всеки иска да работи с успешни хора.
33
9
 
2
 
! Отговори
Само Герб преди 3 години
Викай те си, протестирайте.Бюлетинкте с напечатани и попълнения. И еврата сме развили по петдсетолевки, за всеки случай!
32
4
 
20
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Полицията не ви наби качествено,но всички на които пречите да се приберат от работа ще ви ошамариме накрая стабилно
31
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Падението е пълно! Възрастен лекар да се оправдава, че не е бил комунист, а същевременно агентите на комунистите си заграждат плажове, кейове и сараи и се изживяват като царе...
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъй ли само ние от източния блок сме останали с тази комунистическа ***,виновна за всички беди!
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалшивите обвинения са част от систематичните опити на българските власти за криминално овладяване на законни бизнеси чрез сплашване, злонамерено преследване, опити за изнудване, оклеветяване от медии и други злоупотреби с върховенството на закона.Горните думи са на Маршал Харис - бивш служител на американското външно министерство в България и Македония
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** гербаджии. Оня им бърка в джоба, те викат дай по дълбоко.
27
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гражданите на България излязоха на улиците, за да свалят правителството си мирно и демократично. Те са преки жертви на пълната корупция на премиера Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и на техните поддръжници.
26
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "атрактивания с пистолета" да вземе да му изпили мушката. Че.........някой нормален мъж който бърза да се прибере след работа при семейството си може да не му издържат нервите и като му напъха където трябва поне да не му дращи:)) Безделници.....
25
6
 
20
 
! Отговори
Лизи преди 3 години
Жалка история, откога шепа търтеи диктуват държавата и парализират 2млн софиянци? Скъпи протестиращи, това не ви е селския площад, ако обичате,20 човека кибичите в момента на ЦУМ и единствено постигате някой на който му е писнало от вас да ви ошамари едно хубаво
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете простaците от герб да си плащат заема от 23 млрд. Щом имат желание.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков: Но ме изкефи как се управлява тълпата по т'ва, по мрежите.Мъж: Нали? Е т'ва е.Божков: Да. Отидете там, отидете там, и те вървят. Малко бавно става, нали, щот' тя е тълпа, не мо'е да се затичва.Мъж: Е, тря'а все пак да се координират нещата.Божков: Реакцията се вижда до петнайсет-двайсет минути, половин час, тълпата почва да реагира.Мъж: Така е, така е. Обаче все пак реагира. Реагира малко със закъснение, защото има-а загуба на енергия по трасето.Божков: Да, естествено.Мъж: Т'ва го има и във електротехниката
22
13
 
2
 
! Отговори
Само Герб преди 3 години
Нас ни избраха законно, с купени гласове, как така ще дадем оставка? Върнете ни парите!