Ден 15: Протестиращи хвърляха семки към сградата на МС, Радев слезе при тях

Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа, заяви президентът
Обновена: 23 юли 2020 20:37 | 23 юли 2020 20:15, Красимир Ангелов
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

За 15 ден продължават протестите в София и големите градове на страната.

В столицата протестиращите срещу правителството и главния прокурор продължават своето шествие в столицата. Те се преместиха пред сградата на Министерски съвет, където хвърляха семки и бонбони по нея.

Още по темата
Те скандират "Оставка", а броят им постепенно се увеличава.

Хората се заканиха, че ще се разделят на 10 лъча и подобно на снощи ще блокират 10 ключови кръстовища в София.

Малко след 20 часа президентът Румен Радев слезе пред президентството и говори пред протестиращите.

"Плакатите ви казват много истини, властта отказва да ги чуе. Протестът не се подаде на провокациите, вие не се уплашихте от заплахите. Никога българите не са били по-единни в решимостта си да си  отвоюват държавата. Днес говориха за ремонт на кабинета. Надяват се, че летните отпуски ще ви разколебаят, но ако имат смелостта да слязат при вас и да ви погледнат в очите, ще разберат, че това няма да стане", каза държавният глава.

"Нужен ни е нов парламент и да отворим пътя за конституционна реформа", заяви още държавният глава.

Според него думата "заедно" е ключът към успеха. Той обаче посочи, че пътят към това е дълъг, но си струва, защото "залогът е България" и всички протестиращи пишат историята на България.

"Пожелавам ви успех и непримиримост", допълни президентът.

Протести тази вечер има още във Варна, Бургас, Пловдив и други областни градове.

Как преминава протестът в София вижте в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
11
 
! Отговори
Инат преди 3 години
Фела,излезе по инат от Бойко!Ай голям "гьонсуратлъ" и подстрекател!
385
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нужен ни е нов ... президент!"
384
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много герберастки *** тук, браво на Президента Радев!!!!
383
1
 
13
 
! Отговори
Кой, преди 3 години
подкрепя протеста? Другарите: Манолова, Нинова, Радев и др.Какъв е протеста ???
382
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До @к.448има даже има снимка 29
381
6
 
0
 
! Отговори
@к.448 преди 3 години
Снимките са общо 12, така че сн.28 няма. Очевидно махмурлукът все още не те е отпуснал. Почини си, поспи и тогава коментирай.
380
8
 
4
 
! Отговори
к.446 преди 3 години
След кражбата на пари от бюджета, раздаване на money на фирми близки до управляващите, липсата на стартов капитал за задвижване на икономиката плюс лоша реколта на пшеницата, далаверата в селското стопанство, арести на бизнесмени като братя Бобокови и т.н., проваления туристически сезон, почти никаквата печалба на хотелиерите и ресторантьорите, , следващият кабинет в никакъв случай не може да бъде на БСП, а ТАКЪВ на НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ, ако има какво да се спасява.
379
6
 
22
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
На снимка 28 добре се вижда каква порода са точно младите дето протестират - татуирана наркоманка, тежаща 20 кила от дрогата. Е те точно на такива им трябват 50-те лева на Черепа дето им ги плаща, за да си взимат дозата без да трябва да правят нищо, освен да викат
378
16
 
6
 
! Отговори
ЕС предупреждава ГЕР преди 3 години
ББ орева държавата, че ЕК ни е отпуснала най-много пари. Оказа се, че парите за БГ са нНАЙ-МАЛКО и са за 7 години, второ - само 8 млрд. са грантове, останалите са заем. При другите евродържави съотношението грантове: заем е 1 : 1, при нас заемът е 3 пъти по-голям от грантовете... Г-н премиер, не усещате ли, че това е предупреждение към правителството на БГ паричната помощ да се използва по предназначение, а да не се краде от ГЕРБ? И накрая: на нас ни трябва стартов капитал за задвижване на иконо
377
5
 
18
 
! Отговори
димитър преди 3 години
абе ти малаумен ли си ...прочети малко история за комунистическите извращения и тогава пиши щуротии.....а за Радев мога да кажа че цял живот е живял на гърба на държавата и е отявлен мръсен комунист Руско ориентиран с промит мозък пръв приятел на диктатора Путин...
376
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу на мръсните комунистически ***...Радеж да си ходи жСибир да си строи Скапания комунизъм....с Корнелия,дончева ,Манолова и всякакви руски протежета
375
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Искат хората, но това си зависи от нас като нация.Радев го плюете, щото бил *** военен, виждате че него подкрепят, не умрялата БСП...:) Скучен, казващ истината в лицето, нищо чудно че Бойко има комплекс за малоценност от него :)))
374
6
 
17
 
! Отговори
R преди 3 години
До ББ Тези младите повечето са комунистическите мекерета, пратени да се учат на запад. И сега аискат и те като мама и тате да папкат от " народната софра" . В момента протеста е стани да седна. Какво им пречи да изчакат редовните избори и да " разбият " герберите. А не зеленото чорапче, дето си е зарязал жената и децата заради " колежка", да ми оправя държавата. Той обор с крави не може да оправи, какво остава за нещо друго......
373
7
 
30
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Всъщност тоя "протест" подреди нещата. Маските паднаха и се видя кой дърпа България към пропаста ! Комун-дрелите винаги са разчитали на максимата колкото е по голям хаос толкова е по добре за тях и зомбитата които се влачат зад тях !
372
4
 
27
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 431"започна пропадането и глада в България"Хахахахаха. Ти в коя година живееш, 1996та ли? Глад в България отдавна няма, другарю. Гладни може да са само тия, който са пълни проваляци в живота, а България изгода от съвместни дела с Рушия никога не е имала. Те са добри само като суровинен придатък, дори на България. За всичко друго са вредни за нас.
371
2
 
26
 
! Отговори
преди 3 години
"Хората искат да станем нормална европейска държава"...........Протеста е интересна смес от деполитизирани млади, които искат 'всички вън' ... червени реваншистки остатки около БСП/Радев искащи 'стани Бойко да седнем ние'към комунистите бих добавил и остатъците от СДС, който с нищо не са по-добриплатените 'петна' и Божковите наркомани дори не заслужават споменаване.с други думи, на площада е събрано на едно място най-чистото и най-мръсното от българското общество
370
6
 
26
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 3 години
Хората искат да станем нормална европейска държава, а не мафиотска руска провинция.
369
9
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
За да не се разпилява енергия,проблема с машинно,електронно и гласуване по пощата трябва да се реши,защото тези в парламента само го протакат.
368
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Не ми дрънкай глупости и кухи приказки,Европа,включително и България имат ОГРОМНИ ЗАГУБИ от спирането на търговията с Русия,от спирането на търговията ни с Русия и азиатските държави започна пропадането и глада в България!Като не можете да създадете нещо добро за населението,поне не спирайте доброто, полезното и изгодата за България!
367
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До goshoГошо не пиши глупости,България е ограбена от чужденци и техните български протежета и назначени бизнесмени-олигарси,които не работят за България,а за чужди интереси!Превърнаха ни в жалка колония,а бяхме държава със самочувствие и на първите в света места по развитие!