Майка на излекувано от тумор дете направи дарение на УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

Жената е написала трогателно писмо до лекаря, спасил живот – доц. Красимир Минкин
23 юли 2020 12:19, Ния Христова
14
Майка на излекувано от тумор дете направи дарение на УМБАЛ "Св. Иван Рилски"
На снимката: Хелин и доц. Минкин
Майка на дете, което е било успешно оперирано от мозъчен тумор в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", стана дарител на болницата. С жеста си тя благодари за грижите и помощта, които е получила в клиниката, но поставя едно условие: Нека доц. Минкин, нашият спасител, да каже за какво да бъдат изразходвани тези средства.
 
Кошмарът за семейството от Кърджали започва през есента на 2017 година, когато на 14-годишната тогава Хелин й откриват тумор на малкия мозък. По препоръка на приятели, семейството идва за консултация с доц. Красимир Минкин от Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски".
 
Доц. Минкин е категоричен, че е необходима операция. Следват седмици на страх, лутане и съмнения. Детето е консултирано и с други известни неврохирурзи в София, Анкара и Истанбул. Част от тях смятат, че може да се изчака, а другите специалисти са съгласни с доц. Минкин, че време за отлагане на интервенцията няма. Така майката отново е на кръстопът, а множеството допълнителни мнения не само не са разрешили дилемата й, а напротив - направили са я още по-сложна. 
 
"Исках да се доверя на доц. Минкин, усещах, че трябва, но се страхувах", разказва за онези дни Белгин. Днес тя е щастлива, че е взела правилното решение. 17-годишната вече Хелин е добре и здрава, а всичко преживяно е само един лош спомен. За който напомня едно съкровено писмо, написано до доц. Минкин, по време на обратния път към Кърджали, което за първи път ще стигне до своя адресат.
 
"За вас това, което правите, може да е ежедневие, рутина, работа...., но за нас вие сте Спасител, Надежда, Ново начало. Пожелавам Ви ЗДРАВЕ. Изпадам в паника в редките случаи, когато може се чуем. От паника забравям диагнозата на детето си:-), напрягам се да разбера какво ми казвате (говорите толкова бързо). Ако намерите време да прочетете това, искам да знаете, че сте специален за нашето семейство и вие вече сте част от него. Обадете ни се ако имате път към нашия край. (Една майка, която мери температура с целувка по челото, пътуваща за Кърджали, с хубави новини за детето си)".
 

14
Още от Образование
10 предимства на дуалното обучение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Александрови преди 2 седмици
Голямо БЛАГОДАРЯ, за ДОКТОР Минкин!
Нашето семейство, Ви целува ръка.
10
0
 
4
 
! Отговори
мед сестра преди 2 седмици
Такива хора като доц Минкин са страхотни в нашето сбъркано време! Принудени да работят за пари те въпреки всичко са преди всичко ,уважаващи отделния човек ,неговите огромни очаквания! Системата в която ги вкараха и превърнаха някои от тях в печалбари,но това не спира уважението на обикновените пациенти към хората носещи здраве! ПОКЛОН пред всички тях!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Страхотнии лекари и хора, дължа им много!
8
1
 
46
 
! Отговори
Пипи преди 2 седмици
Голямо браво на лекаря, пожелания за дълъг живот и много успехи на професионалния и личен фронт.
7
18
 
6
 
! Отговори
pepita преди 2 седмици
Що за тъпо заглавие - "...излекуваха от тумор..''? Това каква болест е, извинете?
6
0
 
39
 
! Отговори
Kiko преди 2 седмици
Браво !!! Живо и здраво да е детето !
5
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо обикновено което се случва в европа всеки ден в републиката на чагаджиите управлявана от мутри е събитие което вълнува всички
4
1
 
52
 
! Отговори
eve1 преди 2 седмици
Да им е живо и здраво детенцето!
3
0
 
79
 
! Отговори
6969 преди 2 седмици
Важно е от време на време да чуваме и по някоя добра новина свързана и с нашите лекари. Живи и здрави.
2
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Браво. Даравяйте пари на болниците, защото никога не знаете, кога ще отидете там за помощ. Вие, ваш близък, приятел или дете.
Днес си викате, какво ме интересува, но утре живота ви, ще зависи от това. С очите си видях, как нова технология спаси живот на близък човек. От тогава, когато мога дарявам Пари за апаратури.
1
0
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поздравления за целия екип! Поредното признание, че в страната ни има прекрасни професионалисти!