Увеличаването на броя новозаразени с COVID-19 е очаквано

Хората се отпуснаха след вдигането на мерките, каза доц. Любомира Николаева
24 юли 2020 09:48, Ния Христова
26
Увеличаването на броя новозаразени с COVID-19 е очаквано
Снимка: БГНЕС

Увеличаването на броя на новозаразените с коронавирус е очаквано. Мерките се вдигнаха, хората се отпуснаха и контактите станаха повече. Това обясни пред bTV доц. Любомира Николаева, заввеждаща лабораторията по ентеровируси в Националния център по заразни и паразитни болести. 

Тя обясни, че респираторните вируси обикновено отслабват през лятото, но това се очаква при вече познатите заболявания. Доц. Николаева смята, че коронавирусът е нов патоген за хората, но заразата вече се лекува по-добре. 
 
Тя коментира и теорията професионални спортисти да бъдат по-уязвими пред COVID-19, тъй като организма им често се поставя в стресови ситуации, които нарушават имунитета.
Още по темата
 
Доц. Николаева изтъкна, че има случаи, при които пациенти са заразени с COVID-19 и още едно или две заболявания - т. нар. смесена инфекция. 
 
"Аз съм привърженик на ваксините и смятам, че няма здравомислещ човек, който за застане твърдо срещу тях. Когато дойде времето за ваксина за грип - септември, октомври горещо препоръчвам да се направи", категорична е тя. 
 
Доц. Николаева е на мнение, че повечето направени PCR тестове помагат за по-доброто проследяване на заболеваемостта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Селски, *** да разкажеш този виц в Италия и ще видиш какво ще ти се случи.Ще ти разбият глават в стената на секундата !Това че си просст не задължава да го демонстрираш !!!
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общо починали в България за март-юни 40 000 души. /Справка НСИ/ Починали от Covid 19 - 329 души или 0,82%. Аре стига вече с този спам, смешници!

Спонсорирани публикации